Nie wiem jak wy ale ja uważam że zakładka "chcę obejrzeć" jest za mało rozbudowana i nie wygodna w obsłudze. Jeżeli ktoś ma tam dużo filmów tak jak ja to pewnie się zgodzi że przewijanie całej liczy jest mączące. Przydało by się coś takiego jak jest w zakładce oglądane że można szukać filmy po gatunkach itp.

frycek49

Mnie tam wystarczyłoby tylko sortowanie kiedy w telewizji będzie, bo niestety nie działa od baaaaaaaardzo długiego czasu. Czy jest to w jakikolwiek sposób związane z ilością filmów umieszczonych w filmach, które chcemy obejrzeć?

karamia

Karamia, przecież jest taka opcja. Klikasz "w telewizji" i ładnie ci się sortuje.

Winston_Wolf

No właśnie klikam i się nie sortuje niestety... Możliwe, że za dużo filmów zaznaczyłam, że chcę obejrzeć i dlatego nie działa. Jak śmigam po filmwebie i znajdę coś ciekawego to zawsze zaznaczam, a że śmigam często ;). Mam ponad 685 zaznaczonych w tej chwili.

karamia

Weszłam w twój profil, gdzie masz zaznaczonych mniej i rzeczywiście nie ma problemu z sortowaniem. To znaczy, że muszę sukcesywnie usuwać to co zaznaczyłam. Trudno...

frycek49

Popieram, przydałoby się takie coś.

frycek49

trza coś z tym zrobić. dobre pomysły.

None200

Mnie urządzałaby jeszcze opcja sortowania wg długości i filtrowanie ze względu na gatunek filmu. ;d

Czandler_Bing_STG

I fajna by była opcja "MOJA FILMOTEKA", czyli zaznaczanie podobnie jak "chcę obejrzeć" filmów, które są w naszym posiadaniu :).

karamia

A gdyby ktoś zamiast takiej wolał przykładowo zakładkę „Filmy na których byłem w kinie”, albo wyodrębnione „Ulubione horrory” lub „moje kasety video”? A wbrew pozorom bardzo łatwo byłoby każdego zadowolić. Wystarczyłaby opcja „utwórz nową zakładkę”, gdzie moglibyśmy ją dowolnie nazwać i ustawić preferencje, pokaż wszystkim czy ukryj, pokazuj emisję w telewizji czy nie itp.. Ale teraz radzić samemu też sobie można... Ja już dawno w ulubionych trzymam największą ze swoich kolekcji, dvd nagrywane z telewizji. Reszta jest na drugim koncie, w filmach które chcę obejrzeć gdzie 5 gwiazdek oznacza sklepowe dvd, 4 to zagraniczne dvd bez polskiej wersji językowej, 3 to VHS-y itp. A ulubione filmy są (lub raczej będą) wymienione w tematach na blogu, również z podziałem na kategorie..
Co do sortowania. Powinna być możliwość oznaczania sobie filmów własnymi słowami kluczowymi i możliwość szukania później po nich. Oczywiście nasze słowa kluczowe byłyby zapisywane tylko u nas, by nie robić śmietnika przy samym filmie. Liczba ich powinna być ograniczona, tak do 10 powiedzmy, a przy wyszukiwarce musiała by być możliwość łatwego podejrzenia wszystkich kluczy użytych dotąd przez nas.

Argento251

Jak dla mnie rewelacyjny pomysł z tymi zakładkami. Pytanie tylko czy da się to ogarnąć ze strony logistycznej. Nie wiem, nie znam się.

P.S. Wykasowałam prawie połowę z filmów, które chcę obejrzeć i niestety nadal się nie sortuje... Chlip chlip.

karamia

A ja to powiem szczerze, nawet nie wiedziałem że tak sortować w „do obejrzenia” można, nigdy mi to nie działało choć tytułów mam tam mało. Ale spójrzmy z optymistycznej strony, to przecież takie ekscytujące jechać tym suwakiem w dół wypatrując czy trafi się jakaś transmisja, czy nie:)
A co do ogarnięcia tego.. No wiesz, dla chcącego nic trudnego, ale komu tu się chce...

