... proponuję administracji pochylić się nad możliwością zmiany społecznościowej częścią filmweba i mam tu na myśli stronę profilową. Wydaje się, ze najwyższa pora wprowadzić kilka kosmetycznych zmian, które ułatwią i umilą użytkownikom korzystanie z tejże. I oczywiście przyciągną nowych.

Brakuje mi min. mozliwości samodzielnego ustalenia jakie filmy mają się wyświetlić np. w kategorii "najwyżej oceniane". Z tego co rozumiem, jak na razie pojawiają się tam filmy w kolejności ocenianej - od najnowszego do najstarszego. Dajcie nam możliwość swobodnego ustalenia tej kwestii. Coś takiego, że ta "galeria chwały" będzie naszym ulubionym miejscem, które od razu wskaże jakie filmy uwielbiamy. (chyba, ze taka możliwość już istnieje a ja takiej nie widzę- proszę o namiary :) )

Dodatkowo, brakuje mi jakiegoś innego sposobu przedstawiania siatki filmów na stronie głównej. Miniaturki w mojej ocenie są zbyt małe, powinny być w mojej ocenie dwa razy większe. W końcu to portal o filmach, więc niech te nasze ulubione czy ostatnio oglądane filmy będą w końcu porządnie widoczne. Można by pomyśleć również o bardziej zwizualizowanej formie przedstawiania tych filmów. Możliwość rozszerzenia widoku o "miniatura/miniatura z opisem/okładki".

Dodatkowo, czy np. umieszczenie gdzieś na stronie profilowej krótkiej informacji o tym ile filmów obejrzano, ile oceniono, jaka opinia ma najwięcej plusów lub komentarzy.
Pójście w stronę socjal jednym słowem.

Chodzi mi po głowie jeszcze jedna możliwosc jak np. zaakcentowanie stażu na portalu, czy wprowadzenie pewnego rodzaju osiągnięć jak np - powiązanie konta z facebook, (ikonka), napisanie 40stu recenzji (ikonka), wzięcie udziału w wydadzeniu filomywm (ikonka) -- sądzę, że administracja wie o co może mi chodzić.

Jeżeli istnieje potrzeba rozszerzania funkcji filmweb o taką część socjalną, to fajnie by było się nad tym zastanowić. Zrobić to oczywiście delikatnie, bo filmweb to nie ma być jarmark ale mimo wszystko, w jakiś sposób można by przyciągnąć więcej młodych użytkowników i dać im więcej "zabawek" które sa dostępne na innych portalach.

PS: Proszę mi tu psów nie wieszać na mnie. Życie to ciągła zmiana i ewolucja, bez tego się umiera. Pozostawiam pod rozwagę mądrych głów i w razie czego służę pomocą ;]

użytkownik usunięty
Omnikoron

I blog tylko dla znajomych.

to chyba główna rzecz, którą mogliby wprowadzić

użytkownik usunięty
Kontraband

Dokladnie.

Omnikoron

Administracja nie czyta tego. Oni lepiej wiedzą co mają zmienić i wprowadzą takie zmiany na jakie będą mieli ochotę. Na tym portalu jest zerowa korelacja między górą a dołem. Na świętej pamięci gronie administracja wsłuchiwała się w każdą sugestię gronowicza.

Na tym forum padło już wiele świetnych propozycji ulepszenia portalu ale przeszły one bez echa.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Omnikoron

Ignorowanie niektórych użytkowników lub ich blokowanie też było by bardzo pomocne.

użytkownik usunięty
Omnikoron

O ignorowaniu była mowa już wiele razy byłoby dobrze gdyby to wprowadzili

Omnikoron

Zmiana FW w festyniarski, błyszczący ikonkami na każdym kroku portal przepełniony gimbazą to nie jest coś, co bym poparł.

Portal jest od dyskusji i publikowania treści, a nie od chwalenia się kto ile obejrzał, napisał i tak dalej.

Jedyne "osiągnięcie" i ikonka na jaką bym się nie krzywił to wyróżnienie dla użytkowników piszących poprawną polszczyzną. Wiesz, coś, co faktycznie zasługuje w dzisiejszych czasach (niestety) na pochwałę. Główki za recenzje też bym zostawił.

No, ewentualnie ikonka "troll" dla użytkowników którzy mają ponad 10 postów zablokowanych za łamanie regulaminu, coby było wiadomo od razu z kim się ma do czynienia.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Jebacca

lol

rozkminator

W sumie to na każde moje alterkonto.

Omnikoron

Bardzo przydatną funkcją do "modernizacji" profilu jest blog. Mi też nie odpowiadała kolejność najwyżej ocenionych filmów, oraz ograniczenie tylko do 12-stu pozycji, więc zrobiłem po swojemu. To samo z usuniętą zakładką "serial" - do dzisiaj nie ogarniam tego, że postanowiono ją zlikwidować. Każdy może zrobić tam co mu się podoba i dostosować do swoich potrzeb. Polecam

Omnikoron

Przecież wystarczy nasunąć kursorem na nick forumowicza i od razu widzisz, ile ma wypowiedzi, filmów w ocenionych, punktów za kontrybucje. Wyrózniający się mają łby i czerwone, recenzenckie pióro. A to, jakie filmy obejrzał dany uzytkownik, można sprawdzić na jego profilu bez problemu. 40 recenzji i ikonka? Bez żartów, mozna naklepać i 100 recenzji a one będą gówniane, można i 6 napisać, tak jak Freeman i dostać ZAUFANEGO RECENZENTA. Nie wiem, ja tam jestem żeby nie łączyć tak wszystkiego z fejsbukiem, nie po to piszemy anonimowo pod nickami żeby afiszować się z każdą wypowiedzią jeszcze na fejsie. To jest dopiero potężne narzędzie do inwigilacji, i to w świetle prawa, pis się może schowac;)

Omnikoron

... proponuję administracji pochylić się nad możliwością zmiany społecznościowej części filmwebu i mam tu na myśli stronę jakościową. Wydaje się, ze najwyższa pora wprowadzić kilka radykalnych zmian, które ułatwią i umilą normalnym użytkownikom korzystanie z tego portalu. I oczywiście przyciągną nowych zamiast zniechęcać starych. ZACZNIJCIE BANOWAĆ TROLLI!! Albo dajcie nam chociaż funkcję ignorowania.

Przepraszam Omnikoron, nie mogłam się powstrzymać.

W sumie to możliwość decydowania, które filmy z najwyżej ocenianych mają się pojawiać, też byłoby ciekawe.