Przypominam o ostatnich zmianach dot. limitu elementów w kontrybucji wiązań.

Od niedawna można w formularzu dodać 4 elementy, a nie 3 tj to było do tej pory, jednak jak widzę niektórzy dodają jeszcze na starych zasadach / nie wykorzystują formularza w całości.

Pozostałe zmiany: http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Zmiany+w+limitach+i+punktacji+niek t%C3%B3rych+materia%C5%82%C3%B3w,2407830

patkot28

A ja myślę, że powód jest nieco inny. Za 3 elementy, tak jak i za 4 otrzymujesz dwa punkty. A gdy do danego materiału nie ma kolejek, możesz te elementy rozłożyć sobie na więcej kontrybucji itd. Tu liczą się punkty. Jeden punkt anuluje jeden grzech. Ja już jestem w niebie ;)

Lejzorek

Nie wydaje mi się... ;) Niektórzy nadal nie wiedzą, że rodzajniki "The", "A" itd. nie ustawiamy już na końcu tytułu (albo robią to odruchowo), tutaj zapewne jest podobnie ;)

Lipstick_92

A ja uważam że jest pół na pół. Jest pewna grupa osób do których przekaz jeszcze nie dotarł, ale jest też grupa która z pewnością będzie robić to celowo (tak jak swego czasu niektórzy przy epizodach, dopóki ich się nie przekonało że to grzech). Dlatego myślę, że temat na forum to najlepsze rozwiązanie.

patkot28

A gdzie we faq jest zapis, że nie można tak dodawać?

Robert831231

Zapytaj tego kto tworzył FAQ.

patkot28

Skoro nie ma to ja nie widzę problemu czy ktoś doda cztery czy jedną jak jest dobrze to chyba nie jest jakąś straszną tragedią jak ktoś sobie dostanie kilka punktów więcej. I tak raczej takim czymś do topki dodających się nie wskoczy.

Robert831231

Dla mnie możesz nawet dodawać Modę na Sukces od nowa, po jednym odcinku w kontrybucji. Pytanie tylko, kto Ci to zaakceptuje ;)

Oczywiście zdajesz sobie sprawę z tego, że rozciąganie się na większą ilość kontrybucji w znacznym stopniu opóźniłoby proces weryfikacji i wydłużyło kolejki? Czy mam Ci przedstawić to matematycznie, na wykresie słupkowym? Im mniej elementów w kontrybucji, tym kontrybucji więcej. Im więcej kontrybucji, tym dłuższe kolejki. I nie ważne czy są to epizody, czy powiązania.

patkot28

A czy ja dodaje po 3 powiązane czy po 4? Zdaje sobie za to sprawę, że kolejka do powiązanych jest inna niż do zwykłych kontr, oraz z tego że przeważnie jest sprawdza po całości.

użytkownik usunięty
patkot28

Każdy, byle by był dodany dobrze ;)