Możecie to wyłączyć, denerwuje mnie gdy wszelkie filmiki na portalu same się włączają.
A jak zastopuje je, zjadę na dół artykułu i wrócej wyżej to wystarczy że milimetr filmu się pojawi na ekranie i znów się odpala sam. To jest denerwujące

Wookie_LG

sam możesz to zrobić! zainstaluje adblocka lub plugin pokrewny! I uwolnij się od reklam wszelakich!

Herushingu

Mam, używam uBlock Origin. Ale czytaj waść uważnie, nie mówię o reklamach. Nie zauważyłeś, że różne filmy autorstwa reakcji lub trailery w jakiś artykułach same się odpalają?

Wookie_LG

Osobiście nie czytam tych newsów, bo ani to aktualne, ani wartościowe... Zwykłe tanie clickbaity. Ale zajęło mi 15s, by je zablokować! A w jaki sposób? Dodając własny filtr w adblocku!

Herushingu

[nie tu miało być, sorry]

Wookie_LG

Kabaret z Tobą, kolego... W uBlocku to już w ogóle banał, bo robisz to jednym kliknięciem - jest w menu opcja blokady materiałów wideo. Na dole menu jest taka ikonka z taśmą filmową.

Wookie_LG

Etykieta tej ikonki to "Toggle the blocking of large media elements for this site".

Ile to jest "large" ustawiasz w opcjach, ale domyślnie jest bodajże 50 KB.

Marac

Dobrze, ale chodzi o to, że redakcja filmwebu wprowadza niepotrzebne i denerwujące zmiany. Oni zmarnowali bóg wie ile czasu bym ja musiał zmarnować tych kilka sekund. Ktoś się prosił o takie nowości? Nie. Ale oni nie mają co robić i uszczęśliwiają na siłę nie wiedzieć kogo. Jak nie wiedzą co zrobić portalem to nich osobiście weryfikują kontrybucje, bo miesiącami stają w kolejce.

Wookie_LG

Ależ to wszystko jest oczywiste i trwa tak od lat. Dlatego nie widzisz w odpowiedzi dziesiątek głosów poparcia. Przejrzyj sobie forum.

Całkiem sporo osób nie wytrzymało i pousuwało konta (co też zauważysz przeglądając forum - nie znam drugiego portalu z taką ilością usuniętych kont). Innym albo to co tu się odpindala nie przeszkadza (są tacy?) albo się pogodzili z tym, że to tak wygląda. Ja np. odreagowuję frustrację drąc sobie na forum łacha z ich nieudolności i głupoty.

Wszyscy tu już dawno wyleczyli się z prób dyskusji i przemawiania im do rozumu, bo nie ma niestety do czego przemawiać.

Marac

Ciekawe czy w ogóle ktoś z nich czyta nasze opinie. Stawiałbym na nie. Ale trzeba pojechać do mordoru do ich redakcji albo zagadać ich "kulturalnie" o to na następnym filmweb offline. Jak tak dalej pójdzie to portal opustoszeje. Sam się zastanawiam na założeniem konta na imdb.

Wookie_LG

Z czerwonych łbów (a więc, jak rozumiem, pracowników portalu) to Wizzard czasem się pojawia, ale chyba tylko w tematach przez siebie założonych, gdzie pisze co znowu spieprzyli i od wielkiego dzwonu coś tam komuś odpowie (zwykle SOA #1).

Nie wiem ile tak naprawdę z tworzeniem portalu mają wspólnego niebieskie łby - jeśli mają coś do powiedzenia w kwestiach technicznych, kierunków jego rozwoju, funkcjonalności, działania, to bywa Beeshop. Przynajmniej sporadycznie, bo zdarza mu się pojawić w wątku założonym przez kogoś innego.

Też sądzę, że co do zasady całego działu "Portal" nikt z nich nie czytuje. Skoro mają zdanie użytkowników w dupie, to po jaką cholerę mieliby to robić?

Wookie_LG

Ale to wszystko jest bardzo przemyślane! Teraz masz same trailery, oraz filmiki. Ale za kilka miesięcy każdy ten trailer / filmik będzie poprzedzony reklamą!

Kiedy nie wiadomo o co chodzi, to tak naprawdę wiadomo o co chodzi!

Herushingu

W ich przypadku chodzi raczej o to że sami nie wiedzą co robić. Hajs będzie drugi

Wookie_LG

Tak jak pisze Herushingu. I przecież tak jest na wielu portalach (i choroba się rozprzestrzenia). Jak Ty w ogóle korzystasz z sieci bez adblocka skoro Ci to przeszkadza?

Marac

No tak, logiczne. Korzystam z sieci, przeszkadzają mi reklamy i postanowiłem zgłosić to na filmwebie zamiast poszukać rozwiązania na stronach i/lub forach dotyczących komputerów itp.
Jeden napisze a drugi powtarza. Więc napiszę i kolejnych post - nie mówię o reklamach, tylko filmikach autorstwa redkacji filmwebu oraz trailerach w różnych artykułach.

Wookie_LG

<facepalm> Ludzie, ja nie mówię o reklamach. Mówię o filmikach filmwebu (np. trailery jakiegoś filmu o którym jest mowa w jakimś artykule) które same się włączają gdy tylko pojawią się na ekranie. Np. tutaj
http://www.filmweb.pl/news/SPOILER%3A+Shyamalan+wraca+do+pomys%C5%82u+kontynuacj i+%22Niezniszczalnego+2%22-121389
czytam czytam, a tu nagle 3... 2... 1... i trailer czy coś.

Wookie_LG

Pora wyruszyć na poszukiwania zaginionych szarych komórek! Każdy plugin typu adblock pozwala dodawać własne filtry!

Osobiście nie czytam tych newsów, bo ani to aktualne, ani wartościowe... Ale zajęło mi 15s, by zablokować trailery...

Herushingu

cieszę się bardzo, że jesteś taki zdolny. Ale nie zmienia to faktu, że redakcja wprowadziła kolejną nietrafioną nowość do portalu.

Wookie_LG

dziękuje - wiem o tym :)