Nie będę się wielce rozpisywał, rzeknę tylko skromnie, że nowy wygląd programu tv jest cudowny i
rewelacyjny i najlepszy na świecie... tak to był sarkazm...
Tak jak naprawdę sporo elementów jest bardzo złych na portalu, tak przyznam, że wygląd i funkcjonalność
programu zawsze ceniłem i wszystkim chwaliłem.
A teraz... dajcie spokój... czy będzie chociaż jakaś instrukcja obsługi do tego?

A zakładka "chcę obejrzeć" ciągle i niezmiennie taka sama... choć jeśli miałaby zostać poddana cyber
obróbce jak w przypadku programu tv to może jednak nic tam nie ruszajcie.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
VisitorQ

Ale za to przy okazji się pojawiła bodaj pierwsza w historii FW zmiana która nie jest raczej na złe - znaczki odtwarzania na zwiastunach wyglądają całkiem okej xD

nikike

Ale wcześniej można było sobie utworzyć grupę w zadanej kolejności, a teraz.. groch z kapustą.

VisitorQ

Jak dla mnie jest to totalna porażka. Wcześniej wszystko było w zasięgu, miałem ustawione kanały w swojej kolejności. Jakoś było to skupione w jednym miejscu. Lubię zmiany i często za nimi podążam, ale zdarzają się również zmiany na złe, czego przykładem jest nowa szata programu TV.

sephiroth1983

Dokładnie te same rzeczy mnie właśnie odrzuciły - w starej wersji kanały, które oglądałem najczęściej miałem ułożone w swojej własnej kolejności, a tak teraz nawet przykładowo wszystkie kanały z serii hbo/cinemax nie są obok siebie, co jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe.

VisitorQ

to ja się przebiję i napiszę, że zmiana programu tv wyszła na lepsze (wg mnie) :)

jeszcze niedawno nie korzystałem z tej funkcji na FW, bo program był dla mnie mało przejrzysta, teraz jest przeciwnie - ładny, poukładany i prosty loyaot przekonał mnie żeby korzystać z tej funkcji częsciej :)

SilverP

Loyaot jeszcze nie jest taki zły i można się do niego przyzwyczaić, czymś jednak co zostało wycofane jest opcja układania kanałów w swojej kolejności oraz gorszy system "skoczenia" do konkretnego kanału - w starszej wersji do góry były ikonki kilkunastu kanałów co była bardzo pomocne.
I ten spis najpopularniejszych kanałów na dole jest moim zdaniem niepotrzebny, skoro niektórych z nich i tak nie mam.

VisitorQ

Te programy które chcesz by pojawiały się w pierwszej kolejności zaznaczasz sobie serduszkiem.

Robaczek_12

A czy czasem serduszkiem nie są oznaczone programy, które zaznaczyłem wcześniej, jako takie które posiadam? Bo tak mi się wyświetlają, a później pojawiają się te, których nie mam i są bez serduszek. Mógłbym oczywiście z drugiej strony część kanałów pousuwać, co jednak z tego co widzę by nie wpłynęło na to jakie chciałbym by były ustawione jako pierwsze, lub chociaż koło siebie.

VisitorQ

Też, ja miałam od samego początku pierwsze te które ustawiłam na pierwszym miejscu w poprzednim programie, a jak teraz w nowym zaznaczyłam dla sprawdzenia inne programy to pod odświeżeniu trafiły zaraz za te programy które dałam do ulubionych w poprzednim.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
SilverP

Mi też się ta zmiana podoba, chociaż brakuje mi trochę tych ikonek z kanałami tv na górze. No i skoro już wprowadzają zmiany w programie tv, to mogliby też szybciej aktualizować ten program. Jest już piątek, a mimo tego nie dowiemy się, co będzie leciało w telewizji w najbliższy poniedziałek...

VisitorQ

Ogólnie nowy dizajn TV programu nie zachwyca. Niejednakowoż, jedna rzecz wyszła na dobre, a mianowicie możliwość selekcji samych filmów z danego dnia. Nie muszę się przedzierać przez całą ramówkę kilkunastu kanałów, bo mogę wybrać tylko to co mnie interesuje.

VisitorQ

Miałem napisać o minusach ale jest gorszy problem. Wczoraj, dziś nie działa poprawnie, sprawdzane na 2 przeglądarkach. Pierwsze 5 kanałów od tvp1 do tvp7 jest ok, po przesunięciu na kolejne kanały nic, "brak programów dla wybranych filtrów" przy domyślnym ustawieniu "teraz". Przy zmianie ustawienia na "cały dzień" pokazuje program ale ... nieaktualny, nie wiadomo na jaki dzień.

miki252

Miałem podobny problem przedwczoraj - w piątkową noc sprawdzałem program na sobotę (28) i aż się zdenerwowałem, że zostały przesunięte emisje niektórych programów, które oglądam. Jednak jak się okazało, była to nie prawda tylko wina filmwebowego programu, który na dzień 28 czerwca pokazywał program na 27 czerwca.

