SZWANKUJE.NIE WYSZUKUJE FILMÓW.TRZEBA JECHAĆ PO AKTORACH...........

Reznik

Zgadzam się. Zauważyłem, że szczególnie głupieje jak wyszukuje się po dacie produkcji.

krysiron

to gdzie jest wszechmocna moderatornia ?!?!?

Reznik

Dokładnie, sprawdzam sobie bazę filmów, oddzielam obejrzane i krzyczę wtf ??!! a tam połowy filmów nie ma.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Reznik

Ale to nie kwestia moderacji. To zadanie dla informatyków, którzy zapewne pracują tradycyjnie, czyli pon-pt 8-16.

krysiron

OGÓLNIE CAŁA ZAŁOGA ODPOWIEDZIALNA ZA FILMWEB JEST DO BANI !!! ZOBACZ NA IMDb.TAK JEST WSZYSTKO OK...

Reznik

Nie przesadzaj i nie pisz caps-lockiem, bo to oznacza krzyk.

Reznik

Osiągniesz tylko to, że moderator zobaczywszy przekleństwa zablokuje Twoją odpowiedź i nikt jej nie zobaczy. Też mi przeszkadza niedziałająca wyszukiwarka, ale uważam, ze wystarczy po prostu to zgłosić. Jak tego nie naprawią w przeciągu tygodni, to wtedy można mieć pretensje.

krysiron

ALE JA KLNĘ Z CENZURą A TEGO CHYBA NA FILMWEBIE NIE ZABRANIAJĄ :)....znalazłem rozwiązanie---słoń 2003 filmweb---w google i jest.....:)

Reznik

Na forum Inne ;D

Reznik

U mnie też dziś nie działa. Czasami zdarzy się, że jakiś film znajdzie, ale w większości przypadków nic nie wyszukuje. Jednak podpowiedzi w wyszukiwarce głównej działają.

Reznik

Podpinam się, wyszukiwarka się "zpsuła", redakcjo do roboty!

Reznik

Z niektórymi filmami jednak działa. Wyszukała mi np. film "Grand Budapest Hotel". Pewnie więc spieprzyła im się baza danych.

cyfrowy_baron

U mnie nawala w głównej czyli jak to zwą "baza filmów" jak wrzucę jakieś filtrowanie np. data produkcji. A ta mała u góry strony chyba ok działa.

krysiron

U mnie to samo. Wyszukiwarka normalnie działa, ale już opcje w bazie filmów nie bardzo. 2/3 filmów nie wyszukuje, które pasowałyby do zaznaczonych filtrów.

Natemperowana

Mam ten sam problem. Straciłem przez to trochę czasu - aby znaleźć moje filmowe widzimisię na ostatnie dwa dni.

Troublesome

Nie wiem czy to chwilowa poprawa, ale na ten moment baza zaczęła mi na nowo działać.

Natemperowana

Rzuciłem okiem i wydaje się być ok. Tyle, że teraz to mi wsio rawno. ; p

Reznik

U mnie w ogóle nie wyszukuje filmów tylko seriale łapie.

Reznik

Ten sam problem. Właśnie zajrzałem do forum, żeby to zgłosić. To już któryś raz z kolei nie działa. Administracjo, powinnaś coś z tym zrobić!

Reznik

Wpisuję Harry Potter dla przykładu i wyszukuje mi same gry z serii Harry Potter. Chcę znaleźć jakiś film i znajduje mi wszystko inne prócz szukanego tytułu. Nie robię tragejszyn, ale to zaczyna być trochę frustrating.

rpd0

dla mnie to tragejszyn !!! :)

Reznik

Mam też problem z wyszukiwarką. Lecę zwykle filmy po ilości oddanych głosów, z ciekwości kilka razy przejrzałem jakie mam w kolejce do obejrzenia, jeszcze wczoraj czy przed wczoraj wyświetlił mi się np Pulp Fiction i Fight Club, jak Fight Club oceniłem tak nagle obydwa filmy zniknęły wgl z wyszukiwarki a jak zaznaczam zeby schował wyświetlone (ale bez tego również) to zupełnie inaczej poustawiane sa filmy niż były, zupełnie inna kolejność. Co jest grane? Mam nadzieję że obsługa się tym zajmie...

