Hej. Co sądzicie o takim udogodnieniu dla użytkowników, dzięki któremu można by przypisywać do filmu inne pozycje filmowe. Podam przykład dla zobrazowania:
Po prawej stronie portalu istnieje już rubryka "Powiązane:". Są tam kolejne części danej serii. Wchodząc na czyjeś konto mógłby być kolejny box np. "Powiązane przez użytkownika:" W tej sekcji użytkownik mógłbym powiązać sobie wg swojego klucza np filmy które wg niego są ze sobą w jakiś sposób spójne. Np. ktoś obejrzał film "Incepcja", którego tematyką są kontrolowane sny, jakieś alternatywne życie poza ciałem, więc do swoich powiązanych doda filmy typu "Otwórz oczy", "Vanilla Sky", "Waking life", "Między piekłem a niebem" itd...
W ten sposób łatwo można by odnajdywać filmy o podobnej tematyce. Nawet samemu użytkownikowi mogą z głowy wylecieć jakieś tytuły a już nie raz jakiś znajomy pytał się o film w podobnym tonie a mi wylatywały tytuły z głowy.
Podobnych box'ów mogłoby być nawet kilka na bazie np. słowa klucza (tagu). Na podstawie poprzedniego przykładu: "kontrolowany sen" ale te same filmy by mogły być również w innym box'ie z innymi filmami np "Dobre filmy z DiCaprio" i tu użytkownik doda np. filmy typu "Incepcja" i "Wyspa tajemnic".
Oczywiście bazą dla powiązań obu box'ów byłby film "Incepcja".
Jak zapatrujecie się na taką funkcję w serwisie? Wydaje wam się przydatna?