Po sprawdzeniu czy nie ma w bazie, ani nie czeka na dodanie dany film (stan w porządku), czekam pół roku na odpowiedz. Nie otrzymuje jej, zamiast tego wyskakuje sobie sam film ni stąd ni zowąd i tak za każdym razem. Jeśli uda się już otrzymać wiadomość, brzmi ona "nie dajemy" bez wytłumaczenia. mnie nie zależy na punktach to po prostu irytujące że poświęcony czas na uzupełnienie bazy nie jest teraz nawet komentowany żałosnym "nie dajemy".
przy dodawaniu ciekawostek np, o tym że ktoś został sklasyfikowany na którymś miejscu przez poważany kultowy magazyn, przy dodawaniu oficjalnych stron osób, przy dodawaniu zdjęcia, plakatu kiedy wszystko się zgadzało i format i jakość i kontrast i źródło. ja nie mam znajomych na filmwebie, nie udzielam się na forach, nie potrzebuję mieć punktów, dodaję czasem plakat jeśli mam w dobrej jakości, zdjęcie, opis. konto założyłem tak jak zapewne większość użytkowników dla spamiętania filmów które oglądałem i dodawania tych które chciałbym obejrzeć. to przykre że ludzie którzy bezinteresownie chcą pomóc w uzupełnianiu braków w bazie są tutaj tak brzydko traktowani. kiedyś było tutaj bardziej sympatycznie, czuło się zjednoczenie ludzi o wspólnym zainteresowaniu jakim jest film. teraz odnoszę wrażenie że ludzie tu tylko rywalizują o miejsce w rankingu, lub podbijają lajki na forach wykłócając się o swoje gusta, nie tylko w kwestii kina.
Przy dodawaniu oficjalnych stron też? Hmm, jesteś pewien w takim razie, że wszystko się zgadzało? Najlepiej jakbyś miał do tego jakieś linki.
Cóż mój wiek ma do tego? Piszę, że przy oficjalnych stronach nie powinno być problemu, więc nie wiem dlaczego zostało Ci to odrzucone. Linki zawsze dobra rzecz, czy też zrzuty ekranu. Najbardziej jestem ciekaw tych zdjęć/plakatów. Czy byś mógł zaprezentować jakieś z tych odrzuconych? Jak więcej osób zobaczy, to będziesz wiedział, czy powinni przyjąć, czy nie. Też miałem taką sytuację z samym filmem, który chciałem dodać do bazy. Okazało się, że tytuł oryginalny to nie był dobry pomysł, lepszy angielski - dość denerwujące. Nie wiem, jak było kiedyś. Jestem tu niecałe 4 lata i w mych początkach oceniałem tylko filmy i nic więcej.
filmy dodawałem anglojęzyczne z takim tez tytułem. nie było ich w bazie, nie było tez takich materiałów oczekujących, stan jest w porządku i ciągle taki wisi w oczekujących na weryfikacje, czekam kilka miesięcy po czym te filmy pojawiają się dodane przez kogoś innego (kogoś kto ewidentnie zbiera punkty bo ma już te tzw łby w liczbie trzech). więc się pytam jak to jest możliwe? i skarżę się na odrzucenia a pan mi tutaj zarzuca że nie wszystko się zgadzało, ktoś poza tym ciągle zmienia reguły dodawania, kiedyś czekałem na zaakceptowanie filmu tak długo, aż zmienili że trzeba dodać linki w opisie, wcześniej nie było trzeba. filmweb to totalne śmietnisko, zdjęcia niektórych osób kina i plakaty filmów są prze obrzydliwej jakości ale jakoś przeszły. kiedy dodawałem plakat do filmu tromy ktoś mi napisał że nie ma potwierdzenia że to plakat, skąd chcieliby mieć takie potwierdzenie? dałem link do oficjalnej strony tromy na której widniał ten plakat w dobrej jakości. skąd weryfikatorzy filmwebu chcieliby mieć potwierdzenie ze to plakat? z bardziej wiarygodnego źródła niż oficjalna strona danej wytwórni?!