Chris26

Ależ drodzy użytkownicy, przecież wystarczy wklepać w google "tytuł_filmu site:filmweb.pl" (bez cudzysłowów ma się rozumieć) i już. Jeśli szukany film znajduje się w bazie, to na pewno google go znajdzie.

Ziggy

Ty chyba sobie jaja robisz. A od czego jest wyszukiwarka na tym portalu?
Równie dobrze "drogi użytkowniku" mogę to sobie "wklepać" w IMBD jak już tak bardzo będę chciał.

Last_Ronin

Pewnie od wyszukiwania, ale skoro z jakiś powodów szwankuje, to trzeba sobie jakoś radzić. Myślisz, że kolejny wpis na forum na temat nie działającej "szukajki" przyspieszy jej naprawę? Wątpię. Dla mnie, to możesz sobie wklepywać tytuł gdzie chcesz, ja tylko podałem sposób na szybkie odnalezienie tytułu w bazie. Kto będzie chciał to skorzysta, kto nie, ten nie. Proste.

Ziggy

Skoro szwankuje to trzeba naprawić, a póki nie zostanie naprawione nie korzystać z felernego portalu. Myślę że kolejny wpis wreszcie zwróci czyjąś uwagę, a nawet jeśli nie pomoże jej naprawić to przynajmniej ja nie udaje że wszystko jest w porządku. Ty i ja nie jesteśmy or rozwiązywania takich problemów, a wystarczyła by krótka notka od kogoś z portalu.

Last_Ronin

Poza tym, jak by ktoś chciał wiedzieć, problem został rozwiązany wyszukiwarka już działa (pewnie na weekend w redakcji ktoś kto się tym zajmuje ma wolne, stąd dzisiejsza naprawa).

Last_Ronin

Niestety nie działa. Przy szczególowym wyszukiwaniu wyniki są kuriozalne:
np.m filmy dokumentalne z 2006 roku - znajduje 6 filmów, które widziało po kilka osób

Przy okazji - zamiast kategorii "data produkcji" wyświetla się "kata produkcji"

kosarz 666 neg

Patrze prace chyba trwają, najpierw na wierzchu w nieobejrzanych miałem najpierw Django a potem Pi, tylko teraz nawet Django nie pokazuje, czyli jest jeszcze gorzej, i gybym chciał szukać sobie na google to bym szukał na google ale chcę szukać sobie na filmwebie, chce żeby to działało, oglibyście w końcu to naprawić. ogółem w bazie filmów pokazuje 4277 tytułów, to całkiem nie ciekawie zważywszy na to że było ich ponad 300 000 !!!

Last_Ronin

nie działa last...

Reznik

Ale działało :P
Teraz widzę że znów lipa...

Ziggy

Ale to nie pomoże gdy chcesz filtrować, np. wyszukiwać wszystkie filmy produkcji francuskiej z lat 1940 - 1950 o liczbie głosów powyżej 10 tys. to klapa i tyle.

krysiron

Dokładnie o tym mówie, ja często używam Bazy filmów i oddzielam filmy obejrzane od nie obejrzanych i takich co nie obejrzałem z ilością głosów ponad 100.000 było kilka z Django na czele, i teraz Django może i jest ale potem to jużDon Jon który ma 45 tys. Fajnie by było żeby to naprawili.

Mateo_SF

yeah po Django mamy konesera czyli jeszcze 10 000 w dół. Co tam się dzieje ?? Nie dość że sam net mi od piątku szwankuje to jeszcze filmweb :(

Mateo_SF

Chyba coś jeśli nie naprawili to poprawili. Właśnie włączyłem bazę z której też filtruję tak jak Ty przez obejrzane i nie obejrzane filmy i wydaje mi się że kolejnośc jest zgodna, Czekaj, jeszcze lookne...Nie no zdecydowanie jest po kolei ilości ocen chociażby. W końcu...

Reznik

Dokładnie tak. Zróbcie coś z tym. :/

Reznik

Minęło już tyle dni, a wyszukiwarka wciąż nie działa. Z braku lepszej używam google.

cyfrowy_baron

Hehe juz mnie jakis pacan zregulaminowal...

Reznik

Teraz gdy próbuję wyszukać jakiś film to wyskakuje komunikat:

Wystąpił błąd
Przepraszamy, wystąpił błąd. Zajrzyj na stronę startową naszego serwisu.

Filmweb sypie się już coraz bardziej. Ale od początku szwankował.