Chciałem poprawić, dane aktora ale przy próbie dokonania tej czynności, pojawia się żądanie jakiegoś numeru i komunikat że ''Wszystkie dane muszą się zgadzać'' Czy mogę poprosić o pomoc w tej sprawie?
Zanim zapiszesz daną kontrybucję, musisz najpierw kliknąć "sprawdź" obok danych aktora. Jeżeli wszystko będzie się zgadzać, kontrybucja się zapisze, natomiast jeżeli wystąpi problem z numerem, pojawi się komunikat "Wszystkie elementy muszą być poprawne".
Problem z numerem może wystąpić w 2 przypadkach: 1) gdy będziesz próbował dodać dubla, tj. osobę istniejącą już w bazie o tym samym imieniu, nazwisku i numerze. Podobny problem wystąpi, gdy skasujesz istniejący już numer przy osobie (np. zamiast wcześniej dodanego numeru X pozostawisz puste pole), a okaże się, że w bazie jest osoba o takim imieniu i nazwisku z numerem I lub bez żadnego numeru.
Chodzi mi o to że pewien aktor w bazie, ma nie całkiem poprawne dane i nie wiem jak to naprawić bo próbowałem zmienić te dane i dostałem właśnie taki komunikat jak podajesz.
http://www.filmweb.pl/person/Ernst+Arndt-898193 Chodzi mi o to że filmweb podaje datę śmierci w roku 1938, kiedy tak naprawdę zginał w Treblince w roku 1942 (Przyjechał do obozu 23 września 1942 i prawdopodobnie został, jako starzec, natychmiast zagazowany)