...zauważyłem, że wielu rzeczy na filmwebie brakuje. Człowiek chcę ocenić jakąś rzecz, a jej nie ma. OK. Trzeba dodać, ale to dodawanie jest zbyt restrykcyjne. Na imdb zagranicznej stronie jest prawie że wszystko, a tutaj przez zbyt restrykcyjne zasady - trudno czasami coś dodać, a jak się doda to nie można więcej. Przez to wielu rzeczy brakuje, a dodawanie czegoś czasami trwa za długo. Gdyby trochę zasady spłycić to więcej ludzi dodawałoby, a filmweb byłby jeszcze większym pokładem informacji i rzeczy które można by ocenić. Trzeba ludzi czymś zachęcić do robienia kontrybucji.
A czego Ci tu brakuje? 99,9 % filmów, które obejrzysz i zechcesz ocenić są w tej bazie.
To portal wyłącznie filmowy oraz (od pewnego czasu) z grami. Tworzenie tu śmietnika medialnego nie pomoże Ci w odnajdywaniu informacji.
Nowych materiałów do filmów i tak prawie nie ma kto sprawdzać. Zarzucanie tego portalu kolejną ilością informacji, nie jest w ogóle korzystne.
No właśnie JEST weryfikatorów chyba z 50, a nikomu nie ma sprawdzać. Dobrze że w końcu ktoś to przyznał. A gadanie o śmietniku medialnym jest bezsensu, jest tutaj miejsce dla gier/filmów i seriali a jeszcze sporo nie ma bo za mało mozna dziennie dodawac a mało komu sie chce.
No i też za wolno się weryfikuje. Może czas nowych ludzi ''zatrudnić''? albo zmniejszyc czas potrzebny na weryfikacje
Mi by się chciało, gdybym miał możliwość dodawać więcej, zresztą nie tylko ja.
Ja bym powiedział że 80%. Bo reszta albo jest nie dodana wogóle, albo czeka w kolejce na weryfikację. Co nie zmienia faktu że w bazie ich nie ma, więc nie można ich odszukać i ocenić. Nie będę pisał że weryfikatorzy źle werują, lub mało punktów za dodawanie itp... narzekając podobnie jak to robi wiele osób. Jedyne co bym chciał to to,aby nowe tytuły były szybciej werowane. Aby wgl one istaniały w naszej bazie, a resztę można douzupełnić później..
Naprawdę w to nie wierzysz? Może to dotyczy filmów amerykańskich, i to też tylko tych kinowych, ale w przypadku pozostałych krajów nie jest tak różowo. Na imdb też się zdarza, że czegoś brakuje, ale można dodać i po kilkunastu minutach - do kilku godzin - się pojawia, a tu trzeba czekać kilka miesięcy na dodanie tytułu, by następnie dodać datę premiery, i czekać drugie tyle na jej zaakceptowanie, by móc ocenić dany film... Toż to jakaś paranoja jest! Przecież do tego czasu już nie pamiętał tego filmu, i jak tu go oceniać? :D
A nawet jeśli film znajduje się w bazie, to i tak często trzeba posiłkować się zagranicznymi portalami, by w ogóle go znaleźć, bo występuje pod jednym tytułem, a my go znamy pod innym, szczególnie irytujące w przypadku azjatyckich produkcji - ale nie tylko -, gdy dodany jest tylko jeden z wielu tytułów, i trzeba sprawdzać wszystkie po kolei, bo nie ma tu żadnej unifikacji, a zamiast tego wszystko jest dozwolone, aż dziw bierze, że nie zdarzają się duble, a właściwie to niemożliwe, by ich nie było, zatem być muszą, a zwyczajnie przy pierwszym trafieniu zarzuca się poszukiwania, co pozwala na życie w błogiej nieświadomości...
Zgadzam się. Powinno się w tej sprawie zmienić parę rzeczy, bo co nie co brakuje(co wtedy robi się? Dodaje, co robię np. ja) i jak już się coś dodaje to długo trzeba czekać, przez co wiele rzeczy jest zbyt późno.
Nie raz i nie dwa ;) się spotkałam, że jak szukam np. jakiegoś filmu przez "szukaja" nie znajduje go, a w bazie jest.
Trzeba "dogłębniej" poszukać.
Tylko nie wiem czemu to niezbyt dobre działa i to jest duży problem moim zdaniem.
Często film znajduje się w bazie pod tytułem oryginalnym, a nie polskim telewizyjnym, warto też sprawdzić po nazwisku reżysera.
Spory problem bywa z produkcjami z Azji, część filmów ma jedynie tytuł oryginalny(japoński, koreański itd), część tylko angielski, lub polski.
ostatnio w tv leciał pewien film, chciałam go tutaj dodać do oglądanych ale okazało się że go nie ma w bazie ;) więc postanowiłam dodać sama ale niestety nie jest to dla mnie takie łatwe :P
mój problem polega na tym że :
chciałabym dodać film wyprodukowany w Chinach, tytuł oryginalny jest po angielsku więc w rubryce skąd pochodzi tytuł mam dać Chiny ? :P Pytam się ponieważ 1 raz dodaje film i nie wiem jeszcze dokładnie co i jak... i jeszcze mam dylemat co do daty produkcji filmu, bo na 1 stronie pisze ze 2013 a na innej znowu ze 2014...
czy mogła by mi pomóc jakaś dobra dusza ? będę mega wdzięczna !
skoro z Chin to spróbuj poszukać tego filmu tutaj:
http://chinesemov.com/search.html
pod angielskim tytułem
albo po reż z programu tv, może jakieś podpowiedzi Ci się pokarzą
co do wielu wersji zapisu azjatyckich tytułów to prośba do dodających o przypominanie się kolorowym by dopisali pozostałe tytuły. Wszystkim nam to pomoże :)
dziękuje za link, przekopałam stronę i nic nie znalazłam... film znalazłam już na IMDB. może tak prościej będzie : http://www.imdb.com/title/tt1986164/ to ten film który chce dodać ;)
czyli wychodzi na to że skąd jest tytuł dać Chiny i po angielsku jego tytuł tak ?
tytuł już czeka w kolejce, znaczy się ktoś był szybszy.
trochę o tym filmie:
http://if.com.au/2014/04/01/article/Sneezing-Baby-Panda-set-for-release-in-China /GDYMNDSQNH.html
aaa już czeka, dobrze wiedzieć... no cóż to tylko czekać aż go ktoś zaakceptuje :P dzięki za pomoc ! :)
Ostatnio szukałem dwóch filmów krótkometrażowych, jeden animowany a drugi fabularny z Umą Turman.
W bazie ich nie ma, a jak chciałem dodać to jest to niemożliwe.
Szkoda trochę :(
Tak, naciskałem.
Wygląda na to że to wina przeglądarki.
Robiłem to w Operze, ale jak przeszedłem to w Chrome to się udało.
Teraz tylko trzeba czekać na weryfikację ;-)