Proponuję dodać - w ramach usprawnień - filtry do przeglądarki filmy które chcę obejrzeć (gatunki filmowe etc.). Mam ponad 3 tys. takowych - byłoby to dla mnie i pewnie wielu innych użytkowników duże ułatwienie
zdecydowanie, byłoby to duże ułatwienie! A oprócz tego, dobrze by było gdyby filmy układały się też od daty dodania do "tych co chce obejrzeć', bo jak coś tam się wrzuci to zniknie w czeluściach reszty. Z tego co pamiętam, pokazuje sie max 5 ostatnich, a jak sie kliknie pokaż więcej to już jest wg innej skali.
I to jest - drodzy admiratorzy REFORMA GODNA SPRAWY. Poziomka pięknie to ujęła, a mam wrażenie, że wielu wielu użytkowników czeka na ten szczodry gest z waszej strony
Chyba nie są chętni wprowadzać zmiany, które ułatwiałyby korzystanie z tego portalu. Są nastawieni tylko na takie, które przyciągają nowych użytkowników (wiadomo o co chodzi).
A tak z innej beczki: "admiratorzy"? :)
Jestem ciekawa, czy ktoś wogole tu zagląda... a jeśli tak, to chciałabym tylko powiedzieć, ze takie odczytywanie "głosu ludu"(hahaha) i ignorowanie go jest poniżej krytyki. Jesli są przeciwni tym zmianą, mogli by dać znać. A może faktycznie mają tak dużo roboty, że jeszcze tu nie zajrzeli.
Jedynym sposobem na ściągnięcie admina we wskazane miejsce jest napisanie fejkowego komentarza i natychmiastowe zbanowanie go przez kliknięcie "zgłoś komentarz" :)
Nie wiem czy w dobrym temacie się wypowiadam, ale nurtuje mnie jak filmweb dobiera filmy, które wg niego są w moim guście. Ostanio wybrał mi jakiś film z Jasiem Fasolą, że niby 80% w moim guście. Na jakiej podstawie ? bardzo rzadko oglądam komedie, nigdy z Jasiem Fasolą, najczęsciej oglądam obyczaj-dramat, jakiś thriller, ale nigdy nie oceniałam niczego w stylu Jasia Fasoli, a niby jest w 80% w moim guście. Ponadto proponuje mi jakieś senscje, które na pewno nie są w moim guście ? O co chodzi ? Może zlikwidować te propozycje skoro są na chybił-trafił ?
To są propozycje na podstawie ocen Twoich gustopodobnych. Najpierw algorytm znajduje Ci takich ludzi (porównywanie waszych ocen filmów), a później (jeśli podobieństwo między wami jest duże) bazując na ich ocenach filmów, których jeszcze nie widziałaś, rekomenduje Ci je lub nie. Innymi słowy: jak gustopodny ocenił wysoko, to jest "szansa", że Tobie też się film spodoba.
Widzę, że żaden z administratorów nie raczył się odezwać. Może zapytam wprost - możemy liczyć na tę reformę czy nie? radziłbym bardziej udzielać się na forum i żyć trochę życiem jego użytkowników - bez alienacji
Proponuję podbijać ten temat co jakiś czas i przy tym zaznaczać, że wielu użytkowników od dawna nie może się doprosić wprowadzenia czegoś tak banalnego i oczywistego. Powinni się zreflektować, bo to trochę wstyd dla największego portalu filmowego w Europie, żeby okazywać takie niedbalstwo.
Dlatego podbijam ;). A masz rację absolutną - jeszcze nie hańba, ale wstyd na pewno. Strasznie się męczę chcąc np. odnaleźć podczas mych filmów do obejrzenia obrazy sci-fi. Z jakiego powodu?
To teraz ja podbijam. Jednego nie rozumiem - administratorzy wypowiadają się w każdym niemal możliwym temacie, w tym - cisza. Czyżby był kłopotliwy? Cóż to za problem zainstalować przeglądarkę w filmach do obejrzenia analogiczną do tej, jaka funkcjonuje w filmach obejrzanych?
Wygląda na to, że kłopotliwy, bo im się nie chce. Jakby dołączyli tu do dyskusji, to by się musieli głupio tłumaczyć, dlaczego mają to gdzieś (wiadomo, argumenty z kapelusza by były). A jak ignorują ten temat, to jest im wygodniej :)
Ale wstyd i tak - przez kilka lat nic z tym nie zrobili. Co oni, czekają, aż się ich ładnie zacznie prosić i wtedy łaskę okażą? ;) Oczywiście jaja sobie teraz robię.