..."ktoś poza tym ciągle zmienia reguły dodawania, kiedyś czekałem na zaakceptowanie filmu tak długo, aż zmienili że trzeba dodać linki w opisie, wcześniej nie było trzeba."
Linki do źródła to trzeba było podawać od zawsze.
"filmweb to totalne śmietnisko, zdjęcia niektórych osób kina i plakaty filmów są prze obrzydliwej jakości ale jakoś przeszły."
Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś dokonał podmiany na lepsze jakościowo. Po za tym to co kiedyś zostało dodane z automatu nie oznacza, że przeszło by teraz.
"kiedy dodawałem plakat do filmu tromy ktoś mi napisał że nie ma potwierdzenia że to plakat, skąd chcieliby mieć takie potwierdzenie? dałem link do oficjalnej strony tromy na której widniał ten plakat w dobrej jakości. skąd weryfikatorzy filmwebu chcieliby mieć potwierdzenie ze to plakat? z bardziej wiarygodnego źródła niż oficjalna strona danej wytwórni?!"
Od tego służy prywatna wiadomość, aby z weryfikatorem wyjaśnić pewne sprawy. Weryfikator też człowiek i ma prawo się pomylić. Wyjaśniasz sprawę na PW i jeśli masz rację to wystarczy później podesłać poprawkę, którą weryfikator klepnie ci bez kolejki.
co mi zrobi?
/// nadal nie potraficie przyznać się że filwebem rządzi mafia punktowa a nie miłośnicy filmów. pytałem o inną sprawę, tak się lubicie cytować to zacytuję sam siebie: "filmy dodawałem anglojęzyczne z takim tez tytułem. nie było ich w bazie, nie było tez takich materiałów oczekujących, stan jest w porządku i ciągle taki wisi w oczekujących na weryfikacje, czekam kilka miesięcy po czym te filmy pojawiają się dodane przez kogoś innego. JAK TO MOŻLIWE?"
"/// nadal nie potraficie przyznać się że filwebem rządzi mafia punktowa a nie miłośnicy filmów."
No jasne. Nie płacisz haraczu i to materiałów nie dodasz, proste.
""filmy dodawałem anglojęzyczne z takim tez tytułem. nie było ich w bazie, nie było tez takich materiałów oczekujących, stan jest w porządku i ciągle taki wisi w oczekujących na weryfikacje, czekam kilka miesięcy po czym te filmy pojawiają się dodane przez kogoś innego. JAK TO MOŻLIWE?"
I nie masz w odrzuconych żadnych kontr, na pewno?
co za irytujący abderyta (od razu przepraszam ale sie zdenerwowałem). założyłem temat o tym że czekam na dodanie filmu, a dyskusja jak zwykle schodzi na bezsensowny tor wytykania sobie błędów ortograficznych, interpunkcyjnych i wyśmiewania wciśniętych klawiszy na klawiaturze. o tym też tutaj mówiłem, nie potraficie czytać ze zrozumieniem, nie macie odpowiedzi na pytania zainteresowanego i przez to spychacie problem w nieskończoność czepiając się poszczególnych słów lub zdań, robiąc cytat i docinkę, cytat i docinkę.
pytam po raz ostatni, mam następujący problem : dodałem na portal filmweb, łeb pełen filmów anglojęzyczne filmy z anglojęzycznymi poprawnymi tytułami. nie było ich w bazie, nie było tez takich materiałów oczekujących, stan jest w porządku i ciągle taki wisi w oczekujących na weryfikacje, czekam kilka miesięcy po czym te filmy pojawiają się dodane przez kogoś innego, jak to jest możliwe?
Przepraszam, jeśli źle zabrzmiała moja odpowiedź. Ja dodawałem akurat chińskie. Też spotkałem się z takimi zdjęciami/plakatami. Podobno kiedyś, pewnie kiedy jeszcze nie było mnie na tym portalu, wymogi jakości do tych kontrybucji były niskie. Teraz już w takiej jakości nie przejdą. Z tymi potwierdzeniami, że to plakat, to też nie mam pojęcia. Również zostało mi tak kilka odrzuconych. Nie zarzucam, jestem naprawdę ciekaw i po prostu chciałem zobaczyć na własne oczy te odrzucone.
