O likwidację Inne, apelowano tu już wiele razy. Skoro moderacja jednak nie chcę osuszenia bagna to może dobrze byłoby skasować całą spamerską aktywność na inne i powrócić do dawnych dobrych zasad banowania spamerów, natychmiast po uaktywnieniu się tychże na Inne. Inne które wystartowałoby od nowa z bardzo ostrymi kryteriami wypowiedzi sprawiłoby że to forum lepiej by wyglądało. Dobrze byłoby wprowdzić też zasadę banowania użytkowników znanych tylko z inne np jeśli ktoś nie jest nijak aktywny na forach merytorycznych, nie ocenia filmów ani nie pisze żadnych recenzji, powinien dostać bana. Istnieje techniczna możliwość uniemożliwiania wejścia na forum(Np historycy.org to stosują ) całe towarzystwo z inne powinno zostac w taki sposób potraktowane, Nie rozumiem czemu moderacja jeszcze tego nie robi?
Mało tego. Nie rozumiem czemu zniesiono ostre zasady antryspamowe ? Ponoć dlatego że moderacji zależy na klikaczach i nie ma znaczenia czy klikacz to jakiś osobnik z nickiem opisującym o tym co robił z psem albo plakton coś.
Dlatego postuluję kasację całej aktywności na tym forum a potem ostry reżim antyspamowy, tak jak było kiedyś. To jedyne wyjście.
Czego w co drugim swoim temacie stękasz o forum INNE? Nigdy cię tam nie widziałem, a się ciskasz. Skoro tam nie przesiadujesz, to zamknij mordę i się nie wpieprzaj w INNE sprawy.
W zasadzie nie powinienem odpisywać na taki post. Co do Inne to kiedyś byłem tam jednym z czolowych trolli ale nie o nie tu chodzi. Chodzi o wyleczenie choroby póki jest w zaczątkach.
Koniec dyskusji z Tobą. Nie będę się przecież spierał na takie ''argumenty'' Napiszę jeszcze tylko że siedzcie pokornie w trollowni a nie wpychajcie się na normalne fora a nikt się nie będzie czepiał. Ta gangrena infekuje bowiem normalne fora i to trzeba powstrzymać.
Z czym tu walka? xD Przecież to juz nie jest forum ,tylko jeden wielki syf z kilkoma normalnymi pytaniami o filmy . Ten badziew zwiecie forum ? Chyba nie byliście na prawdziwych forach :) Bany, warny i zainteresowanie . Czy tu będą "inne" czy nie inne to i tak tego nikt nie kontroluje ,a nawet jak ktoś zablokuje temat , to jest max ich możliwości . W ogóle co za bzdura ,aby wykasowany glówny temat w ogóle wisial z napisem "Ten temat zostal zablokowany....." hahahah, to powinno zniknąć po jego skasowaniu. Żenada Pany i Panie. :)
A jak to się objawia? Pewnie w łóżku dajesz z siebie maksimum i rzadko kto wychodzi z niego o własnych siłach.
Ale ty żyjesz na nieświadomce stary . Myślalam ,że masz coś oleju we lbie i zalapaleś ostatnie moje posty ,a glupi jesteś wiedzę jak but. Totalnie . Nie wiesz z kim igrasz.
Co cię tak to "INNE" boli skoro z niego nie korzystasz? Sam zwróciłeś uwagę, że bezskutecznie płakałeś nad tym już wielokrotnie - nie dało ci to w żaden sposób do myślenia?
Nigdy nie było żadnych "dawnych dobrych zasad", zasady pozostają takie same jak zawsze - wzrosła jedynie liczba i determinacja trolli. Ich aktywność jest na bieżąco kasowana, co widać po ilości usuniętych tematów. Bezprawne kasowanie tysięcy wypowiedzi niczego tu nie zmieni, tak samo jak wprowadzanie swobodnej uznaniowości do procesu moderowania. No bo jak miałoby to zmienić? Dlaczego konta zakładane wyłącznie w celu spamowania miałyby przestać spamować jeśli wyczyszczono by dział? Banowanie użytkowników "znanych" z INNE? Znanych przez kogo? Ciebie?
Filmweb to masówka dla motłochu, a nie merytoryczny portal. Wygląda jak wygląda ponieważ taka jest aktywność jego grupy docelowej. Chciałbyś pozłacać gówno podczas gdy po prostu pomyliłeś miejsca. Ewidentnie wskazuje na to absurdalne porównanie z historycy.org.
Nie rozumiem jak współczesny obywatel wolnego kraju może mieć takie ciągoty do cenzury i ograniczania wolności wypowiedzi w imię swojej subiektywnej wizji tego jak powinno wyglądać forum. Forma arogancji zdecydowanie groźniejsza niż trolling.
