Cześć wszystkim,
niestety muszę założyć temat na forum i prosić Was o radę, bo 'pomoc' czy coś takiego w tym serwisie w ogóle nie odpisuje na e-maile.
Mam taki problem: mianowicie, po ocenie danego filmu, gdy biorę udział w dyskusji nie jest wyświetlana moja ocena filmu pod nickiem. Dlaczego? Jak to naprawić/ustawić?
I jeszcze jeden problem: nie mogę wysyłać wiadomości do innych użytkowników, gdy biorę 'wyślij wiadomość' pod zdjęciem profilowym danej osoby, nic się nie dzieje ;/
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Sprawdź ustawienia. Być może po prostu ukrywasz ocenię filmu.
Ustawienia -> prywatność -> pokazuj głosy
Wiadomości możesz wysyłać dopiero po uzbieraniu 10 pkt.
Co do 1. problemu, to mam ustawione, żeby pokaywało wszystkim.
Co do 2. to dzięki za wytłumaczenie ;) A tak btw. jak i za co te punkty się zbiera?
Ciekawostek dotyczących danego filmu (błędy, aktorzy rozpatrywani do ról itp.)
Masz tu punktację:
http://www.filmweb.pl/contrib/status
http://www.filmweb.pl/user/FAQ_weryfikatorow/blog/535146
http://www.filmweb.pl/user/kapkrow/blog/513775
Obiecaj, że dopóki tego nie przeczytasz w całości - nie zadasz kolejnego pytania :)
Hah, to ładną lekturę mi zadałeś :P No ale dobrze, rzeczywiście trzeba się najpierw dokładnie obeznać co i jak ;)
A tak w ogóle, to czy podesłane przez ciebie info nie powinno być w jakimś dziale 'pomoc', 'podstawowe info' czy coś na ten wzór? Nie tak jakoś pochowane na jakichś blogach, o których bez podpowiedzi nie ma się pojęcia... Consider
Wszystkie zasady powinny być spisane w oficjalnym FAQ, którego od kilku lat nikt nie może się doprosić ;)
Ja bym ci odradzał zabawianie się w ciekawostki jako początkujący. Większość jest odrzucanych i żeby coś dodać, to trzeba już być obytym w tych sprawach i naprawdę wiedzieć, co wrzucać, żeby zostało zaakceptowane :] Ale możesz zająć się na przykład poprawkami, wiele opisów lub ciekawostek ma pełno błędów jak nie gramatycznych to interpunkcyjnych - hulaj dusza więc :)))
A czemu redakcja nie odpowiadała? Bo pytasz o podstawowe rzeczy, na które odpowiedzi znajdziesz na każdym kroku :) Ok, pewnie jesteś nowy więc możesz nie wiedzieć tego i owego, więc wybaczamy ci ;D
A tu bardziej praktyczne podejście do tematu, równie cenne, dzięki ;)
"Czemu redakcja nie odpowiada?" - hmm, to chyba pytanie do nich, sam chciałbym to wiedzieć. Jakby odpowiadali, nie byłoby tematu ;p No i pięknie mnie rozszyfrowałeś, jestem nowy jeżeli chodzi o te wszystkie 'bajery' na filmwebie, pomijając oczywiście zapoznawanie się z ocenami/opiniami/recenzjami filmów ;) No ale, wszystko do zrobienia! ;)
Ja bym poleciła dodawanie plakatów do osób. W miarę szybko są weryfikowane (wbrew pozorom nie jest to 50 pare dni, licznik się zaciął), i łatwo je znaleźć.
Ponadto http://www.filmweb.pl/forum/PORTAL+FILMWEB.PL/co+dodawa%C4%87+poprawia%C4%87,156 4866?page=9#post_6624491 tutaj jeszcze jest sporo materiałów, których nikt nie ruszył. Plakatów kilka też jest
Masz już tyle wskazówek, że będzie wstyd, jak nie zaczniesz dodawać. I równie wielki będzie wstyd, jak ci będą odrzucać ;PPP
Nie no żarcik, na początku każdy ma od groma odrzutów - ale z czasem się ta liczba będzie zmniejszać.
PS. Jesteś jednym z nielicznych świeżaków, którzy na starcie bycia na portalu zostali doinformowali co i jak ;) - a to zobowiązuje
Czuję się zobowiązany w takim razie ;)
PS. Mam się czuć również wyróżniony? ;p Obsługa portalu, czy ktokolwiek kto się nim zajmuje, nie odpowiadała, więc trzeba było szukać pomocy wśród uprzejmych ludzi, a jak widać, takich tu nie brakuje ;) A wracając do zobowiązań - masz coś konkretnego na myśli? ;p
"Czuję się zobowiązany w takim razie ;)
PS. Mam się czuć również wyróżniony? ;p Obsługa portalu, czy ktokolwiek kto się nim zajmuje, nie odpowiadała, więc trzeba było szukać pomocy wśród uprzejmych ludzi, a jak widać, takich tu nie brakuje ;) A wracając do zobowiązań - masz coś konkretnego na myśli? ;p"
Mam inny problem - chcę dodać temat w dyskusji o filmie, wpisuję swoją długą opinię, klikam dodaj i... wyskakuje informacja że nie znaleziono takiego tematu. Nic nie zostało dodane. Więc myślę, że może za długie. Wpisuję kilka słów, dodaję. Temat powstaje. Klikam edytuj, dorzucam resztę tekstu, klikam zapisz i... nie dzieje się zupełnie nic. Przycisk nie jest aktywny. Tak oto dodałem temat z trzema słowami.