"Podobno kiedyś, pewnie kiedy jeszcze nie było mnie na tym portalu, wymogi jakości do tych kontrybucji były niskie."
Te 15 late temu to w Polsce nie było telewizji HD, a i takich monitorów pewnie nie wielu miało, więc i wymogi co do jakości były inne. To co kiedyś były jakością całkiem w porządku, tak w dzisiejszych czasach już niekoniecznie.
"Z tymi potwierdzeniami, że to plakat, to też nie mam pojęcia. Również zostało mi tak kilka odrzuconych."
Po prostu w dzisiejszych czasach jest dużo tzw. fan artów, okładek tzw. customów itd. I jak weryfikator nie ma pewności co do tego, czy plakat jest oficjalny to prosi o dodatkowe potwierdzenie. Może to być np. link do aukcji na jakimś portalu gdzie ktoś taki plakat akurat sprzedaje.
jeszcze śmieszniejsza rzecz, przy opisie filmu, teraz posłużę się juz konkretnym przykładem - http://www.filmweb.pl/film/Kamikaze+1989-1982-186160 pisałem chyba 10 razy opis do tego filmu cytuję: "W totalitarnym społeczeństwie przyszłości, w którym rząd kontroluje wszystkie aspekty mediów, detektyw z wydziału zabójstw - Policjant Jansen (Rainer Werner Fassbinder) bada sprawę ataków bombowych." do osoby podałem link. odpowiedź sprawdzającego brzmiała tak: "w / w - bez powtórzeń i bez linków - detektyw z wydziału zabójstw - to oczywiste, że to policjant -osoba sprawdzająca- Castielle" napisałem uprzejmie że fassbinder gra tam postać która nazywa się "policjant jansen" i skasowałem link, powtórnie wysłałem opis. na to od osoby imieniem julilla_2 otrzymałem odpowiedź "w zarysie nie wstawiamy w nawias odtwórców ról" skasowałem więc odtwórce wysłałem jeszcze raz, minął chyba rok czy dwa otrzymałem odpowiedź " gdy wymieniasz jakąś postać, należy wstawić link do odtwórcy rol" na powrót wstawiłem link, wysłałem opis jeszcze raz i kolejny raz został odrzucony ponieważ według weryfikatora imieniem Lejzorek "opis powinien zawierać minimum 3 zdania " teraz patrze a ktoś wstawił opis zawierający 1 zdanie, brak linku i to paskudne niedopuszczalne powtórzenie że "detektyw z wydziału zabójstw - to oczywiste, że to policjant". GDZIE TU SPRAWIEDLIWOŚĆ!
To nie opis, tylko zarys fabuły ktoś dodał. Na opisach się nie znam, tylko raz bodajże zarys fabuły dodawałem, opisy tylko poprawiałem z literówek. A tak przy okazji, dostał Pan moją wiadomość prywatną?
Czyli albo Pan nie dostał, albo po prostu nie chce w żaden sposób odpowiedzieć. A szkoda, bo się nieźle rozpisałem o plakatach, myślałem, że będę mógł pomóc choć w tym względzie.
Tu zapewne akurat weryfikatorzy mieli rację bo osoby, które wymieniłeś wiedzą co robią. Ale też zawsze mnie złościło, że odrzucono coś co dodałem bo było złe a komu innemu ktoś inny już to klepnął :)
Nie jesteś na bieżąco. Na FW już nie dodaje się ciekawostek. Możesz dodać tylko gdzie kręcono film lub i w jakim okresie. Innych "nie dajemy". Kiedyś przekopywałem internety aby dodać coś naprawdę ciekawego i trochę mojej twórczości i nawiązań zostało w bazie ale dziś już nie można.
z powyższej dyskusji wnioskuję że moje dodane materiały będą tylko eksperymentem potwierdzającym regułę, że nie opłaca się tutaj niczego dodawać, szkoda, bo zbieranie tych głupich punktów i szpanowanie nimi na forum wydawało mi się fajną zabawą, ciekwe czy doczekam dnia kiedy dadzą mi jakąś odpowiedź? rozumiem twoje wkur..nie Lucjan
Spójrz też na tych, którzy wciąż dodają... Czy nie warto spróbować i nie poddać się za pierwszym nieudanym podejściem?
