Witam. Wchodzę dziś na swój profil, a tu statystyki: ile filmów i seriali w tym roku obejrzane, średnia ocen ogólna z komentarzem, ulubiony gatunek z komentarzem i najwyżej oceniani aktorzy, aktorki :) Sprawdziłem u paru znajomych - wszystko przejrzyste - można sprawdzić bez problemu kto ma ile obejrzanych filmów z danego gatunku itp. Bardzo mi się taka funkcja podoba! Zmiana na lepsze ;) Pozdrawiam.
Fajnie że przywracają usunięte kilka lat temu funkcje, a nawet je trochę unowocześniają.
I przywrócili też przycisk ''Materiały'', aby znów można było łatwo sprawdzać swoje kontrybucje.
Właściwie jestem w małym szoku, że mogę to pochwalić, bo zazwyczaj tylko psuli to co było dobre.
"I przywrócili też przycisk ''Materiały'', aby znów można było łatwo sprawdzać swoje kontrybucje."
Przecież on cały czas był...
Te wszystkie statystyki były dostępne przez cały czas wiele lat temu. Tylko potem je notorycznie usuwali wraz z kolejnymi nowymi wersjami czy to profilu, czy to strony :)
Mimo wszystko dobrze, że w końcu ktoś sobie pomyślał, że warto takie rzeczy mieć na profilu.
Choć dalej dużo mi brakuje, np.:
- lista aktorów i reżyserów najczęściej oglądanych
- tworzenie własnych list filmów (tak jak to robi imdb)
- obejrzane produkcje w danym roku (np. ile widziałem pozycji w 2015 r. itd)
No i wreszcie niech w szukajce filmów wróci przycisk (kiedyś taki był) przy wybieraniu gatunków filmowych, który sprawi, że w szukajce wyświetlą się filmy zawierające wszystkie zaznaczone gatunki. Teraz wybierając "thriller" i "SF", wyszukuje zarówno film SF jak i same thrillery, więc wyświetla się i Matrix i Milczenie owiec. A kiedyś była taka fukncja, która pozwalała wyszukać coś co ma tylko "thriller SF", więc baza wyszukiwała Incepcję, Efekt motyla, V jak Vendettę itd.
Również jestem zadowolony. Statystyk nigdy mało, a przy takiej liczbie danych jaką ma FW, to smutne co użytkownicy dostają.
Również mnie ta nowość cieszy, wcześniej tylko na apce było możliwe podejrzenie statystyk, a teraz i na przeglądarce.
Może na apkę nie rzuciło się tyle osób, ile fw zakładał że się rzuci. Albo po początkowym entuzjazmie część przestała jej używać.