za każdym razem, gdy zmieniają design, jest coraz gorzej. a na dodatek mój avatar stracił głowę. FUJ
Poprzednie zmiany nie były za dobre, ale były do przełknięcia w przeciwieństwie do tego czegoś teraz.
No jak to co? dogorywanie Filmwebu, takie ostatnie podrygi pewnie. :D
A i sami wiedzą, że do końca roku tylko jeszcze dożyją ;p
A co ma odpowiedzieć? Przy każdym większym portalu po zmianie layoutu, wysypuje się "fala" hejtu. Jednak każdy dobry projektant wychodzi z założenia, że użytkownicy, nie wiedzą czego chcą i ich olewa. Musi to robić, bo filmweb ma kilka milionów użytkowników - aktywnych kilkadziesiąt tysięcy. Nie może się podoba wszystkim. Te kilkaset, czy z tysiąc użytkowników narzekających teraz na forum nic nie znaczy. Tylko garstka z nich naprawdę zrezygnuje ze strony, a większość szybko się przyzwyczai i zapomni co było problemem.
"Tylko garstka z nich naprawdę zrezygnuje ze strony, a większość szybko się przyzwyczai i zapomni co było problemem."
Tak jak np. Nasza Klasa i ich "sukces" po zmianach a interfejsie?
He, he, he - milo pomarzyc!
He, he, he - nie ma to nic z moimi marzeniami, to nie moja strona, wisi mi to
NK to ekstramalna sytuacja i porównanie jest na miejscu, ale jak chcesz. Do tego wbrew temu, że dla wielu ta strona praktyczne nie istnieje - jakaś tama stała użytkowników (real users) pozostała. Jaka tam całkiem spora. Rok temu było to 7,5 mln - liczba pewnie spadła, ale dalej to kilka milionów, więc do upadku daleko. Wysunąłbym też śmiałą tezę, że nawet jeśli nk nie zmieniała interfejsu, losy potoczyły się podobnie, wskutek pojawienia się fb
Popatrzmy za to na Allegro, czy baza użytkowników się zmniejszyła po updacie? Nie sądzę. Jeszcze bliższy przykład: Filmweb po poprzednich zmianach miał dokładnie taki sam hejt, czy liczba użytkowników zmalała?
"NK to ekstramalna sytuacja i porównanie jest na miejscu" - tak, oczywiscie. Pa.
Porównywać do Allegro, które jest portalem typu "kupię/sprzedam", gdzie ludzie cenią przede wszystkim wybór towarów i największą potencjalną ilość nabywców. Genialne.
Mogę się ustosunkować do tego stwierdzenia, ale napisz mi najpierw co sobie w takim razie ludzie cenią (cenili) w filmwebie takim razie. I napisz mi, co z tych cenionych rzeczy już nie ma na skutek ostatniej aktualizacji.
Jeśli napiszesz mi tylko o zmianach kosmetycznych to porównanie z Allegro jak najbardziej ma sens.
Na początku zaznaczę, że mam wrażenie, iż nie masz bladego pojęcia, czym jest zmiana kosmetyczna. Do takich zamian na pewno nie zalicza się usunięcie kokpitu, który dla mnie i dla wielu był główną zaletą portalu.
Mi najbardziej przeszkadza nowy wygląd na kartach filmów, seriali, ludzi kina itp. Do tej pory wszystko było ładne i przejrzyste. Obiekty na stronie były dobrej wielkości. A teraz to wszystko jest takie wielkie że, aż nie chce się tego oglądać.
Niech chociaż dadzą zmianę wielkości tego co widzimy na kartach to już będzie coś.
Zgadzam się. Z każdą kolejną zmianą interfejs jest coraz mniej czytelny. Brak kolorów - wszędzie dominuje biały, wielgachne to wszystko takie, a na dodatek wpisy pod filmami - wcześniej były smukłe i przejrzyste, zaś teraz? Nie wiadomo co do czego, po prostu ręcę opadają. Skąd oni biorą tych tych ludzi? Przecież trzeba być ślepym, żeby wprowadizć taki wygląd. No chyba, że komuś bardzo zależy na upadku tego portalu.
To ma być nowy filmweb. Ręce opadają.
Chcecie sobie wprowadzać nowe funkcje? Dobrze, ale dlaczego to wszystko musi wyglądać jak odrzuty żołądkowe?
http://bi.gazeta.pl/im/9/7672/z7672769X.jpg
http://www.spidersweb.pl/wp-content/uploads/2012/07/filmweb2005.jpg
http://magazynt3.pl/wp-content/uploads/2008/07/filmweb-51.png
Tak wygląda smak, klimat i prostota. Zróbcie swoim stylistom testy na obecność narkotyków, myślę, że znajdziecie coś ciekawego.
Nie czerpię przyjemności z hejtu. Nowe opcje mi nie przeszkadzają, po prostu boli mnie ta Wasza spaczona estetyka. Nie wiem, z jakich - czyich - czeluści ją wytrzasnęliście.
Moim zdaniem Filmweb wyglądał najlepiej w latach 2011-2012 i tak powinno zostać a nie jak teraz gdzie nie wejdę na FW to widzę jaka ta strona jest kijowa.
Niechby już i tak wyglądał. Chodzi mi też o to, że ze starego filmwebu nie zostało już zupełnie nic. A teraz wcisnęli wszędzie te okropne okrągłe awatary.
Ja jestem tylko przeciętną użytkowniczką, filmweb to moja (wciąż) ulubiona strona i to jest naprawdę przykre, że twórcy nowych wersji nie szanują starych przyzwyczajeń.
A nawet jeśli musieli zmienić wygląd...
... nie mogę sobie wyobrazić, że ktoś komuś w jakimś biurze pokazywał ten projekt szaty, a wszyscy zakrzyknęli "Bajeranckie! To jest to!". Może ktoś Wam coś dosypuje do ekspresu!
Tragedia. Już ostatnia zmiana była na minus. Szczególnie fora teraz są nieczytelne.
Zmiana chyba dla samych zmian, albo żeby ktoś miał co robić, bo wygody korzystania z portalu to nie zwiększa.
Już tylko oceny wystawiam żeby wiedzieć co widziałem, bo przeglądanie portalu teraz to masakra.