szukam w bazie i nie mogę się doszukać. Jest pod jakimś chińskim tytułem czy go jeszcze nie dodali? Wie ktoś?

kiba_inuzuka

Nie ma go w bazie. Przed chwilą dodałem go, teraz czeka w kolejce :)

qh4r18

O kurvva, no to pół roku z głowy.

kiba_inuzuka

Nie wiem o co chodzi ale bardzo często trafiam na chińskie filmy których nie ma w bazie albo nie mają daty premiery.

qh4r18

Też go właśnie dodałem. A pod jakim tytułem? Ja pod oryginalnym, chińskim

fredaser

Któryś z Was się pomylił. System nie pozwala dodać dwóch takich samych filmów.

Marac

Wiem, staram się dodawać oryginalny tytuł. Chciałem dopytać, czy na pewno o tym samym filmie mówimy. Jeśli tak to usunę swoja kontrybucję i dodam inny film, bo dodałem ten dziś, czyli dzień później.
Jednakże system pozwala dodać dwa takie same filmy, zależy czy jedna osoba da tytuł oryginalny chiński, a druga międzynarodowy. Przynajmniej w tym przypadku.

fredaser

Przez "dodanie takich samych filmów" miałem na myśli podanie identycznych danych w formularzu. Jeśli jesteś pewny, że Ty dodałeś poprawnie, to znaczy, że tamten gość podał źle i jego tytuł zostanie odrzucony.
Z tego co wiem dodaje się tytuły oryginalne, więc film chiński dodany pod mnarodowym jest dodany błędnie.

Marac

W porządku :) Jestem pewien. Prawda, błędne, ale zdarzają się tutaj takie filmy, w szczególności te nowsze chińskie czy z Hongkongu, które nie mają oryginalnego chińskiego a międzynarodowy tytuł.
Jeśli tylko poprawi po dodaniu to w porządku, mam niezłą kolejkę filmów, które mógłbym dodać, więc nie robi mi to różnicy.

fredaser

Ale to pewnie wtedy, jak na IMDB nie było chińskiego. Czasem filmy mają tylko ang. tytuły (polskie "Last Minute"). Jak wer z łatwością może się zorientować, że w tym przypadku mnarodowy to nie oryginalny, to powinien MSZ odrzucić.

Marac

Możliwe, dlatego lepiej zerknąć też na chinesemov.com.
Ale na pewno nie zawsze, bo sam dodałem kiedyś międzynarodowy tytuł chińskiego filmu i został zaakceptowany. Kiedy szukałem informacji do dodania znalazłem właśnie na tej stronie oryginalny tytuł. Już zmieniony na szczęście.
Szczęśliwie są to raczej odosobnione przypadki.

fredaser

http://www.imdb.com/title/tt6044910/

qh4r18

Ok, ja wziąłem z chinesemov.com, czyli każdy człon z wielkiej litery. W takim razie zmienię na inny ;)

kiba_inuzuka

http://www.filmweb.pl/film/Mei+Gong+he+xing+dong-2016-774048

qh4r18

Faktycznie, pospieszyli się z dodaniem, tylko i tak ch*j z tego bo ocenić się nie da.
Już nie pierwszy raz jest taka sytuacja że są dane boxoffice a daty premiery nie ma.