Zmiany super, ale jednej rzeczy ciągle brakuje. Uważam, że po każdym wejściu na portal, otwarciu nowej strony czy przeładowaniu powinno się otwierać nowe okienko z poniższym teledyskiem z Jutuba:
http://www.youtube.com/watch?v=oHg5SJYRHA0
Niewątpliwie wpłynęłoby to pozytywnie na nastrój użytkownika i umiliło klikanie i przewijanie nowego serwisu. Piosenka trwa trzy minutki, więc akurat tyle ile potrzeba, aby doklikać i doprzewijać się do szukanej informacji.
To tyle ode mnie, ale jeśli inni mają pomysły czego jeszcze brakuje na Nowym Wspaniałym Filmwebie, co uczyniłoby go jeszcze bardziej nowowspaniałym, to piszcie w odpowiedziach.
;) Dla mię osobiście, to są jakieś jaja ! Co oni zrobi ze kokpitem tego oglądać się nie da, bo po 1 minucie oczy wychodzą masakra !
Pozytywnie proszę! Masz milion innych wątków do wylewania frustracji.
W tym proszę przedstawiać sugestie ulepszeń.
Np. napisać co mogą zrobić, aby oczy bolały już po 30 sekundach.
Moja propozycja - białe tło powinno łagodnie pulsować, aby w ten sposób przyciągnąć uwagę użytkownika. Takie "hop hop, tu jestem! zobacz jaki jestem fajny! korzystaj ze mnie częściej!"
Świetne! I podsunąłeś mi kolejną innowację. Ruchome linki i przyciski!
Próbujesz kliknąć "Wyloguj się", a tu *hops*, pod myszkę podjeżdża przycisk "Polub nas na Fejzbuku".
Chcesz wyświetlić pełną obsadę, a tu niespodzianka - lądujesz na stronie "Sprawdź co mają w majtkach twoi znajomi".
Zaczynają to robić. Jeśli raz zajrzysz do Mojego (oczywiście swojego) Filmweba, to następnym razem na starcie wyświetli Ci się ten tworek.
Ja? Sarkazm? A broń Thorze!
Po prostu im więcej gimnazjalistów na FW tym będzie zabawniej na forum "Inne" i więcej frajdy w komciach na stronach filmów i aktorów. Portal musi się rozwijać, iść z duchem postępu.
No weź przestań. Ile można - tylko filmy i filmy. To już było nudne i niemal przestałem tu zaglądać. Teraz jest wreszcie nadzieja dla tego portalu. Na razie mamy co prawda jedynie "Zobacz jakie filmy oglądają twoi znajomi", ale ja mam nadzieję, że to tylko etap przejściowy, a w drodze jest już ulepszona wersja "Mojego Filmwebu": "Zobacz co jedli dziś na śniadanie twoi znajomi".
Docelowo proponuję "Zobacz co jedli na śniadanie twoi znajomi wczoraj" z możliwością wklejania obrazu z kamerek montowanych w ubikacji.
A może jakieś reality show w kooprodukcji z Polstatem? Filmweb Shore! :) :) :) No i koniecznie plotki, jaki kolor majtek miała Palthrow gdy wyszła od masarzysty! A na koniec ranking na najlepszy makijaż posła SLD grającego w reklamach wyborczych :)
Interesujące koncepcje, godne rozważenia.
Mnie jeszcze jedno męczy. Na stronach filmów jest za mało miejsca na znajomych. Może by tak usunąć obsady, a w to miejsce dać listę znajomych, którzy widzieli, komentowali, chcą zobaczyć, nie chcą zobaczyć, mają w pupie, nie wiedzą o istnieniu danego filmu? Oczywiście wraz z możliwością oceny znajomych.
To może w postaci tabelek do ocen w skali 1-10: rozmiar biustu, jakość makijażu, wzrost, kolor włosów, buty, ubranie i konfekcja? I jeszcze głosowanie: Czy dany aktor powinien zrezygnować z kariery z powodu paskudnej stylizacji (pardon: wizażu)?
>Czy dany aktor powinien
Znaczy znajomy, nie aktor? Już ustaliliśmy, że lista aktorów zostanie zastąpiona listą znajomych.
I zapomniałeś o ocenie z WOS-u w drugiej klasie liceum.
Właśnie, powinno być więcej o znajomych, nie tylko naszych, ale także samych aktorów! Proponuję, żeby zamiast filmografii aktora na jego stronie była na honorowym miejscu informacja, z kim się koleguje, a kogo nie lubi. Bo przecież wg szanownych twórców filmwebu i tak już nikogo tu gra aktorska i filmy nie interesują.
