Witam.
Dlaczego w gadżecie "Nie przegap w TV" wyświetlają się filmy, które już obejrzałem. Do tej pory wyświetlały się filmy, których nie oglądałem i bardzo sobie chwaliłem tą funkcję.
Pomocy. Czy da radę jakoś to zmienić ?

szromcio

To dziwne. U mnie zawsze się pokazują w nie przegap w tv tylko te filmy, które obejrzałem i oceniłem. Skąd niby Filmweb miałby wiedzieć, że leci w tv film którego nie widziałeś i nie oceniłeś.

szromcio

mam ten sam problem.. oprócz filmów które chcę obejrzeć zamiast proponować mi nowe pozycje to od wczoraj wyświetla mi się to co już widziałem.... i tylko mam nadzieję że to nie jakieś nowe bzdurne 'ulepszenie' od redakcji....

ponson

Niestety, ale to pewnie tak zostanie :) Tak jak brak seriali w profilu i bałagan z ulubionymi. Brak słów.

McManaman

Zauważyłem, że dzisiaj coś zmienili.
Lista zaczyna się od filmów, które chcę zobaczyć.
A dopiero w następnej kolejności są inne filmy m.in. które już były przeze mnie obejrzane.

Teraz ta funkcja stała się praktyczna. Pokazuje to co chcę, ale też to co już oglądałem. Dla mnie okey.

lukasz12548

Rzecz gustu, dla mnie nie jest OK.
Lepiej by było, jakby można zaznaczyć w "ustawieniach" opcję, czy w zakładce "nie przegap w TV" mają się pojawiać filmy, które użytkownik już obejrzał czy nie. Jeżeli ktoś chce żeby się pojawiały to by taką opcję sobie zaznaczył. Wszyscy byliby szczęśliwi, wtedy byłoby praktycznie.

McManaman

Bardzo dobra propozycja. Myślę, że to by było bardzo dobre rozwiązanie. Ale dla administratora to zapewne to za dużo zachodu, żeby uszczęśliwić użytkowników. Muszę się przyznać, że używałem Filmwebu głównie ze względu na tą funkcję. Nigdy nie oglądam filmów (z małymi wyjątkami) więcej niż raz. W tej postaci ta funkcja portalu jest zupełnie nieużyteczna.

szromcio

Niestety, administratorom ciężko przywrócić "seriale" do profilu od jakichś 2-3 miesięcy, więc trudno oczekiwać żeby zrobili taką opcję. To ich przerasta. Gdyby zrobili to, tak jak napisałem wszyscy byliby szczęśliwi. Zarówno ci, którzy chcą widzieć w "Nie przegap w TV" tylko filmy, których nie oglądali, jak i ci, którzy chcą, aby pojawiały się w tam wszystkie filmy.
Na FW wchodzę od wielu lat (konto założyłem znacznie później), ale takiego chaosu i bezsensownych zmian, jak w ostatnim czasie to nie widziałem. Nawet ciężko mi sobie przypomnieć kiedy pojawiła się jakaś nowa, sensowna (z mojego punktu widzenia) opcja. Zmiany tylko i wyłącznie na gorsze. Aż się nie chce wchodzić, bo nawet jak już znajdę okrężną drogą serial, który oglądam i ocenię jakiś odcinek to wyskakuje "Vote Error".

szromcio

Hmm, pewnie będę jedyna, ale akurat to mi się podoba. Często w TV leci jakiś film, który kiedyś oglądałam i chętnie bym go sobie odświeżyła. Ale nie pojawiał mi się w Kokpicie i dlatego nie raz taki film przegapiłam. A zaznaczanie chcę zobaczyć ponownie jest moim zdaniem trochę niepraktyczne, tym bardziej z tym bałaganem w chcę zobaczyć.

abc2343

Podpisuję się pod tym. Dziś nawet wypatrzyłem oglądany film, który kiedyś chciałem odświeżyć.

szromcio

Podbijam temat. Czy któryś z Adminów mógłby się wypowiedzieć, czy to jest trwała zmiana czy może błąd? Teraz gadżet pokazuje praktycznie same filmy, które już widziałem. Jeśli jest to zmiana na stałe, proszę o dodanie opcji: "Nie pokazuj filmów, które już widziałem".
Dziękuje za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby ;D

szromcio

Dołączam się do prośby ofunkcję wyłączenia filmów które już widziałem.

Nie oglądam filmów więcej niż raz (z małymi wyjątkami) więc w tej postaci jak teraz ta funkcja jest dla mnie bezużyteczna.. a lubiłem ją ;>

szromcio

Też mnie to irytuje - gadżet w takiej wersji jest niepotrzebny, bo na co mi informacje o kolejnych powtórkach, co sugeruje mi, że nic innego nie mam dziś do obejrzenia poza setną powtórką Kevina, Terminatora i Ace Ventury. Skoro to ma tak wyglądać to mogliby chociaż wstawić opcję "nie pokazuj ocenionych". Jeśli po obejrzeniu czegoś chciałam do tego wrócić zaznaczałam "chcę zobaczyć ponownie" a teraz najwyraźniej mam przerzucić kilka tysięcy filmów by zaznaczyć opcję "nie interesuje mnie" :/
Ktoś pomyślał o zmianie tylko nie do końca sam ją przemyślał - gratuluję nie powiem czego... :(

szromcio

Podpisuję się obiema rękami pod prośbą o dodanie opcji "nie pokazuj filmów, które już widziałem".