Chciałem zapytać, czy ktoś je jeszcze sprawdza? A mianowicie pytam dlatego gdyż już w
kilku przypadkach spotkałem seriale bez tytułów odcinków. Tak samo nie można poprawić
seriali anulowanych w całości ponieważ w oczekujących są jeszcze kontry do dodanych
tytułów odcinków z kwietnia.
Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Robert831231

Już od dłuższego czasu żaden weryfikator do odcinków nie zagląda :( Najstarsza kontrybucja czeka już 39 dni, coś czuję że nowy rekord nam się zrodził.

Generalnie to na chwilę obecną jest tylko jeden weryfikator rzeczywiście zajmujący się sprawdzaniem odcinków, a jak go zabraknie to niestety nikt się tym rodzajem kontrybucji nie interesuje. Jest to dość niedorzeczne, bo wtedy gadżet zaczyna przecież szwankować, nie wyświetlając nowych odcinków wcale lub, co gorsza, wyświetlając błędne informacje.

Dobrze, że zwróciłeś uwagę na problem. Fajnie by było, jakby ktoś tą sytuacją się zainteresował.

Zuzhet88

"Najstarsza kontrybucja czeka już 39 dni" a teraz będzie sytuacja taka, że Ci co poprawiali tytuły w odcinkach seriali, które nie dostały zamówienia na kolejny sezon (te z 1) będą pewnie dostawać odrzuty za źle dodane kontry. Gdyż na bank część z ludzi nie zajrzy żeby skasować tą "1".

Robert831231

A myślisz, że ktoś się przejmuje tym, że jeden z drugim dostanie odrzut, mimo że podczas dodawania kontry prawie 40 dni temu była ona całkowicie poprawna? Proszę Cię :) Jak komuś bardzo zależy na tym, by nie mieć odrzutów, to będzie musiał sprawdzić aktualność wszystkich dodanych kontr, jupi :D

Odcinki to taki rodzaj kontrybucji, który wymaga bieżącej kontroli. Przecież tytuły czy nawet daty premier często zmieniają się z dnia na dzień. Poza tym, tak jak wspominałeś, zaczyna się gorący okres, bo sporo seriali zostaje przedłużanych lub kasowanych, miło by było mieć aktualne informacje. Wiem, że niepotrzebnie Tobie wszystko to pisze, bo Ty to rozumiesz. Szkoda, że inni nie :]

użytkownik usunięty
Zuzhet88

Ja tam sobie do osób sprawdzam te najstarsze, ale co z tego skoro potrafią mi sprawdzić z pominięciem kolejki.

Zuzhet88

"A myślisz, że ktoś się przejmuje tym, że jeden z drugim dostanie odrzut"

Wiem że nie, ale jak dodajesz i jest dobrze a kontry wtedy schodziły w miarę na czas to pewnie znajdą się tacy, którzy będą narzekać na weryfikacje. Poza tym czasem nie można ogarnąć tych zmian pamiętam jak dodałem raz daty premier do filmu, a dzień później dostałem odrzut. Okazało się że na IMDB skasowało te daty. Jak ktoś ma np z 200 oczekujących, to pewnie ciężko mu dziennie sprawdzać każdą czy się tam coś nie zmieniło. Więc może ktoś jak tu zajrzy i dodawał odcinki to je zdąży poprawić przed tym jak ktoś zacznie je na nowo sprawdzać.

Robert831231

W ogóle weryfikacja na filmwebie coś ostatnimi miesiącami mocno dołuje. Kolejki w większości kontrybucji są długie, dochodzą nowi weryfikatorzy, a rezultatów nie widać. A przynajmniej nie widać w takim stopniu, jak we wcześniejszych latach...

użytkownik usunięty
Robert831231

Robert to wynika przede wszystkim z złego podziału zadań i rozkładu pracy. A tak w ogóle ciekawi mnie ilu jest tak naprawdę weryfikatorów?

http://www.filmweb.pl/user/patkot28/blog/531716
:)

użytkownik usunięty
mafia

Kompletnie o tym zapomniałam. Dziękuję mafio :)

Pani powyżej mnie ubiegła, tam są wszyscy :)

użytkownik usunięty
Robert831231

Jest ich mniej niż myślałam, bo przypuszczałam że ze 100 ich będzie jak nic.

100 byłoby za dużo, idą w jakość nie ilość.

użytkownik usunięty
Robert831231

A czy nigdy nie było ich więcej? Nie mówię o tegorocznych emerytach, tylko o wcześniejszych latach.

użytkownik usunięty
Robert831231

Dawno tam nie zaglądałam. Teraz jak się przyjrzałam, to są tam weryfikatorzy, których konta pierwszy raz na oczy widzę.

Ja parę miesięcy temu naliczyłam kilkunastu mających uprawnienia do sprawdzania odcinków. Korzystało wtedy z nich aż 2 :))) Teraz pewnie jest jeszcze więcej uprawnionych, a sprawdzający na placu boju został 1 (no obecnie to nawet 0 :D). Śmieszne to wszystko jest.

użytkownik usunięty
Zuzhet88

Widzę 14. Mi sprawdzali jak dotąd: panda, patkot i Bradddock.

Robert831231

No dobra, przekonaliście mnie. Dziabnę trochę w tym tygodniu, w końcu dobry ze mnie kot ;) prawda, Robi? :*

użytkownik usunięty
Robert831231

No to ktoś je jeszcze sprawdza, czy nie?

Chyba tylko kolega Patkot.

użytkownik usunięty
Robert831231

Chyba nawet on nie sprawdza. Gdzie tam obecnemu patkotowi do patkota z przed roku.

Niby jest tam więcej osób z możliwością sprawdzania, ale widać nikt nie ma czasu sprawdzać.

Mnie ostatnio dość często akceptuje Earl_Grey, ale z tego co zauważyłam, to robi to tylko przy okazji sprawdzania innych kontr.