Mam nadzieję, że rozumiesz już dlaczego moderacja nie uskutecznia takich porąbanych pomysłów.
Co cię tak boli płacz "anonimowych pionków"? Masz w pełnej pogardzie portal i jego userów, ale i tak przesiadujesz tu całymi dniami, negując każdy dostępny komentarz.
Nie boli mnie płacz "anonimowych pionków", kogokolwiek masz na myśli. Podsumowałem tylko bardzo słaby pomysł.
Prywatne wycieczki oczywiście pomijam jako niegodne uwagi rozumnego człowieka.
>"Masz w pełnej pogardzie portal i jego userów, ale i tak przesiadujesz tu całymi dniami, negując każdy dostępny komentarz."
To się nazywa wycieczka osobista. Nie mam pojęcia w jakim celu, bo obrazić mnie przecież nie jesteś w stanie. Podejrzewam że bezcelowo, z czystego bólu dupy, ale nie sposób tego określić inaczej.
@katedra, bez urazy ale chyba ostatnio nie cieszysz się atencją, depresja czy kryzys wieku średniego ? z całym szacunkiem.
Widać teraz, że niestety miałem rację. Jest to przykre bo byłoby lepiej aby tego portalu trolle nie odwiedzały w ogółe i lepiej aby konieczna w tej sytuacji interwencja moderatorów była zbędna ale niestety interwencja moderacji jest pilnie potrzebna.
Filmweb zszedł na psy. Wiem że się powtarzam, ale to jest dziurawy ser szwajcarski. Nie dość że debilna zmiana wyglądu ot tak z dupy, to jeszcze brak moderacji, kłopot z masowym wysypem trolli i im podobnych głupców, zero porozumienia z włodarzami portalu i można by tą listę ciągnąć w nieskończoność. Coraz rzadziej się udzielam, trzyma mnie tu jedynie naprawdę ogromna baza filmów i możliwość ich oceniania. Ale co z tego skoro oceny znikają, nie można przeglądać wypowiedzi znajomych pod pozycjami o grach, to jeszcze weryfikatorzy mają dosłownie coś pod czapą nie tego, że im tylko te punkty w głowie. O ile właściciel jeszcze istnieje, to ma w dupie zmiany jakie się tu wprowadza. Łażą pod newsami ozajasze i jakieś namory o oraniu MCU, katedra nadal szuka atencji głupkowatymi wypowiedziami, na inne rozmnażają się szambelany jak grzyby po deszczu... Dlaczego nikt z tym nic nie robi? To już nie jest FilmWeb tylko ClickWeb, bo liczą się te zasrane łapki w górę i pozycjonowanie tematów od najbardziej popularnych (tak, wiem że istnieje opcja przywrócenia starego sortowania).
JEDNA WIELKA ŻENADA. CYRK NA KÓŁKACH!
Gdyby się dało, to ja bym wywalił wszystkich na zbity ryjek i zaprowadził porządek. Eh, marzenia ;P
Widać właścielom nie zależy zbytnio na jakości portalu bo odniosłem wrażenie że moderacja nie działa tak jak powinna. Ale może to tylko jęki starego zrzędy.
Żadne jęki, suche fakty. Jak tak się wspomina dawniejszy filmweb a ten obecny, to aż się nóż w kieszeni otwiera :(
Cytat z Oro
,,WujekChu1ek Ty niby rozumiesz, że nie mam możliwości działania (brak narzędzi moderacyjnych, chociażby głupia blokada pisania), mogę jedynie blokować posty - nic więcej. Durne to jest, że muszę się płaszczyć o każde zgłoszenie do bana, a i tak w 90% jestem olewany. Tak więc opluwanie przez Ciebie moderacji jest niesprawiedliwe, wręcz złośliwe. Zauważyłeś zapewne, że moderacja jest tylko buforem pomiędzy pracownikami, którzy ogarniają zgłoszenia z for tak raz na 2 tygodnie... a wami użytkownikami. To my moderatorzy jesteśmy workiem do bicia z waszej strony i złem koniecznym zgłaszającym dla nich robotę z drugiej strony, W takich realiach nie dziwne jest, że większość moderatorów ma to w głębokim posznowaniu i "czyści" jedynie kolejki zgłoszeń, a to i tak na odwał. Jest nas chyba z 10 moderatorów, a kolejka zgłoszeń liczy 2000 i rośnie.
Reasumując, myślisz, że gdybym miał normalne narzędzia moderacyjne, to tak by wyglądały fora jak teraz. Zapewniam Cię, że nie. Jedno ostrzeżenie, drugie, trzecie, blokada pisania i ban, tak by wyglądało. Góra pół roku i byłby spokój.''