Dlaczego po tych poprawkach gadzet nie sortuje seriali według najbliższych zbliżających się
odcinków tylko jest to rozsypane?
Pozdrawiam

Agusia_22

Potwierdzam, gadżet działa coraz gorzej, a niestety jest on jednym z głównych argumentów, który przekonał mnie do korzystania z filmweba. Na mojej liście nadchodzących odcinków dzisiaj pojawiło się przy jednym z seriali "4 DNI TEMU" ... wtf ? Einstein byłby dumny :P

Brolly89

Równiez mój główny powód do korzystania z filmwebu :)

kKahlan

Czy komuś to już działa poprawnie ? Bo mnie dalej nie i zaczyna mnie to już drażnić .....

Brolly89

nie nie poprawiło sie :(

Agusia_22

właśnie!! kiedy zostanie to naprawione?!
denerwujące jest to że seriale mające nadchodzące odcinki w marcu/kwietniu stoją przed tymi, które aktualnie lecą

Agusia_22

Też się nad tym zastanawiam, pół biedy jak mi wyświetlało odcinki nie w kolejności, od kilku ładnych dni w ogóle mi się ten gadżet nie ładuje i mniej więcej wyglada to w ten sposób przez cały czas http://i39.tinypic.com/2w591mc.png to samo jest z rekomendacjami

Agusia_22

Sortowanie zostało poprawione.
Jesli sortowanie jest po "chce obejrzec" nastepnie sortowanie jest po dacie.
Jesli sortowanie jest po dacie nastepne jest po chce obejrzec.

Sortowanie powinno już radzić sobie prawidłowo z niepełnymi datami i dobrze je układać w kolejności.
Seriale bez nadchodzących odcinków powinny znajdować się na końcu w sortowaniu po dacie, lub po dacie w ramach poziomu chce obejrzeć.

Kristof

Dalej nie działa ;)

Brolly89

Działa. Kwestia dlaczego na Twoim komputerze nie działa.

Stawiam na wszelkiego rodzaju wtyczki blokujące reklamy antywirusy ustawione na blokowanie wszystkiego albo inne podobne zabawki i tutaj już moja pomoc może się ograniczyć tylko d "polecam odinstalować te śmieci, albo nauczyć się z nich korzystać w taki sposób, żeby nie blokowały Ci funkcjonalności stron".

Polecam otworzyć "świerzą" przeglądarkę i przekonać się, że działa, a następnie sprawdzić jakie oprogramowanie psuje Ci strone.

Kristof

Nie dziala

kamil607

Nie przychodzę tutaj żeby się kłócić jak z dziewczyną z okresem, tylko poinformować o rozwiązaniu problemów i aby zebrać informacje o ew. istniejących problemach.

Ciężko coś naprawić jeśli nie da się powtórzyć błędu, ponieważ wynika on z zainstalowanych programów na komputerze użytkownika. Gadgety są procesowane przez Javascript. Wszelkie blokowanie JS przez różne wtyczki może mocno wpłynąć na ich działanie.

Być może chodzi o konkretną przeglądarkę i jej wersję itp, ale przeważnie problemem są próby blokowania reklam, które też są procesowane przez JS i przy okazji blokowane są inne zabawki na portalu. Na to nie poradzę.

W każdym bądź razie nie jestem w stanie powtórzyć waszego błędu:

http://1.fwcdn.pl/u/kamil607.png

Kristof

Sortowanie wg pełnych dat działa prawidłowo, tylko szkoda że nie wszystkie niepełne daty nie idą na koniec (np. u mnie najpierw są najbliższe odcinki, potem 2014, potem znowu kilka pełnych dat, a na przedostatniej pozycji kolejna 2014). Niby pierdoła, ale ta jedna 2014 w środku trochę zaburza widoki.

http://img290.imagevenue.com/get_code.php?loc=loc425&image=478521534__122_425lo.
http://img242.imagevenue.com/img.php?image=478451833_ss_122_534lo.jpg

Zuzhet88

A czasem nie pokazuje Sleepy Hollow tak bo jest dodana dana emisji z PL ? Tylko troche jest to źle zrobione np. Banshee pokazuje date premiery na Cinemax 15 lutego: s02e02 The Thunder Man (zaplanowane:9) ale jest sortowane po dacie premiery w USA.
http://s30.postimg.org/521dzn1z5/Przechwytywanie.png

barticf

Rzeczywiście, polska premiera SH jest ustawiona na 8 lutego, więc kolejność by się zgadzała. Tak czy siak, szkoda że tak to wygląda, bo mnie polskie premiery mało interesują. Jeżeli odcinek mam odhaczony jako obejrzany, to nie powinien w ogóle się w gadżecie pojawiać jako „nadchodzący odcinek”. Ty to w ogóle masz skopaną sytuację, jeszcze gorzej to wygląda niż u mnie :/

Zuzhet88

No tak, to tak naprawdę nie jest odcinek w przyszłości bo już był emitowany w USA. Do poprawki.

Kristof

Czy jeżeli mam zaznaczoną opcję "Wyświetlaj informację o serialu także, jeśli nie jest znana data premiery najbliższego odcinka lub gdy serial jest zakończony", to normalne jest, że po zakończeniu sezonu serial znika z gadżetu? Ostatnio zakończyły się 3 sezony seriali przez mnie oglądanych (Dracula, White Collar, American Horror Story), zaplanowanych odcinków brak, tak samo jak tych trzech seriali w gadżecie. Kiedyś chyba tak nie było.

Kristof

zadziałało :)

kamil607

Mi już działa bezbłędnie :)

Kristof

Mi też już działa.

bastro

* poprawione wyciąganie dat do sortowania. Brana pod uwagę jest tylko pierwsza data emisji danego odcinka.

Kristof

Dziwnie działa ten gadżet. Kiedy odcinek jest "dzisiaj" i się go oceni to przy serialu zmienia się parametr na "za 7 dni" ale serial dalej pozostaje na szczycie listy. Dawniej po odhaczeniu "dzisiejszego" odcinka serial spadał niżej.
http://imageshack.com/a/img547/8135/r3ld.jpg
Reszta odcinków sortuje się prawidłowo według daty.

gagarin77

Na to na razie nie ma rady. Ze względów czysto wydajnościowych podczas sortowania seriali nie ma danych o Twoich głosach, więc ułożenie będzie względem najnowszego odcinka, bez brania pod uwagę Twojej aktywności.

W planach jest rozdzielenie gadgetu na dwie listy:
- odcinków nadchodzących
- oraz odcinków do obejrzenia

i pokazania ich osobno żeby była większa przejrzystość. Wtedy będziesz mógł oceniać sobie wszystko w dniu premiery i mieć idealny porządek w tym co jest do obejrzenia a co będzie wychodzić i kiedy.
Obecnie możliwości są lekko ograniczone. Gadget został gruntownie przepisany, ponieważ jak znacznie urosła liczba głosów niektóre rzeczy przestały być możliwe ściśle ze względu na obciążanie portalu.

Jedyne co zostało poprawione to po ocenieniu prawidłowo powinna się przesuwać lista i ustawiać na następny odcinek z do obejrzenia dla tego serialu. Reszta to była walka, żeby nie stracić nic z funkcjonalności.

Kristof

o.k. rozumiem, dzięki za odpowiedź i wyjaśnienie sytuacji.

bastro

Gadżet znowu nie działa, oraz kolejno coraz więcej seriali jest nieaktualizowanych :/