A zamiast zdjęć z filmów - słit focie aktorów.
Moim zdaniem brakuje jeszcze apletu, który przy każdym wejściu na stronę filmwebu podbijałby jasność monitora do 100%. Wieczorem, kiedy przepaliła mi się żarówka musiałem po wejściu na portal zrobić to ręcznie, bo inaczej nieskazitelna biel bijąca od tej strony oświetlała mi tylko część pokoju. A także zmianę nazwy na flashlight.pl.
Ależ zrozumiałem twoi sarkazm, dlatego był ten uśmieszek ;) na początku . A co dodawania zmian - mam dla nich taką rade niech oni nic już nie zmieniają ;)
Mnie na przykład okropnie się podoba, że mój tzw. "asystent" stał się od jakiegoś czasu nieprawdopodobnie aktywny - w ciągu godziny mam od niego ok. 30 powiadomień, a liczba ta chyba wzrasta. Opowiada mi co jest w telewizji itp. Jeszcze fajniejsze jest to, że stara obietnica redakcji FW - czyli wprowadzenie filtrów do opcji "filmy do obejrzenia" nie została spełniona. Wydaje mi się, że redakcja dba o nasze dobro, wie lepiej od nas, czego chcemy i chroni nas od głupich zachcianek.
Ależ to zmiany w dobrym kierunku, bo uwalniają od tego męczącego myślenia. Nie wyczerpany nikomu niepotrzebnym myśleniem będziesz mieć więcej siły na klikanie i przewijanie.
Ależ ja dostrzegam ten pozytywny wydźwięk zmian na gorsze. Jak to powiadają redaktorzy Filwebu - nie ma tego złego, co by na najlepsze nie wyszło.
Zamiast komunikatu "wystąpił błąd" powinno otwierać się okienko z tym filmikiem: https://www.youtube.com/watch?v=UHwegwXwwHs&feature=related
Połączenie konta z fejsbukiem i googlem super sprawa teraz mam wszystkich znajomych na jednej stronie!!! Niewiarygodne. Dodałabym jeszcze tłiitera bo tego brakuje. Pytanie do administracji: nie dałoby się zagospodarować jeszcze jakiegoś miejsca na instagrama? Dla osób nie lubiących nowinek proponuję w miejsce zwiastunów filmowych zrobienie ShoutBoxa. Co to białego koloru na stronie, genialny pomysł! wszystko widać! teraz wiem kiedy przydałoby się wyczyścić monitor i tutaj prośba: czarna góra strony przy szukajce też powinna być biała albo w odcieniu kości słoniowej
Przy pomyłce w logowaniu, filmweb winien żądać opłat, wysyłając nam jednocześnie wiadomość o wybatożeniu się.
A widzisz. Założę się, że masz po prostu badziewną myszkę. Sedno tkwi w korzystaniu z profesjonalnej myszki. Tak, aby każde kliknięcie wyzwalało w Tobie głęboki dreszcz rozkoszy, a smyranie palcem po kółeczku było niczym najczulsza pieszczota. Tylko wtedy docenisz ciężką pracę filmwebowych programistów.
Te niezmierzone białe przestrzenie, jak pustkowia dalekiej Syberii, po której hula jedynie wiatr, a Ty z palcem na delikatnie terkoczącym kółeczku gnasz przed siebie trrrr... trrrr.... trrrr.... trrrr....
No teraz rozumiem! Mam tablet i dlatego zamiast na terkoczącym kułeczku przez białe pustkowia, próbuję orać rysikiem jak pługiem zmarźniętą glebę. Brakowało mi pobudzenia ośrodków nagrody za ten masochizm :)
A no widzisz...
Tak więc osiodłaj myszkę i w drogę...
Gdzie bursztynowe logo, gdzie strona jak śnieg biała
a z dziur w zaspach wyziera znajomych lista cała.
A ze skłębionych namiętności głębi
Gdzie biel skołtuniona treści głuszy
Trzeba kierunek wspólny wyodrębnić
W którym nasz Filmweb wnet wyruszy!
Więcej oceniania!! Ocena aktora według np. 6 (słownie sześciu) profesji - genialne! Najlepszy zawód to "we własnej osobie".