Argento251

No racja, racja. Ciągle jakieś głosy o nowym filmwebie, ale jakoś nic się nie zmienia. Poczekamy, zobaczymy. Może jeszcze się coś ruszy.
Co do sortowania to wiesz... przyzwyczajenie druga natura człowieka. Gdyby mi od początku nie działała ta opcja to pewnie olałabym kolokwialnie mówiąc, no ale jak coś się miało i nagle nie ma...
Tak jak napisałeś nie pozostaje mi nic innego jak tylko ekscytująco jechać suwakiem heh. Szkoda tylko, że połowę pozycji 'do obejrzenia' wykasowałam ze złudną nadzieją, że może jednak ;)
Oj, ja naiwna istota!

karamia

Ja mam prawie 700 filmów w Do obejrzenia, sortowanie mi nie działa, ale wątpię, żeby była to wina liczby zaznaczonych tytułów. Nie wiem czy zmieni sie to wszystko na lepsze czy na gorsze, ale napewno czekam na nowy Filmweb z niecierpliwością (ciekawe czy też z naiwością).

Czandler_Bing_STG

W ogóle nie ma sortowania powinno a być jakieś. Alfabetycznie, czy gatunkowo bo jak się ma dużo zaznaczonych to źle się później szuka

frycek49

Nie no sortowanie przecież jest tylko niektórym nie działa. Możesz sortować kiedy w tv, jak bardzo chcesz obejrzeć oraz alfabetycznie. Zaawansowanego nie ma w sensie wyszukiwania po gatunku itd, tak jak pisałeś.

użytkownik usunięty
frycek49

Ponawiam prośbę kolegi frycek49. Według mnie w nowym FW wszystko (głownie to z czego ja korzystam) jest na dość wysokim poziomie prócz zakładki/karty "Chcę obejrzeć". Widzę, że prośby o zmianę tego działu pojawiają się na forum już od czasu bety nowego FW ale niestety na razie nie widać żadnych zmian. Według mnie "Chcę obejrzeć" można byłoby zrobić na podstawie działu "Oglądane" (najbardziej chodzi o 'filtry'). Czy jest jeszcze jakaś możliwość, że szefostwo serwisu coś zrobi w tej sprawie :) ?

P.S
chciałem założyć nowy temat ale widząc paręnaście już istniejących wolałem się dopisać do tego

P.S 2
"wszystko (głownie to z czego ja korzystam) jest na dość wysokim poziomie"
Prawdę mówiąc drażni mnie tutaj jeszcze ta wszechobecna biel. Wolałem FilmWeb w odcieniach ciemnych (czarny) ale to tylko moje małe 'spaczenie' :)

frycek49

Chciałem założyć identyczny temat i podpisuję się pod pomysłem.
Nie powinien to być duży problem od strony technicznej - przeniesienie funkcjonalności filtrów na zakładkę "Chcę oglądnąć"..

frycek49

Popieram.

frycek49

Ja również popieram. Bardzo przydałaby się funkcja sortowania wg roku oraz daty dodania do listy, to ogromnie ułatwiłoby mi organizację tej zakładki.

frycek49

Ja również jestem za. Droga Redakcjo, może zrobicie wreszcie coś o co proszą użytkownicy?

frycek49

Może za kilka lat. Na razie redakcja jest za bardzo pochłonięta liczeniem kasy.

frycek49

up

3 lata mijają...

frycek49

Bump

frycek49

3 lata! I nadal nic.

frycek49

3 lata, trolololo.. BUMP!

frycek49

Bardzo by sie to przydało, więc pewnie nigdy tego nie zrobią

frycek49

3 lata, trolololo.. BUMP!

Xs3roN

Niestety, tego się chyba nie doczekamy

użytkownik usunięty
frycek49

Może za jakieś kolejne 3 lata ktoś zwróci na to uwagę :) Ale mówiąc poważnie, możliwość sortowania filmów według roku i/lub gatunku byłaby bardzo mile widziana.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
frycek49

też od dłuższego czasu mnie to denerwuje. Wystarczyło by takie samo filtrowanie jak przy "obejrzanych" filmach (przy których uważam, że jest mało potrzebne)

frycek49

Mnie to nie przeszkadza chociaż mam tam prawie 1500 filmów, klikam ctrl + f i sobie radzę :)

TheNaturat_2

spoko, znajdziesz jeżeli wiesz czego szukasz, w innym przypadku search na nic się zda ;)