Wydaje mi się, że działalność tego trolla osiągnęła już takie rozmiary, że spokojnie moglibyście go, droga Redakcjo, zgłosić na policję.
Art. 269a Kodeksu karnego:
Kto, nie będąc do tego uprawnionym, przez transmisję, zniszczenie, usunięcie, uszkodzenie, utrudnienie dostępu lub zmianę danych informatycznych, w istotnym stopniu zakłóca pracę systemu informatycznego, systemu teleinformatycznego lub sieci teleinformatycznej, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
Ale o co i o jakiego trolla chodzi, sorki Marac ale bez uzasadnienia to dla większości (w tym dla mnie) trochę wyrwane z kontekstu ? Wiem, że bez podstaw i uzasadnionych wniosków nie ponosi Cie fantazja ;)
No to chyba musi dotyczyć działalności takiego trolla, którego trollowatości nie trzeba uzasadniać, nie? Bo jest aż nazbyt widoczna. Dlatego też wydaje się już podpadać pod rzeczony przepis.
No to wiadomo o kogo chodzi. Jeżeli moderatorzy wzmogli by siły, to jest szansa a poza tym nie tylko jego działalność podchodzi pod art.269a KK.
"nie tylko jego działalność podchodzi pod art.269a KK"
Możliwe, tylko że ci "Inni" siedzą sobie w szambie, a szambo do tego służy, żeby się tam taplali. A ten sra po całym portalu - zakłócając działanie tegoż. Stąd moja refleksja.
Bardzo słuszna refleksja, również mam nadzieję, że szanowna Redakcja tudzież moderacja, bardziej wnikliwie zajmie się wymienionym trollem i każde jego sapnięcie będzie kasowane w trybie natychmiastowym. Stanowczo nie zalecam "karmienia" !!!
;PPP za stary jestem na takie zabawy :)
ale nie żebym starości pochlebiał :)
a tak apropos to nie wiem o którego chodzi, bo paru jest ich tu jak mniemam