Jestem za wprowadzeniem dodatkowej opcji w dziale gustopodobni.
Obecnie pokazuje mi gustopodobnych, z którymi mam wspólnych jedynie 50-60 filmów, co w porównaniu do znajomych mamy ok. 300-600 wspólnych filmów. Chciałbym wiedzieć kto jest gustopodobny nawet w mniejszym procencie, ale w porównaniu z większą ilością wspólnych filmów,
Czy będzie w przyszłości taka możliwość aby można było zmieniać zakres liczby wspólnych filmów, w przypadku którym będzie się zmieniać lista gustopodobnych?
Bo jak na razie ten dział jest mi w ogóle nieprzydatny.
Popieram, o wiele bardziej 'przydatni' są gustopodobni, którzy mają dużą liczbę filmów wspólnych ze mną, a nie wysoki procent.
...oraz tacy, z którymi łączy miłość do określonym filmów ;)
Bo co mi po wykazie użytkowników, z którymi łączy mnie jedynie to, że wspólnie wystawiliśmy niskie noty kilkudziesięciu produkcjom?
Czy obecnie gustopodobni to to samo co znajomi? Bo kiedyś można było sprawdzić podobieństwo do każdego usera.
Z tego co zauważyłem to gustopodobni to wszyscy userzy, którzy spełniają kryteria wyznaczone przez filmweb (wiem, że musi być przynajmniej 50 wspólnych ocenionych filmów, szczegóły są w "pomocy" na dole strony).
Natomiast znajomymi są userzy, którzy są w gronie osób których znasz i/lub dodałeś do znajomych. Oni tez mogą być do Ciebie gustopodobni jeśli spełniają te same kryteria.
Przy każdym użytkowniku pojawia się procent gustopodobieństwa (czy to ktoś obcy czy znajomy) lub nie (jeśli nie spełnia wymaganych warunków).
Nic więcej chyba nie trzeba dodawać, chyba że słabo wyjaśniłem.
Rozumiem. A gdzie jest ta opcja, żebym wyszukała osoby, które obejrzały te same filmy co ja? Bo ja widzę znajomych i jedną "obcą" osobę, która ma wysoki wskaźnik podobieństwa. Czy to możliwe, że nikt nie widział 50 tych samych filmówe co ja? To raczej nieprawdopodobne.
A Ty ilu widzisz gustopodobnych u siebie?
Można zobaczyć w 'Kokpit' ----> 'gustopodobni'.
Tam są dwie zakładki: znajomi i gustopodobni, w tej drugiej mam 21 użytkowników, których nie znam i mających wysoki poziom podobieństwa gustu.
Dlaczego u Ciebie jest tylko jedna, nie wiem. Widzę że obejrzałaś raczej filmy znane i popularne, więc musiałoby się pokryć przynajmniej 50 filmów, ale widocznie mało osób podobnie jak Ty oceniło te filmy i tylko jedna ma zbliżony do Ciebie gust.
Ja bym propopnowała, aby można było ustalić stopień gustopodobieństwa względem każdego usera.
Długo nie miałam gustopodobnych i wiele sobie obiecywałam po tej funkcji. Niestety, okazuje się, że funkcja jest ch----a. A reklamowanie jej - bezczelne. Zamiast kilkunastu, kilkudziesięciu ludzi z którymi miałabym wspólne kilkaset filmów otrzymałam jednego użytkownika z którym mam wspólne 50 filmów i astronomiczną liczbę 67% podobieństwa.
"Chciałbym wiedzieć kto jest gustopodobny nawet w mniejszym procencie, ale w porównaniu z większą ilością wspólnych filmów,"
Dokładnie! Ja też tak chcę!