Do administratorów/ moderatorów ...Czy moglibyście umozliwić głosowanie na reżysera, aktorów, kompozytorów, operatorów itp...gdy film NIE MA oceny??? Moze po prostu nie chcę lub nie umiem z jakichś powodów ocenic danego filmu, ale chcę i umiem ocenić jego twórców, aktorów itp...?? Baaaardzo o to proszę i z góry dziękuję :-)

malgorzataprusaczyk

Możesz mi wytłumaczyć jak można nie umieć ocenić filmu? Chyba to logiczne, żeby ocenić grę aktora czy pracę reżysera w danym filmie trzeba zobaczyć i ocenić dany film...

WujekChu1ek

Nie wiedziec jak się do niego odnieść, bo wywołuje ambiwalentne (czyli skrajne jesli nie rozumiesz), uczucia, bo można go ocenić według kilku kryteriów i np. według jednego jest znakomity (treść, fabuła, pomysł), ale jest kiepsko zrealizowany lub nodwrót...Np. ma piękna muzykę i zdjęcia, ale nic poza tym, więc w ostateczności nie wiadomo jak ocenić film całościowo... Nie rozumiem co jest w tym dziwnego i niezrozumiałego.

malgorzataprusaczyk

Możesz zaznaczyć film bez oceniana go(nad gwiazdkami z oceną jest "Widziałem, moja ocena:" i klikasz to i masz ocenę bez oceny, jeśli nie rozumiesz...)

WujekChu1ek

Dziękuję, to może byc jakies rozwiązanie.

WujekChu1ek

Nie zawsze i niekoniecznie...Są filmy, które błyszczą np.piękna muzyką, którą chciałabym ocenić, ale nie chcę z jakichś powodów oceniać samego filmu, lub po prostu go nie oglądałam ale jego muzykę znam i mi się podoba (np."Portret damy" )Muzyka jest najlepszym przykładem, bo jest największym spójnikiem sztuk. Co do operatorki wiadomo, że film trzeba zobaczyć, ale np.jeśli wiem jak znakomite zdjęcia zrobił Emmanuel Lubezki w "Ludzkich dzieciach", ale filmu nie oglądałam i nie oceniłam, to dlaczego mam na niego nie zagłosować ? ;-) Co do aktorów sprawa ma się zupełnie inaczej bo film trzeba obejrzec, ale może niekoniecznie tu ocenić (jeśli również wiem jak zagrał). Ech..Ok, żałuję że spytałam.

malgorzataprusaczyk

Mała rada, w takim razie obejrzyj film i po sprawie, będzie to koniec twoich niesamowicie ciężkich życiowych problemów.

WujekChu1ek

To nie są ciężkie i zyciowe problemy.Zadałam tylko pytanie, bo po to jest forum.

malgorzataprusaczyk

A ja ci odpowiedziałem i dałem małą radę. Pozdrawiam

malgorzataprusaczyk

To dupek, nie przejmuj się :D

NORDBERG

Dzięki za miłe słowa;) Mimo wszystko w jakiś sposób pomogłem, choć i tak taka intryga jest dla mnie co najwyżej dziwna.