Gdyby to był tylko ten pierwszy raz, ale problem się powiela, a od ignorancyjnej administracji zero odpowiedzi.
Pierwszą kontrę wysłałem w grudniu 2016, w ciągu miesiąca-dwóch powinienem przekroczyć 500 punktów. Ponad 100 zaakceptowanych kontr, kilkanaście odrzuconych z czego wszystkie z jasno przedstawionych powodów - zawsze była to albo moja nieuwaga przy dodawaniu albo błędne zrozumienie zasad (np. przy atrybutach). Da się?
A nie mogłeś tak od razu z tymi linkami? Już ci mówię.
Pierwszy screen. Ty dodałeś tytuł, gdzie słowo "stranger" jest pisane małą literą, ktoś dodał wcześniej ten tytuł, gdzie ten wyraz jest napisany dużą literą. Dla systemu to dwa różne tytuły a w rzeczywistości to ten sam tytuł i jak widać ktoś był pierwszy skoro twój tytuł nadal czeka na kontrybucję.
Drugi screen. Zacznę od najstarszego odrzutu. Castielle wyraźnie ci napisała co jest nie tak, czyli detektyw zabójstw = policjant, linki (zapewne dodałeś odtwórcę roli i go podlinkowałeś, czego w zarysie fabuły nie robimy), oraz użyłeś powtórzenia w i w (zacząłeś zdanie od "W totalitarnym...", a zaraz potem "... w którym"). Drugi odrzut to powieliłeś błąd w i w oraz znów dałeś w nawiasie odtwórcę roli, czego w zarysie fabuły nie robimy. Natomiast trzeci odrzut (o ile wszystko poprawiłeś) to błąd weryfikatora, bo minimum trzy zdania są wymagane przy opisie a nie zarysie fabuły. I jak już ci wspominałem takie rzeczy na spokojnie wyjaśniasz sobie z danym weryfikatoren na PW.
Co do ciekawostek to masz wyraźnie napisane, że takiego typu ciekawostek nie dodajemy, chyba, że są ciekawe. I tu zaczyna się problem, bo to co dla ciebie jest ciekawe niekoniecznie musi być dla weryfikatora. W FAQu masz dokładnie napisane jakie ciekawostki będą akceptowane, reszta według widzimisię wera.
Natomiast co do plakatu to... to nie jest plakat :) https://www.tromashop.com/killer-nerd-digital-download Masz tutaj wyraźnie napisane, że jest to digital download. Takie same grafiki masz w Amazon video np. https://www.amazon.com/dp/B01M2C4NP8/ref=atv_hm_hom_1_c_tmcpop_5_brws3?_encoding =UTF8&pf_rd_i=home&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=2721687122&pf_r d_r=ZWYDBMGK7S6NBKFKAE54&pf_rd_s=center-15&pf_rd_t=12401 i ani to plakat, ani okładka.
"nawet obrazków nie UMIESZ (skoro ciągle z pana strony jesteśmy na ty, co odbieram jako postawę agresywną) odczytać. napisałem policjant jansen, odrzucili, ale jakimś cudem komuś innemu udało się napisać dokładnie to samo i było to przyjęte."
Po pierwsze to na pana trzeba mieć wygląd i pieniądze, po drugie, rozumiesz co się do ciebie mówi / piszę? Napisał ci weryfikator dlaczego ci odrzucił kontrę, ja ci to jeszcze rozwinąłem, a ty dalej swoje, że napisał ktoś dokładnie to samo. NIE! Nie napisał tak samo, nie dodał w nawiasie odtwórcy roli i go nie podlinkował, jak również uniknął powtórzeń w/w (nie chodzi teraz o tego nieszczęsnego policjanta detektywa).
"co do ciekawostek, dlaczego można dodawać że ktoś ma jakiś kolor włosów albo siostrę, a nie można że ktoś całe życie pracuje jako listonosz i jest najbardziej rozpoznawanym listonoszem w mieście, albo że ktoś był sklasyfikowany na którymś miejscu w rankingu i dlaczego filmweb nie wychwytuje tytułów nie zależnie od wielkości pierwszej litery."
