1. Poprawienie sortowania bazy filmów i seriali.
Chciałbym, by było tak, że mogę wyszukać film wyprodukowany np. tylko przez Francję w gatunku tylko komedia. Teraz, gdybym zaznaczył takie punkty, to mogą mi się wyszukać filmy np. produkcji Francja-Belgia w gatunku Komedia-Horror. Pasowałoby też dodać możliwość odrzucania gatunków przy sortowaniu, powiedzmy wyszukaj każdy horror, ale już nie w połączeniu z anime.
2. Dodawanie odcinków do ulubionych.
Załóżmy, że obejrzałem jakiś interesujący odcinek serialu to chciałbym go jakoś odznaczyć wśród reszty. Nie chcę się bawić w ocenianie tylko rozróżnić go na liście przez serduszko lub gwiazdkę.
3. "Chcę obejrzeć" u znajomych "w telewizji".
Opcja "w telewizji" jest widoczna tylko na własnym profilu. Skoro nie jest tajemnicą co nasi znajomi chcą obejrzeć, to chciałbym widzieć też na ich liście co będzie w telewizji.
Na koniec jeszcze apeluję o zrezygnowanie z oceniania poszczególnych ról ludzi kina albo wprowadzenie jakichś zmian. Próbowałem oceniać role, ale to bez sensu. Co to w ogóle oceniać, samą rolę czy grę aktorską? Pomyślcie ile przez to aktorów dalszoplanowych czy nawet drugoplanowych pozostaje bez żadnej oceny. Próbowałem się w to bawić, ale za dużo czasu to pochłania, zresztą chęci oceniania podejrzewam kończą się u wszystkich po ocenieniu dwójki/trójki głównych bohaterów. Powinna wrócić możliwość oceny ogólnej, tyle że z możliwością oddzielania profesji, czyli oceń jako reżysera, aktora, scenarzystę itp.. Prosi się w tym temacie o zmiany, może po prostu dla jakiejś fajnej roli wystarczy przypisać gwiazdkę lub serduszko? I już na profilu poszczególnego aktora można by wyłonić najlepsze/największe role, ale nie po średniej, a po ilości "plusów"
drugi pomysł świetny ;) samej chodziło mi to po głowie niejednokrotnie, bo odcinków jako takich nie oceniam (nie widzę sensu), a niektóre się wyróżniają i potem ciężko je wszystkie spamiętać ;>
1. Proponowane multum razy na forum, wciąż nie wdrożono.
2. Dla mnie zbędne, już teraz trzeba za dużo klikać w różne bzdury. Jest tego zdecydowanie za dużo, są inne ważniejsze sprawy.
3. Skoro u znajomych to czemu nie i gustopodobnych itd?
Odnosząc się do odpowiedzi na punkt trzeci to nie widzę przeszkód, by taka opcja była widoczna również u gustopodobnych. Wszystko to powinno być kwestią ustawień prywatności. Działa to na tej samej zasadzie co oddane głosy, swoje widzę, swoich znajomych widzę, gustopodobnych widzę, ale Twoich już na przykład nie zobaczę.
Jeśli w punkcie drugim nie zostanę wprowadzone zmiany, to mogę zawsze przyjąć, że wyjątkowy odcinek zaznaczę sobie np. 10 gwiazdkami, ale chyba nie o to chodzi, by naruszać skalę oceną na pałę i psuć jakieś tam listy w rankingach odcinków przy danym serialu.
Swoją drogą szkoda, że nie mogę nieznajomego użytkownika dodać do obserwowanych, by móc widzieć jego bieżące oceny w swoim kokpicie.
Według powyższych odpowiedzi.
1. Wszystko w porządku dopóki nie zdasz sobie sprawy, że im więcej zmian na tym portalu tym większy bałagan, bo bardzo często twórcy coś psują miast naprawić. "Chcę obejrzeć" u znajomych "w telewizji". - to zabawne, ale brzmi tak jakbyś nie posiadał telewizora i chciałbyś wpakować się, komuś do domu żeby z nim oglądać film. :P
2. I tu jest problem bo ja nie korzystam też z oceniania odcinków, tylko je odklikuje, na zasadzie oglądałem. Uważam ją za zbędną. Nie jest ona bardzo popularna, np. na bardzo znany serial który ma 142 tys głosów tylko ok 4 tys głosów zostało oddane na odcinki.
3. Też tego nie rozumiem. Po jaki czort te zasady skoro ja je upubliczniam? Niech użytkownik sam decyduje o polityce prywatności własnego konta. Ogółem to u mnie "chcę zobaczyć" nie działa już od pół roku jak nie dłużej...
najlepszymi udogodnieniami dot. seriali byłyby 1. powrót do opcji 'seriale, które oglądam', oraz 2. możliwość oceny danego sezonu, a nie rozbicie na odcniki...
dokładnie! /me chce powrotu modułu "seriale, które oglądam"! Toż to już ponad rok, a miała niedługo powrócić... Chamstwo i drobnomieszczaństwo!
Nasi programiści pracują nad tym od 2011 roku. Wystąpiły problemy techniczne, lecz zmiany zostaną wprowadzone zgodnie z pierwotnym terminem, tj. kwiecień 2016. Jest to bardzo żmudny proces, którego nie mogę wyjaśnić osobom niepotrafiącym programować.