Ale nie przesadzałabym z tym "więcej bieli" - rasizmowi należy mówić stanowcze nie!
tam gdzie komunikatów jest niemiara
tam śnieżnobiała strona w całość sie zlewa
chmara diabłów wcielonych gniew swój wylewa
czystość przybytku zburzyć próbują
nad zmianami głośno debatują
magii zmian nie czują
bieli świątecznej nie doceniają
na administrację z zarzutami nacierają
"Te niezmierzone białe przestrzenie, jak pustkowia dalekiej Syberii, po której hula jedynie wiatr, a Ty z palcem na delikatnie terkoczącym kółeczku gnasz przed siebie trrrr... trrrr.... trrrr.... trrrr...."
:D
Nie wiem niestety co pasi, bo nie mam zielonego pojęcia, na którego komcia odpowiadasz - mam nadzieję, że cały Nowy Wspaniały Filmweb ci pasi.
Ale nic nie szkodzi, komu to potrzebne wiedzieć na co odpowiada. Tak jest zabawniej i ten dreszczyk emocji, nutka tajemnicy...
Ech, hejże ha!
Komciujmy komciujmy ku chwale Filmwebu, Panie i Panowie!
pasi mi żeby w każdym wejściu na zakładkę pokazywało się jakieś zabawne okienko, przynajmniej będzie wesołe i będzie zasłaniać tą Syberię ...
A może to właśnie jest design zimowy, na wiosnę całe tło będzie zielone, na lato żółć itp... Na święta państwowe proponuję za to biało-czerwone tło. Ciekawe co daliby na Sylwestra...
zapomniałeś o "serialach które oglądam", bo miały powrócić wkrótce, a zdaje się, że nie powrócą nigdy...
No i słusznie. Zamiast oglądać jakieś głupie seriale każdy prawdziwy kinoman klika na Filmwebie.
Pamiętaj, że każdy tysiąc Twoich klików to jeden obiad dla głodnego programisty.
Ta i co jeszcze? Może zamiast oceniania filmów w skali 1-10 będziemy po prostu zaznaczać przy filmie czy 'podobał się' albo 'nie podobał się'. Po co męczyć się z dobraniem oceny jak mogą być tylko te dwie możliwości :-) No i niech jeszcze najlepiej całą stronę zaleją reklamami. A tak na poważnie te zmiany to jakaś maskakra, a najbardziej nie mogę przeboleć tego, że uniemożliwili nam ocenianie aktora za całokształt. Chciałbym dalej mieć możliwość oceniania kogoś jako osobę. Może jeszcze wymyślą, że zamiast oceniania całego filmu będziemy oceniać różne sceny :|
Bardzo dobry pomysł :) film trwa średnio ok. 130 min. możliwości oceniania co niemiara... za całokształt , za sceny, charakteryzację , grę aktorską, muzykę, poszczególne watki (dramatyczne, sensacyjne itp.) ba!! nawet pojedyncze klatki oceniać można! :)
cała strona JEST zalana reklamami, jak nie masz blokady to KAŻDE trafienie w cudowną Syberię powoduje przerzucenie na stronę o pysznej, zdrowej kaszy, dziękujemy za dbanie o nasze zdrowie poprzez proponowanie lepszej alternatywy dla niezdrowych Fast-Foodów XD
Blokady na filmwebie nie mam, bo strona musi się z czegoś utrzymywać. Ale nie reklamy najbardziej mnie denerwują tylko cały ten nowy wygląd, który jest mało czytelny i nieestetyczny. Jeszcze te avatary użytkowników w kole zamiast w prostokącie. Mam nadzieję, że przynajmniej w profilu niczego nie zmienią. Dziwnie by było gdyby plakaty filmów też zaokrąglili. Jednak brak możliwości oceniania człowieka filmu za twórczość to największy problem.
Nieee. Powinno być tylko „podobał mi się” jak na FB. Żadnych negatywów. Albo lubisz, albo zamknij się :)
http://www.youtube.com/watch?v=6zXDo4dL7SU - taki dźwięk powinien się pojawiać po każdym kliknięciu w dowolną zakładkę lub temat, żeby użytkownik nie zapomniał, że ta strona to jeden wielki kawał "redakcji".
No, nareszcie jakiś konstruktywny temat. Proponuję dodać obok przewijania pionowego jeszcze przewijanie poziome i po przekątnej, a tam - kolejni znajomi, ikonki, lajki, zwiastuny, reklamy. Dla każdego znajomego osobny kalendarz i harmonogram dzienny, gdzie wg godzin będzie rozpisane co jadł, oglądał, co i z kim robił, z możliwością dołączenia relacji live z kamerki smartfona.