Co się stało w ostatnich dniach z rekomendacjami?
Miałem b. dobrze wyskalowany gustomierz (przy ponad 1.000 ocenionych filmach), który do tej pory b. rzadko mnie zawodził. Oceny powyżej 70% pojawiły się przy tym nieczęsto, dla filmów, które naprawdę trafiały w moje gusta.
Teraz to jakaś porażka. Raptem pojawiło się mnóstwo propozycji, rzekomo 99% w moim guście. Wiele z nich to kompletnie nie moja bajka.
Przywróćcie, proszę, poprzedni algorytm!
Ja chyba z 15 razy kliknąłem "więcej". Wszystkie, absolutnie wszystkie filmy wyświetliły mi 100% w moim guście, dawniej tylko przy Requiem dla snu tyle miałem, zazwyczaj jakieś 90%. Zupełnie nie wiem, czego się spidziewać po tych filmach z setką.
Problem wygląda na globalny. Nigdy wczesniej nie widziałem żeby mój gustomierz wskazywał 100%, teraz widzę mnóstwo setek. Lepiej aby gustomierz wrócił do swojej poprzedniej wersji, w której działał wspaniale. Obecnie jest bezużyteczną ozdóbką uwagi niewartą.
Wspaniale? Kiedy niby, Moi znajomi (czyli byli gustopodobni) oceniają film od 8 do 10/10 a mi wyświetla 25%. Ten gustomierz to kpina.
Normalnie nawet na to nie patrzę, ale od wczoraj moje oko też przyciągają liczne setki. Teraz się wzięli za ulepszanie algorytmu gustomierza. Ciekawe co będzie następne? Strach się bać...
Problem globalnym nie jest o czym przekonałem się na własne oczy. Popsuło się u niektórych użytkowników. Sprawa wciąż nierozwiązana.
za wcześnie pochwaliłem. setek w gustomierzu juz nie mam ale jest o co najmniej 10% za dużo we wskazaniach, w niektórych przypadkach ok. 50%.
Ja zauważyłem, że po Nowym Roku rekomendacje szaleją. W ciągu tygodnia film może spaść z 80% w moim guście do 35%.
Potwierdzam problem - w obecnej formie rekomendacje nadają się jedynie do kosza. Po odrzuceniu przeszło 400 filmów nadal mam niekończącą się listę "100%"-pewniaków, na dodatek kompletnie oderwanych od mojego gustu. Totalne nieporozumienie. Przy okazji lista "nie interesuje mnie" również powinna zawierać kolumnę z oceną szansy, że film się spodoba.
Coś strasznego się dzieje na FilmWEB. Stare ruskie porzekadło mówi, że jak coś działa to nie nie zmieniać.
Teraz niemal wszyscy filmwebowcy są "w moim guście", a że większość filmwebowców gustuje w chłamie to o kant d... takie rekomendacje.
Nie rozumiem tylko dlaczego administratorzy nie przywrócono poprzedniego algorytmu od razu jak się zorientowali, że coś jest nie tak.
Chyba, ze się nie zorientowali...
A czy zawiesza się wam mozliwośc oceny filmu? Mi wyskakuje jakiś błąd i nie mogę ani ocenić ani niczego zaznaczyć w tym panelu