Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć do czego przydatne jest zarządzanie znajomymi i cale to tworzenie i przydzielanie do grup ? No chyba tylko do tego, żeby mieć orientację w dużej ilości znajomych. Ale jak chciałbym polecić film jakiejś takiej grupie, dajmy na to znajomym najbardziej dla mnie podobnej gustami, to nie mogę. Przy ocenach filmu też nie ma podziału na te grupy, a by to było przydatne. Mówiąc szczerze do niczego to nie jest przydatne z punktu widzenia funkcjonowania portalu. Równie dobrze mógłbym sobie spisać na kartce jakich mam znajomych i podzielić ich sobie na grupy, bo nawet przy polecaniu filmu by to było szybsze niż przeskakiwanie po kartach przeglądarki (szybciej na kartkę spojrzeć) ;p
A jak już jesteśmy przy polecaniu filmów, to nie wiadomo dlaczego, praktycznie za każdym razem muszę wpisywać osobno (lub wyszukiwać na dziwnej liście) każdego usera z osobna. Ciekawe jest to, że jak na przykład wpiszę w niby wyszukiwarce d, to mi wyskakuje część znajomych na d część co mają d zawarte plus inni co nie mają z literą za wiele wspólnego. Jeden wielki bajzel.
Swoją drogą dlaczego nie ma zwykłej opcji poleć wszystkim.
Zmieniacie wygląd strony na mniej funkcjonalny i dziwaczny jakiś, a nad takimi duperelami nie zadbacie.
Wypowiem się a do adekwatnie do Twojej wypowiedzi, jak będę miał tylu znajomków co Ty :P ale możesz mieć w tym dużo racji ;)
To znaczy, wiesz chodzi mi właściwie o to, poza tak w ogóle jest funkcja zarządzania znajomymi, skoro tak na prawdę nie jest przydatna
Ja też jak polecam, to pod dowolną wpisaną jedną literą mam mieszankę znajomych :P
Tylko pod Q jak dotąd nikogo mi nie pokazuje.
Co do listy , to już od pewnego czasu mam na kartce spisanych znajomych, i to posegregowanych adekwatnie do gustu i "jakości" znajomości :PP
Ale spokojnie, załapałeś się do najwyższej kasty, jak również mastekvip, wtrącający tu swoje trzy grosze powyżej ;))
Jak widać FW dawno wyczuł pismo nosem, i wprowadził opcję przydzielenia części znajomych do kategorii "ludzi gorszego sortu" :P :D
A może to była stworzona opcja aby mogła powstać "grupa kolesi"?
W każdym razie ja z tego nie korzystam.
Dzięki Montago za czołówkę na Twojej liście, ja wiem..... to za tą erotomańską Emanuelle hehe.... ;P
Jesteś na podium listy najlepszych znajomych, i wierz mi, Twoje "erotomaństwo" nie ma na to żadnego wpływu. :PP
Liczy się całokształt, a takie kwiatki to tylko urozmaicają nasze konwersacje ;)
Ooo... Kiedy oni to wprowadzili? Na FW jestem już jakieś 5 lat (jakoś od końcówki czarno-czerwonej wersji chyba) i nigdy wcześniej nie trafiłem na możliwość podziału znajomych na lepszych i gorszych :D Inna sprawa, że jak sam twierdzisz, kompletnie niczego to nie ułatwia.
Swoją drogą ciekawe, że na portalu o FILMACH da się podzielić znajomych jak się komu podoba, ale filmów sensownie posortować już sobie nie można.
A bo to jedyna opcja, która do niczego nie służy/jest zepsuta/bezsensowna? Tego jest przecież na pęczki.
"Otóż: faceci wokół się snują co są już tacy..."
wiem, ale ja akurat się uparłem na tą, bo na przykład przy polecaniu filmu była by bardzo przydatna, oczywiście o ile samo polecanie byłoby lepiej zorganizowane ;p
Przecież to proste - żeby kolekcjonerzy wirtualnych kolegów i koleżanek mogli ich sobie poukładać według własnych preferencji. A jeśli chodzi o kartkę to idąc takim tokiem rozumowania w ogóle nie są potrzebne jakiekolwiek funkcje społecznościowe - przecież wystarczy sobie zapisać nicki.