Wydaje mi się, że działalność tego trolla osiągnęła już takie rozmiary, że spokojnie moglibyście go, droga Redakcjo, zgłosić na policję.

Art. 269a Kodeksu karnego:
Kto, nie będąc do tego uprawnionym, przez transmisję, zniszczenie, usunięcie, uszkodzenie, utrudnienie dostępu lub zmianę danych informatycznych, w istotnym stopniu zakłóca pracę systemu informatycznego, systemu teleinformatycznego lub sieci teleinformatycznej, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Marac

Ale o co i o jakiego trolla chodzi, sorki Marac ale bez uzasadnienia to dla większości (w tym dla mnie) trochę wyrwane z kontekstu ? Wiem, że bez podstaw i uzasadnionych wniosków nie ponosi Cie fantazja ;)

mastekvip

No to chyba musi dotyczyć działalności takiego trolla, którego trollowatości nie trzeba uzasadniać, nie? Bo jest aż nazbyt widoczna. Dlatego też wydaje się już podpadać pod rzeczony przepis.

Marac

No to wiadomo o kogo chodzi. Jeżeli moderatorzy wzmogli by siły, to jest szansa a poza tym nie tylko jego działalność podchodzi pod art.269a KK.

mastekvip

"nie tylko jego działalność podchodzi pod art.269a KK"

Możliwe, tylko że ci "Inni" siedzą sobie w szambie, a szambo do tego służy, żeby się tam taplali. A ten sra po całym portalu - zakłócając działanie tegoż. Stąd moja refleksja.

Marac

Bardzo słuszna refleksja, również mam nadzieję, że szanowna Redakcja tudzież moderacja, bardziej wnikliwie zajmie się wymienionym trollem i każde jego sapnięcie będzie kasowane w trybie natychmiastowym. Stanowczo nie zalecam "karmienia" !!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Marac

o mnie ?? ;p

chemas

Nie pochlebiaj sobie :P

mastekvip

;PPP za stary jestem na takie zabawy :)
ale nie żebym starości pochlebiał :)
a tak apropos to nie wiem o którego chodzi, bo paru jest ich tu jak mniemam

mastekvip

jakiś Czesiek ?

chemas

W dodatku cały czarny i wykluty we wrześniu :P

mastekvip

aaaa, no tak kojarzę czesia

Marac

z armatą na wróbla, ładnie to tak ?

Kontraband

Może teraz tego tak nie widać, ale gdy wszedłem w listę postów wczoraj, to były na pierwszej stronie wyłącznie jego usunięte tematy plus jakiś jeden samotny post.