Mam sugestię na rozładowanie kolejek do kontrybucji. Po prostu niech weryfikatorzy zamiast sprawdzać garstce wybrańców po 200 elementów miesięcznie (bo mniej więcej tyle elementów trzeba dodać by dostać 1500 punktów) postarają się sprawdzać równomiernie każdemu. Wtedy nie będzie gargantuicznych wyników typu po 1000 punktów miesiąc w miesiąc, wyniki najlepszych będą niższe, ale za to kolejki będą topnieć i się rozładowywać. Więcej osób, widząc że nie muszą czekać miesiącami, będzie dodawać, co w konsekwencji doprowadzi do ubogacenia bazy materiałowej Filmwebu. I nie wyskakujcie mi z komentarzami że PO CO NARZEKAM, PRZECIEŻ ZA 5 LAT MI SPRAWDZĄ, bo to nie o to tu chodzi. Nie wciskajcie ciemnoty z tymi strasznymi kolejkami, bo kolejki są dla plebsu, wybrańcy mają sprawdzane regularnie po kilkaset kontr, reszta idiotów czeka na sprawdzenie po kwartale, a i to z łaski sprawdzi im się po 3 kontry, niech pies ma te ochłapy. Mi chodzi po prostu o siaką taką sprawiedliwość, bo jeśli nie będziemy piętnować wypaczeń nawet na takim Filmwebiku, to wszyscy, od prezesa spółdzielni mieszkaniowej po prezydenta, będą nas zwyczajnie rżnąć w pupala i wmawiać, że badają prostatę. Nie miejcie ludzi za debili co to nie widzą i nic nie rozumieją, bo nie tylko ja narzekam na szachrajstwa przy ocenianiu materiałów.
O to mi właśnie chodzi, że te punkty to jest rzeczywiście poświęcony temu czas, wiem ile to zajmuje a nagrody? sam wiesz jakie one są. Więc po co się denerwować, po co się zżymać. Ludzie się zachowują jakby to był nie wiadomo jaki miód. Dodawać jest przyjemnie, ja tak uważa i tego się trzymam:)
A kiedy to będzie zaakceptowane? Bez przesady, kiedyś będzie:)
ja robię dla zabawy, oczywiście że to dla nie frajda, hobby i pasja, wole dodawać niż siedzieć na Insomnii i czytać o wygrywie;);) Ale jednak Ty chyba czasu natraciłeś dodając na te swoje 2 łby, czyż nie? Troszkę czasu poświęciłeś, więc zrozum mnie, że jeśli ja poświęcam swój czas to chciałbym, żeby chociaż sprawiedliwie oceniano, w kolejności, a nie widzimisię weryfikatora. Tutaj ludzie piszą z konkretnymi przykładami co i jak wygląda i mi się przejaśnia trochę obraz sytuacji, bo do tej pory uważałem, że kolejka weryfikuje wszystko.
"Nie lepiej robić to (dodawać) dla zabawy, dla fanu?"
Mam rozumieć, że ty np. robisz to tylko dla "fanu" i żadnej nagrody nigdy nie wzięłaś?
A po co są oceny w szkole?;) Po co są głosy/sogi/plusy na forach branżowych? Jeden za 10 lat na jakimś forum nikomu nie pomoże, naklepie 12000 wypowiedzi w spamie, kłóci się i pierdzieli kacapoły, a inny napisze 10 artów pomocnych, udziela się, odpowiada na pytania, pomaga, czyni jakiś wkład w forum. I co, obaj są na tym samym poziomie? Jak wchodzisz na forum powiedzmy Elektroda.pl i masz typa o statusie znawcy to chyba on ten status dostał za użyteczne, rzeczowe porady a nie za kłótnie w spamie? To samo jak masz typa z czerwonym piórem przy nicku to wiesz że dostał za inteligentne recenzje a nie za kłótnie, co jest lepsze - Marvel lub DC:):)
Chyba tylko po to, aby stworzyć większy ruch na forum. Zmobilizować ludzi do ciagłego powiększania tej bazy filmów i "zwiazania" się z tą bazą.
Sposób to może trochę sztuczny, ale miano drugiej co do wielkości bazy danych filmu na świecie do czegoś zobowiązuje. Tu musi się coś dziać, musi być jakiś ruch, aby to nie umarło powolną śmiercią. Internet nie znosi pustki (podobnie jak życie) i napewno szybko powstała by jakaś alternatywa.
Czy to dobrze? Czy to źle? Nie interesuje mnie to.
To moja teoria na ten tmat.
Ja osobiście szukam tu tylko informacji o filmach. Jak mi się coś spodobało, to o tym piszę. Jeśli nie, to również.
A zdobywaniem punktów niech zajmują się bardziej ambitni i waleczni.