VisitorQ

błąd poprawiony.

Xzar

Błąd chyba powrócił, bo właśnie sprawdzam program na środę 2 lipca, jednak wyświetla się program na wczoraj czyli 1 lipca.

miki252

błąd poprawiony.

VisitorQ

Pierwsze i NAJWAŻNIEJSZE: *** USTALANIE WŁASNEJ LISTY KANAŁÓW wg WŁASNEJ KOLEJNOŚCI ***
Nie róbcie układu kanałów jak nasze kochane platformy cyfrowe. Na tą chwilę można wrzucić ulubione kanały ale według narzuconej kolejności co jest strasznie uciążliwe, "bieganie" po całej liście by coś znaleźć jest męczące.

Kilka uwag.
1. Jeśli chcę zobaczyć opis danego filmu np. na 50 kanale to wracając do "Programu tv" za każdym razem otwiera pierwszą piątkę TVP1-TVN7. W taki przypadku powrót powinien być do kanału którego program się przeglądało, najlepiej z podświetleniem tytułu filmu z którego opisu właśnie wyszliśmy. Jest to strasznie uciążliwe!
Powrót do programu powoduje także anulowanie wybranych ustawień na ustawienie "teraz" i "wszystko" co jest kompletnie bezsensu.

2. Oglądając 40 zdjęć z opisu filmu po zamknięciu zdjęcie trzeba 40 razy cofnąć stronę by wejść ponownie do programu tv ( powinno się po 1 razie) lub korzystać po raz kolejny z zakładki "program TV", oczywiście na początek programu, bez ustalonych ustawień

3. Po najechaniu kursorem na tytuł filmu mogłoby się pokazywać okienko ze zdjęciem, krótkim opisem co zacznie ułatwiłoby życie. Czasami samo zdjęcie wystarczy by przypomnieć sobie czy ktoś oglądał ten film bądź nie. Nie za każdym razem trzeba klikać w pełne opisy.

tyle na razie
pzdr

miki252

Kilka odpowiedzi, a w zasadzie jedna odpowiedź:
Ad. 1 i Ad. 2. Gdy chcesz przeczytać opis lub obejrzeć nawet 100 zdjęć wystarczy w programie wcisnąć na tytuł filmu środkowym przyciskiem myszy (otwiera to nową kartę) lub ewentualnie użyć kombinacji prawy przycisk, a potem kliknąć "otwórz na nowej karcie" (lub coś w tym stylu). Po przeczytaniu opisu lub obejrzeniu nawet 100 zdjęć wystarczy zamknąć kartę filmu i wrócisz jednym kliknięciem natychmiast do karty z programem z takimi ustawieniami jakie miałeś. (m.in. zaoszczędzisz myszce tych 40-100 kliknięć i sobie czas).

Pzdr :)

tiger31648

No to Ty wielkiej filozofii nie odkryłeś. Możliwość otwarcia czegokolwiek aktywnego na stronie internetowej w nowej karcie jest zaimplementowana chyba w każdej dostępnej przeglądarce. I oczywiście tą nową kartę lub okno można potem całkowicie zamknąć.
Zapewne każdy o tym wie bo w wielu przypadkach to jest opcja w meni kontekstowym. Miki'emu nie o to zapewne chodziło tylko właśnie o to badziewie co się pojawiło, że każde uruchomienie zdjęcia powoduje niejako otwarcie nowej, kolejnej strony obecnie, a nie jak poprzednio był to jakiś skrypt wbudowany w stronę główną na temat konkretnego filmu. Bo oczywiście metody są na drapanie się po lewym uchu przez prawe ramię. @:-) @:-)

VisitorQ

Program również szwankuje, kiedy mając ulubione kanały przesuniemy o kolejną listę i wybierzemy, aby pokazał program na kolejny dzień to pokazuje program z innego kanału.

gosh85

Właśnie tak!!
Ten pasek z ikonami kanałów się przesuwa, ale za to już opisy do nich nie! I od czasu do czasu pozostaje ciągle opis z poprzedniego zestawu kanałów na pasku przewijania. Nie raz trzeba przeładować stronę żeby to wróciło na jakiś czas do względnej normy!

VisitorQ

Popieram. Nowy program tv jest okropny,mało czytelny. Poprzedni ,aż chciało się przeglądać. Nie wiem tylko dlaczego nie ma już odnośników do oferty filmowej programu MGM HD.