To nie ja ustalałem zasady dodawania materiałów, więc to nie do mnie te pytanie, a raczej do weryfikatorów / administratorów.
"ale masz racje, nie potrafię uzupełniać filmwebu łbu pełnego filmów według ustalonych przez twórców strony reguł."
No pewnie, lepiej strzelić focha i obrazić się na filmweb i weryfikatorów, że odrzucają mu źle dodane materiały. Mistrzowskie podejście xD
"mam jeszcze jedno pytanie -da się w jakiś sposób "ściągnąć" bazę ocenionych filmów na dysk?"
Chyba tak, musisz przeszukać forum, bo z tego co kojarzę to był podany sposób, ale mogę się mylić.
po języku jakim się posługujesz wnioskuję że jesteś co najmniej trzy razy młodszy ode mnie, poza tym nie jestem nie miły, niczego nie strzelam ( co znaczy strzelać-focha, piszesz że jakaś wera mi coś klepnie, co znaczy skrót "xd" ? ). wcześniej w dyskusji wspominałem że traktowanie użytkowników i cytowanie z ciągłymi zarzutami jest bardzo irytujące. przyznałem się ze zrozumiałem, nie potrafię dodawać rzeczy do bazy, tez źle, aby tylko kogoś zgnębić. powodzenia w błyszczeniu w towarzystwie punktami z tego portalu. w/w powtórzenia. do widzenia.
"wcześniej w dyskusji wspominałem że traktowanie użytkowników i cytowanie z ciągłymi zarzutami jest bardzo irytujące."
No przykro mi bardzo, ale jak mam inaczej się odnieść do części twojej wypowiedzi? Przecież tak działa każde forum, cytuje się wypowiedź i się na nią odpowiada, a po za tym kto tu komu zarzuca? Przecież to ty twierdzisz, że filmweb ssie, że działa tu mafia punktowa i ogólnie płacz, że odrzucają ci kontry, jak się okazuje słusznie.
"poza tym nie jestem nie miły"
Nie no jasne, od prostaków i nieuków to się sam wyzwałem.
"( co znaczy strzelać-focha, piszesz że jakaś wera mi coś klepnie, co znaczy skrót "xd" ? )"
Po tym wpisie to wnioskuję, że muszę być ze sto lat młodszy od ciebie.
"nie potrafię dodawać rzeczy do bazy, tez źle, aby tylko kogoś zgnębić."
To widzę i starałem ci się wytłumaczyć co robisz źle, ale moje tłumaczenia uznajesz za gnębienie, serio?
"powodzenia w błyszczeniu w towarzystwie punktami z tego portalu. w/w powtórzenia. do widzenia."
Dzięki, nara :)
Brawo kochana administracjo za postawę godną Filmwebu! Pokazał pan prawdziwe oblicze administracji tego tandetnego portalu. Prostak i gbur z pana. Takie osoby od razu powinny być kasowane z takich stanowisk bo to wstyd dla portalu (kiedyś tak bardzo godnego).
Ale żeby tak niszowe nastawienie było administracji do użytkowników, którzy BUDUJĄ i TWORZĄ tę stronę to naprawdę niezłe frajerstwo.
Zamiast pomóc, to jeszcze cisną po Tobie. Zajebiste nastawienie!
O co Panu tak w ogóle chodzi? Osoba, do której się Pan zwraca nie jest z administracji. Nazywa go Pan prostakiem i gburem bo wyjaśnił innemu użytkownikowi co zrobił źle? Jak to w takim razie świadczy o Panu? To jest dopiero nastawienie godne pochwały...
Tak przy okazji, może chociaż Pan mi odpowie na wcześniej zadane przeze mnie pytanie, bo użytkownik Lucjan_ już nie raczył.
Jaki poziom forum , taki filmweb . Czyli dno dna :) Chce wam się w ogóle coś dodawać? xD Jeszcze za free jak ostatni frajerzy? :) Przepraszam. :)
Filmweb jest partonem wielu produkcji itd. Dostaleś kiedyś chociaż zniżkę do kina , albo darmowy popcorn za to ,że pomagasz w budowaniu strony ? No oczywiście ,że nie . To nie fair w stosunku do Was (wspoltworzących) tę stronkę ,ale jak się czujesz OK , to OK .
