Wspomniane oceny zniknęły mi już jakiś czas temu - w pewnym momencie zaczęła mi się nie zgadzać ogólna liczba ocenionych filmów, ale przyjąłem, że się mylę i filmweb wszystko dobrze zliczył -> błąd.
Dziś przy przenoszeniu filmów do zapasowej bazy, okazało się, że jednak miałem rację i brakuje mi 6 tytułów. Nie jest to może jakaś kolosalna liczba, jednakże perspektywa w której filmy, które po dodaniu powinny być na stałe przypisane do konta, ot tak magicznie sobie znikają nie jest zbyt budująca.
Jeśli ktoś się zastanawia, czy problem ze znikającymi ocenami w dalszym ciągu występuje i, czy powinien (jeśli takowej jeszcze nie posiada) zakładać bazę zastępczą, to tak... i tak.
8 lat - tyle minęło od kiedy problem został po raz pierwszy rozpoznany i zasygnalizowany (sic!). Portal przez ten czas sporo się zmienił, ale mentalność ludzi zarządzających nim, nie uległa absolutnie żadnej zmianie - nadal ważniejsze problemy zamiata się pod dywan, a wprowadza się podrzędne zmiany najczęściej zamykające się w obrębie layoutu. Przykre.
No coż, trzeba po prostu ponownie ocenić. Na filmwebie to norma, że czasami jakaś ocena znika. Niestety :(
Jakbym jeszcze wiedział co konkretnie mi zniknęło...
Na razie wiem zaledwie, że z puli prawie 1,5k ocenionych filmów zniknęło mi 6. Z pomocą bazy zapasowej ustalenie brakujących filmów nie powinno stanowić problemu, tylko trochę szkoda mi czasu, który będę musiał na to poświęcić.
kurcze, zaraz ja sie zaczne martwic ze mi filmy zaczna znow znikac, bo juz znikaly kilkanascie miesiecy temu! ostatnio przylapalam sie na tym ze nie mam kilku filmow ocenionych i teraz nie wiem czy to ja jednak nie ocenilam czy portal skasowal albo nie ocenil - bo tak sie dzieje, gdy wlaczam stronke filmu i po kilkudziesieciu minutach gdy chce ocenic wyskakuje cos z bledem, wtedy odswiezanie strony i spoko. ale moglam byc tak rozkojarzona ze pominelam te info o bledzie ; D
Mam 3689 ocenionych filmów. Po obejrzeniu filmu zapisuję jego podstawowe informacje w bazie zapasowej i zaznaczam ocenę na FW. Każdorazowo sprawdzam ilość obejrzanych tytułów oraz tych, które chcę obejrzeć w bazie zapasowej i bazie FW. W ciągu ostatnich czterech lat zapisałem w ten sposób 674 filmy. Za każdym razem ilość obejrzanych filmów oraz tych, które chcę obejrzeć się pokrywała. To oznacza, że przynajmniej w moim przypadku, 674 sprawdzenia działania tego elementu bazy FW dało rezultat prawidłowy. Przypominam sobie jedno takie zdarzenie, w którym nie widziałem oceny filmu, którego na pewno oceniłem, jednak ilość filmów w zakładce "filmy" się zgadzała. Myślę, że był to błąd wyświetlenia informacji na samym profilu filmu w danym momencie, bez wpływy na informacje już zapisane w bazie.
Czasem się zdarza, że usuną ocenionego dubla, albo w ogóle film wyleci z bazy, jak nie spełnia kryteriów. No ale znikające oceny też się zdarzają.
Robię dokładnie tak samo. Do niedawna filmwebowa baza z tą zapasową pokrywały się idealnie pod względem całkowitej liczby ocen.
"Przypominam sobie jedno takie zdarzenie, w którym nie widziałem oceny filmu, którego na pewno oceniłem, jednak ilość filmów w zakładce "filmy" się zgadzała"
U mnie ten błąd występuje dość często, tzn. na stronie danego filmu znika całościowa adnotacja, że film obejrzałem, ale gdy wejdzie się w zakładkę 'moje oceny' to film już tam figuruje, poza tym nie zmienia się w żaden sposób całkowita liczba obejrzanych filmów. Po odczekaniu paru godzin i ponownym zalogowaniu na konto problem znika, a na stronie filmu pojawia się wcześniej utracona adnotacja.
Teraz zmieniła mi się całkowita liczba ocenionych pozycji i od kilku dni nie chce wrócić do wcześniejszego stanu, więc problem jest znacznie poważniejszy od "błędu wyświetlenia informacji na samym profilu filmu", gdyż od początku założenia konta nie zdarzył mi się ani razu przypadek ocen znikających z zakładki 'moje oceny', a ww. błąd zdarzał mi się dość regularnie i nigdy nie miał żadnego wpływu na wspomnianą zakładkę, ponadto znikał po paru godzinach, a ten utrzymuje się już parę dni.