VisitorQ

no i po kliknięciu w zakładkę "chcę zobaczyć" otrzymuję odpowiedź "już jesteś zalogowany, Wyloguj się"
fajnie, dobrze wiedzieć :D

VisitorQ

-MINUS- kanały ustawione wg nie wiadomo jakiej kolejności:
np. dwa Canal+ tu, kolejne kilkanaście pozycji dalej. Przecież powinny być obok siebie, na tej samej stronie.
Canal+(6), Canal+Film(7) ... długo, długo NIC i nagle ... Canal+Film2(32), C+Family/F2(33/34). To samo dotyczy HBO, Cinemax, w zasadzie wszystkich kanałów. Filmowe powinny być obok siebie a nie przeplatane sportem, bajkami, dokumentem, informacyjnymi. Wielki bałagan widzę w ustawieniu listy kanałów.
-MINUS- nadal brak zmiany kolejności ulubionych kanałów. Człowiek nie żaba a skakać musi!
Liczę na szybkie zmiany.

użytkownik usunięty
miki252

Wszystko takie złe by nie było, gdyby nie to, że ten nowy program niemiłosiernie mi zacina, nic się nie chce zmieniać, wszystko szaleje. Naprawdę można zwariować. Niedobrze mi się robi na samą myśl skorzystania z tego. Tak było od początku jak tylko go wprowadzili i jest dalej to samo. Przestałam praktycznie z niego korzystać, przestałam oglądać tv...Czy u innych też jest to samo? Poprzedni program działał mi zawsze bardzo dobrze.

PS.: Wizualnie też nic ciekawego i lubiłam w poprzednim programie to, że wyświetlał plakaty filmów, a nie zdjęcia, bo dość sporo filmów kojarzymy przecież dość szybko po plakatach, a zdjęcie to, moim zdaniem, słabe rozwiązanie. Często niewiele ono mówi.

Mówiłem Ci,to znak (od kogo chcesz) żeby przestać w ogóle zawracać sobie głowę telewizją.

RAC_79

To jest znak żeby w djabły rzucić cały ten filmweb.
Bo to kolejna już modyfikacja, która zamiast cokolwiek pomóc to wprowadza kompletny chaos!!
Tak jakby ktoś "z góry" narzucał redakcji te innowacje bo to dla właścicieli portalu był jakiś interes nam bliżej nie znany. Ktoś komuś poszedł na rękę, ktoś zamówił lipę, ktoś za to zapłacił bo ktoś o to bardzo grzecznie, ale za to dobitnie i nie zakładając sprzeciwu "poprosił". A w zamian za tym np. jakieś inne apanaże w innej dziedzinie poszły.
To tak jak kupowanie firm tylko po to żeby je rozpieprzyć i zlikwidować bo robią konkurencję dla kogoś.

VisitorQ

Hej, ale jak już popsuliście program tv, to chociaż niech on będzie aktualny - chciałem właśnie obejrzeć Pozostawionych na HBO2 a tam coś innego leci. Wchodzę na program na stronie hbo i rzeczywiście - Pozostawieni lecą dopiero o 23. I to już nie pierwsza taka akcja.

VisitorQ

Do starych błędów tylko dołożyli nowe @:-) A to że wielokrotnie linki do filmów były nieaktywne, albo zupełnie inny film wstawiali zamiast tego co leciał jak było tak jest. Ja zawsze korzystałem z dwóch źródeł @:-) W WP jest chyba najwiarygodniejszy i najlepiej zorganizowany program telewizyjny tylko cała reszta się za bardzo nie umywa do tej całej otoczki wokół tutaj. I tam sprawdzam zawsze program, a tutaj całą resztę @:-)
co najmniej od kilku lat nie spotkałem się żeby na WP TV był jakikolwiek błąd w programie albo odnośniku do filmu (jedyne przypadki to oczywiście takie gdzie z jakichś przyczyn sama telewizja zmieniała z dnia na dzień jakieś pozycje (np. bo żałoba narodowa) albo jak mecze zamiast w 90 min. kończyły się po 120 i jeszcze karne, takoż samo z siatkówką jak to szło na zywo to nie są w stanie do końca wyczaić że Polacy przerżną już po dwóch setach @:-) (chociaż zwykle się to nie zdarza).

Ale te nasze posty to jest głos wołającego na puszczy. Jeszcze się nie zdarzyło żeby cokolwiek poprawili albo przywrócili do pierwotnego stanu co wcześniej dokumentnie rozpieprzyli.

I dlatego prawie z tego forum nie korzystam nawet a już zupełnie nie z programu TV, kopiuję sobie oryginalny tytuł z WP TV i przez wyszukiwarkę znajduję opis i resztę tutaj. Dla mnie to w ogóle teraz ten Program TV mógłby tutaj nie istnieć!!!