Dostałem parę rzeczy od filmwebu, np. całkiem spoko koszulkę :) nie przeczę, a dodaje bo lubię. A co ty sobie na ten temat myślisz to akurat mam wyjumane, bo jesteś dla mnie tak samo anonimową i nic nie znaczącą osobą, jak ja dla ciebie :)
Sluszna uwaga :) Szkoda ,że pewnie z ich logosem z którym się obnosisz po ulicy dodatkowo robiąc z siebie podwójnego ......wróć. Fajnie . Koszulka ,super sprawa. Mylilam się. :)
Dokładnie taką http://gfx.filmweb.pl/n/konkurs/ojciec%20i%20syn%20meska_d.jpg dla mnie spoko wrzut, a jak sama widzisz, logo nie tak wielkie jakbyś chciała ;)
No faktycznie . Zwracam honor. Już myślalam ,że będzie mega wielkie logo ....Zaskoczyleś mnie , nie ukrywam :) Ok nie czepiam się...
A to przepraszam, nie przyszło mi powiadomienie, nie wiedziałem że Pan mi odpisał. Ponad rok temu chciałem 'pobawić się' w dodawanie ciekawostek, plakatów, nowych filmów i seriali. Na weryfikację czekałem kilka miesięcy, a odpowiedzi na wiadomości od administracji/moderatorów nie doczekałem się do dnia dzisiejszego.
Oczywiście zniechęciło mnie to do dalszego 'działania', więc zupełnie odpuściłem, tak jak (domyślam się po dyskusji, która ostatnio się pojawia w niezliczonej liczbie) reszta użytkowników.
Zniechęca to bardzo do jakiejkolwiek aktywności na forum, nie wspominając o samej bazie danych (ocenianie filmów), czy nawet wchodzenie na stronę internetową portalu Filmweb.
Ale jak widać na przykładzie wyżej, użytkownikowi Millten się udało. I nie jest on odosobnionym przypadkiem. To znaczy, że te rzeczy, które Pan dodawał zostały odrzucone?
Nie mam pojęcia czy zostały usunięte czy nawet pominięte, lub wciąż 'weryfikują'. Nie można uzyskać żadnych danych. Po prostu wszystko 'zniknęło', a filmy się pojawiły...niektóre ze złym tytułem, a niektóre bez plakatu.
Jak widać na przykładzie wyżej, inni użytkownicy też borykają się z kłopotami przy dodawaniu czegokolwiek na tym tragicznym portalu.
Ale jak naciśnie Pan na materiały, to powinien Pan widzieć, czy wciąż oczekują na zweryfikowanie, czy nie. Jest też taka zakładka jak odrzucone materiały - może tam Pan coś ma, z jakimś komentarzem. Bo o zniknięciu to jeszcze nie słyszałem. Użytkownik wyżej mówił o sytuacji, gdy zostały mu odrzucone kontrybucje, nie było przypadku "zniknięcia".
Też się borykam z problemami, ale jak się wczoraj dowiedziałem sam źle dodawałem, tu akurat: plakaty.
Ja miałem akurat taki przypadek niedawno: pododawałem kontrybucji (duuża obsada) do filmu, który - jak się później okazało - został usunięty, bo dokładnie ten sam film funkcjonuje już pod innym tytułem. Żeby było śmiesznie, to usunięta została strona filmu z tytułem oryginalnym a pozostał film z tytułem alternatywnym i ktoś tam założył kontrybucję ze zmianą tytułu na oryginalny. A zorientowałem się przypadkiem, gdy nagle mi kilka kontrybucji oczekujących zniknęło (zmieniła się liczba) i nie było ich ani w dodanych, ani w odrzuconych. Wcześniej do tego filmu zaakceptowano mi kraj i ta kontrybucja też mi zniknęła z zakładki współtworzone. Mogliby chociaż o tym powiadamiać, że kasują oceniony film. Ale nie poddaję się w dodawaniu :) Pozdrawiam.