Bo napisałam już treść, a nigdzie nie ma odnośnika "dodaj", czy "zapisz" , jest tylko "dodaj żródła" i "komentarz osoby zgłaszającej" i dopiero "zapisz"..O co chodzi?

malgorzataprusaczyk

No tak, jest "zapisz" to przechodzi przez weryfikatora który to sprawdza i jeżeli wszystko jest ok, to dodaje ją do bazy, myślisz, że tak o każdy może sobie napisać jakiegoś bzdurmistrza i bez uprzedniej weryfikacji dodać do bazy?

WujekChu1ek

Nie, nie myślałam tak, chodziło mi o to, ze nie za bardzo wiedzialam co to ta kontrybucja itp ;-) A jaki moze byc czas tego oczekiwania na weryfikacje?

malgorzataprusaczyk

http://www.filmweb.pl/contrib/status
W twoim przypadku 288 dni czyli niespełna rok:P Nie musisz nic mówić, też kocham to kolejkowanie:P

WujekChu1ek

Ech..popełniłam jeden bład rzeczowy :-/ i teraz go poprawiłam ale nie wiem juz czy sie zapisala ta nowa kontrybucja.

malgorzataprusaczyk

W "zobacz oczekujące materiały" mam poprawioną wersję :-) Mam nadzieję, ze to ona będzie weryfikowana.

malgorzataprusaczyk

Możesz tak poprawiać nieskończoną ilość razy i potem klikasz tylko zapisz, zawsze zapisana będzie ta "najświeższa" poprawiona wersja.

WujekChu1ek

To dobrze, miło to słyszeć :-)

malgorzataprusaczyk

Ps. Kontrybucja- najprościej ujmując jest to po prostu każdy materiał który dodajesz do bazy, jak film, recenzja czy obsada.

WujekChu1ek

Juz rozumiem :-) Do tej pory byłam raczej bierną Filmwebowiczką, a dziś mnie natchnęło na recenzję..To myślisz, że jesli w "zobacz oczekujące materialy", mam tylko jeden element (ten poprawiony przeze mnie), to on bedzie weryfikowany? Tamtego starego juz nie ma.

malgorzataprusaczyk

Dokładnie, ten element, który poprawisz i zapiszesz będzie weryfikowany, i możesz tak robić z każdą inną kontrybucją którą masz w oczekujących materiałach.

WujekChu1ek

Mam malutkie pytanie, jak się poprawia i zapisuje, to pozostaje "stara" data kontry w kolejce, czy znów od nowa to się liczy ?
Bo w wielu swoich źródła uzupełniłem...

Montago

Pozostaje ta stara data

fredaser

Taką miałem nadzieję .
Thx.

Montago

Jeden z niewielu plusów dodawania kontrybucji:P

WujekChu1ek

Tak, bo większość to plusy ujemne ;)
Choć punkty też są przyjemne :P

malgorzataprusaczyk

A recenzję napisałaś zgodnie z tymi wytycznymi: http://www.filmweb.pl/user/FAQ_weryfikatorow/blog/530496 ?
Bo jeśli nie, to pewnie zostanie odrzucona. Jakby co, to masz 288 dni na przeczytanie instrukcji i poprawki. ;->