O, to Cię zainteresuje.
http://filmweb.uservoice.com/forums/199182-general
Można wpisać propozycję zmiany, i zbierać głosy. Wydaje się, że ma to realny wpływ na to, co się na filmwebie dzieje.
Przeglądnąłem inne pomysły, i niektóre z nich mają status zaplanowane, rozpoczęte albo "jest analizowane". Tak więc admini filmwebu się tym interesują. Problem w tym, że nie widzę w ich wyborze zależności z liczbą głosów. Mam jednak nadzieję, że jest to czynnik, który biorą pod uwagę.
Jest już 26 głosów, a więc nieźle.
Jest to dobry pomysł mam jednak wrażenie, że administratorów mało obchodzą nasze sprawy i problemy, bo przecież sądzą, że zrobią to co tylko oni uważają za słuszne .
Kurczaki, no... Teoretycznie taki uservoice może być tylko zagraniem wizerunkowym - "patrzcie jacy jesteśmy fajni, chcemy wiedzieć co was boli, czego chcecie/potrzebujecie", ale podobnie jak jos_fw mam nadzieję, że jednak coś zacznie się zmieniać...
Co jakiś czas redakcja analizuje poszczególne pomysły / zmienia ich status. Obecnie 8 pomysłów zostało już zaakceptowanych / zakończonych (sporo weszło w życie pod koniec lipca), a kolejne 5 pomysłów zostało zaplanowanych, z czego 1 pomysł ("Poleć film znajomym") został już rozpoczęty.
Niby jest to jakaś reakcja, ale... czy pośród tych 8 pomysłów zaakceptowanych, albo choć wśród tych 5 zaplanowanych jest ten zgłoszony w temacie?
Ten pomysł został zgłoszony 11 września, a ostatni większy przegląd pomysłów miał miejsce w wakacje. Spokojnie zatem ;)
Panie patkot, przyznaj Pan, że to wszystko ściema z tymi pomysłami. Po co udawać i wodzić ludzi za nos? Minęło tyle czasu, a nie wierzę, że byliście tak czymś zajęci, żeby nie zrobić czegoś tak prostego. To jest jakaś stronka tworzona przez hobbystów, czy porządny portal, który zarabia na siebie duże pieniądze? Wprowadzacie tylko swoje własne pomysły, czyż nie?
My się tym nie zajmujemy, to dział redakcji. Redakcja wprowadziła sporo gadżetów społecznościowych, w tym także i ten w którym ludzie mogą zgłaszać swoje pomysły, jednak nie wiem dlaczego, po ostatniej zmianie wyglądu i układu serwisu, kilka z nich zniknęło z pola widzenia - np blog FW czy właśnie ten support. I rzeczywiście można to odbierać jako ściemę, chociaż redakcja nie udzieliła jak dotąd informacji czy jest to działanie chwilowe czy też nieodwracalne.
I głosów ciągle przybywa - widać, że ludziom zależy na tej funkcji. Co do wypowiedzi patkota: tak też myślałem, że co jakiś czas zabierają się za sprawdzanie nowych pomysłów, i teraz trzeba czekać na następny Większy Przegląd. Obecnie zajmują się pewnie wcześniej zaakceptowanymi pomysłami.
Zastanawia mnie tylko, jak długo należy czekać.
Dzień w którym ten pomysł w końcu zostanie zrealizowany, będzie chyba moim najszczęśliwszym dniem na filmwebie. Tyle się naczekać!
Jeżeli obejrzałeś dużo filmów - to dzięki tej opcji zyskujesz mnóstwo czasu. Zawsze musiałem bawić się filtrem, a teraz jeden przycisk i parę minut oraz nerwów mniej. Aż chce się korzystać z wyszukiwarki.
Może odświeżę...
Bardzo powoli im to idzie... Już 2 miechy męczą się z funkcją "poleć film znajomym". Jeśli będą utrzymywać takie tempo, to nie doczekamy się filtrów przez najbliższe 2 lata :) W sumie to nie chcę poganiać ich (może faktycznie mają z czymś problem), ale mam podejrzenia, że to było tylko na pokaz.