Połowa konkursów na Filmwebie kończy się przekazaniem nagrody redakcji Filmwebu. Ja
się pytam: po co w ogóle robić te konkursy?

vampirella_2

Żeby redakcja się dowartościowała

vampirella_2

Bo nie rozlosowali jeszcze? Często też nie dostali jeszcze nagród które mają rozdać i pojawia się problem :)

użytkownik usunięty
vampirella_2

Może odpowiedzi nadsyłane przez użytkowników są tak wybitne, że nie mogą się zdecydować?

ale bez przesady - dwa, trzy konkursy to jeszcze bym zrozumiała, ale co nie biorę udziału w konkursie ( a robię to sporadycznie), to dziwi mnie ilość "zakończonych, nierozstrzygniętych". i nie pojawiają się te nagrody w kolejnych konkursach... także brawo dla redakcji za szanowanie filmwebowiczów.

vampirella_2

http://www.filmweb.pl/contests do wglądu :)

vampirella_2

cześć. nie jestem z redakcji, ale jak sobie pomyśle, ile jest użytkowników, ile konkursów, to moim zdaniem na pewno jest dużo pracy przy tym - podejrzewam, że na 1 konkurs może paść nawet pare setek odpowiedzi. przeczytać to wszystko, porównać, sprawdzić, ocenić... a przecież są też inne rzeczy do zrobienia. więc może warto wyluzować? wiem, że w tych czasach o cierpliwość trudno, ale czasem nie ma innego wyboru:-)

starRover

jak nie mają czasu na robienie, to może niech nie robią :) bo to nie tak, że długo to trwa, ale potem się rozstrzyga. ludzie wysyłają odpowiedzi, pewnie niektórzy się starają i piszą fajne rzeczy i nic z tego nie mają - ani satysfakcji, ani nagrody, ani zabawy.

vampirella_2

"zakończony, nierozstrzygnięty" oznacza, że konkurs się zakończył i oczekuje na rozstrzygnięcie (rozpatrzenie wszystkich odpowiedzi przez "jury"), a nie że się nie rozstrzygnął i nagrody lecą do redakcji...

ZiD0

serio? to w takim razie odszczekuję :) a gdzie się szuka list zwycięzców?

vampirella_2

http://www.filmweb.pl/contests
Po prawej jak byk widnieje "rozstrzygnięte konkursy". :) Tylko przy konkursach biletowych nie podają zwycięzców.

vampirella_2

Odszczekaj odszczekaj bo konkursy są bardzo rzetelnie prowadzone. A zgłoszeń na każdy jest na pewno bardzo dużo i czytanie ich wszystkich zajmuje sporo czasu dlatego też "zakończony, nierozstrzygnięty". Ale warto poczekac jak się napisało coś dobrego :)

ZiD0

Może lepiej byłoby więc, aby były określane mianem "zakończony, oczekuje na rozstrzygnięcie". Wtedy wszystko byłoby jasne.

agatag_filmweb

Wyniki większości konkursów pojawią się jeszcze w tym tygodniu.

Wizarrd

to dlaczego aktualnie jest co najmniej 10 konkursów nierozstrzygnietych? :) tak pytam z czystej ciekawośći, bo są konkursy które pojawiły się w lutym i do dzisiaj nie ma podanych wyników :)
jeżeli źle przeczytałam to przepraszam, tylko po prostu chcę się dowiedzieć :)

starRover

kretyńska odpowiedź

użytkownik usunięty
vampirella_2

No jeśli kończą się przekazaniem nagrody redakcji Filmwebu to pewnie po to, żeby redakcja Filmwebu mogła dostać nagrodę. Niesamowite z jak prostymi sprawami ludzie nie dają sobie rady i muszą szukać odpowiedzi na forum.
Natomiast ciekaw jestem które z konkursów zakończyły się w ten sposób?

vampirella_2

Zastanawiają mnie konkursy a dokładniej wyniki konkursów biletowych. Nigdy na stronie nie przedstawiają kto wygrał? Informacja o ew wygranej idzie tylko do konkretnej osoby?

jolcia11111

Tak, zwycięzcy konkursów biletowych są informowani o wygranej indywidualnie.