Mam takie pytanie (w sumie nie wiem do kogo je skierować nawet :P): czy w związku ze zwiększającą się ilością koloru czerwonego na stronie http://www.filmweb.pl/contrib/status planowane jest jakieś rozszerzenie grupy weryfikatorów, albo podjęte jest jakiekolwiek inne działanie?
Pozdro.
To czy w takim razie jest w planach wprowadzenie jakichś nowości w celu skrócenia czasu oczekiwania?
Jakich nowości? Jest nabór weryfikatorów i kolejki dzięki tym nowym się zmniejszą. Nie ma raczej innego sposobu. Chyba że masz jakiś pomysł,
Wczoraj zweryfikowano mi obsadę w 14 minut od dodania jej, kilka dni temu plakat miałem już zatwierdzony zaledwie 3 minuty po dodaniu, a ty piszesz, że są długie kolejki? :) Ten stan weryfikacji nie zawsze mówi prawdę. Jedynie gdzie się długo czeka, to przy nowych tytułach i ciekawostkach, ale to i tak znacznie ruszyło i to z impetem (obecność werów-świeżaków daje się zauważyć ;) ) w porównaniu do tego jak było kilka tygodni temu. No i z opisami trochę stoi praca (u mnie najstarszy czeka 8 dni), a tak to wszystko jest w porządku.
w koncu jakies pozytywne podejscie:) bo zazwyczaj to wszyscy tylko narzekaja na zbyt dlugie okresy oczekiwania:)
:D
I zapomniałem o NAJWAŻNIEJSZYM... Dobiega godzina 16:00 a ja dodałem dzisiaj już trzy obsady. Pierwszą kilka minut po północy, patrzę rano i już sprawdzona, no to dodaję drugą, wchodzę teraz, patrzę i już zweryfikowana. No do wrzucam trzecią i pewnie za jakąś godzinę KERS znów mi się naładuje :)
Przypuszczam, że w takim tempie do końca dnia pobiję swój osobisty rekord dodawania kontr na bieżąco, kiedyś jednego dnia na bieżąco sprawdzono mi 5 opisów ;)
PS. Ale to wszystko prawdopodobnie na nic. Zapewne jutro wpisze się tu kolejna osoba, która ponarzeka sobie na tempo sprawdzania kontr. Dawno tu się nie wypowiadał pan katedra, więc stawiam porcję lodów z wczoraj na jego osobę :D
Nie ma sprawy, od wszelkich porad liczę sobie 1234 złotych i 34 gorsze, rachunek ureguluj przelewem bankowym ;P
nie wiem, jak to robisz, może któryś weryfikator wybitnie Cię polubił... ja mam niezweryfikowaną obsadę z 3 lipca, z 4 i z 5. to już ponad miesiąc, a Ty masz weryfikację poza kolejką.
potem się dziwić, że niektórzy mają pierwszy łeb po miesiącu, a inni się starają i tylko czekają i czekają :/
nie narzekam ogólnie, bo niektóre rzeczy idą naprawdę szybko. ale nie podoba mi się, że niektórzy są wyróżniani (to z obsadą to przykład - mam tego więcej). ale cóż... grzecznie czekam.
Przesuń stronę niżej a będziesz wiedzieć, jak udało mi się przekonać werów do sprawdzania mi kontr poza kolejką.
(a na przyszłość: czytajcie ludzie CAŁY wątek a nie tylko wyrywkowe posty).
ok, kajam się, nie przeczytałam... ale na drugi raz wspomnij, że piszesz o grach, bo tym, co dodają do filmów krew się gotuje na takie radosne posty ;)
przy filmach też na sporo rzeczy się już praktycznie nie czeka i naprawdę jest lepiej niż było jeszcze niedawno. na niektóre faktycznie trzeba czekać i czekać, ale generalnie wszystko zmierza w dobrym kierunku.
Jakie rozszerzenie? Jakie kolejki? Ludzie!!! Opamiętajcie się! Dzisiaj przed południem kolejkę do osób wyzerowałem. Reszta werów z nowego naboru w kilka dni skróciła kolejkę do nowych tytułów o 30%. Kolejka do ciekawostek do filmów jest systematycznie niszczona przez "starszyznę". Epizody i ciekawostki do osób schodzą prawie non stop. A wy codziennie zakładacie tematy z narzekaniem...
Żadnym słowem nie narzekałem w poprzednich moich wypowiedziach. Chodzi mi o to, że niektóre materiały (np. epizody oraz praktycznie wszystko do osób) jest sprawdzane błyskawicznie, natomiast wciąż są elementy, do których kolejka wynosi nawet 255 dni (osoba-opis) czy ponad miesiąc... Nie mam podstaw do narzekania na weryfikatorów, bo widzę jak dużą robotę wykonuje np. Bradddock akceptując po kilka moich kontrybucji dziennie.
No faktycznie coś cię tu wszyscy naskoczyli w tym wątku :) ale to bardziej spowodowane było tym, że ten temat był wałkowany przez niezliczoną ilość wątków i w każdym weryfikatorzy piszą to samo, a tymczasem ciągle i ciągle znajduje się kolejna osoba, która porusza dokładnie ten sam temat i to robi się trochę nudne ;) A nie wszyscy piszą o tym w tak delikatny sposób jak ty.
Jak wspomniałem - poruszyłem ten temat nie po to, aby krytykować kogokolwiek. Co więcej - chciałem poruszyć dyskusję, jak można by nam wszystkim ułatwić życie. Moim zdaniem można by np. (z dobrą wolą programistów) wprowadzić obowiązek przeczytania faq dodawania do danej kategorii, co mogłoby doprowadzić do zmniejszenia ilości nadsyłanych kontrybucji, które kompletnie mijają się z zasadami. Bo jedną rzeczą jest nie doczytać jakiegoś podpunktu faq, a co innego nie przeczytać go wcale i dodawać jakieś głupoty, których pewnie pełno, a które tylko zalegają.
No właśnie, dyskutujmy jak najwięcej tutaj by ten post był jak najdłużej widoczny, dzięki temu unikniemy kolejnych postów na ten temat hehe :) Z jakimikolwiek zmianami ja bym się na razie wstrzymał, bo kolejki się dość szybko zmniejszyły. A co do FAQ to niestety tak już jest, że człowiek najpierw dodaje, a nic nie czyta.
PS a patkotem28 się nie przejmuj. Normalnie to grzeczne i spokojne chłopczysko, tylko dzisiaj jakiś taki nerwowy :) Pewnie kot go ugryzł ;D
Mam ponad 10 obsad dodanych i oczekujących do zweryfikowania - najstarsza z 15 czerwca, a najnowsza z wczoraj, a kolega Freeman47 dodał dziś już trzy obsady, bo dwie mu zweryfikowano. Czyli kolejka już nie obowiązuje? Weryfikatorzy mogą sprawdzać kontry jak chcą?
Aha... ale według statystyk, oczekiwany czas na dodanie obsad do gier to 22 dni, więc też jest coś nie tak. Chyba, że macie błąd na stronie.
Nawet nie wiesz ile mnie to wysiłku kosztowało przekonanie tych cwaniaczków z Żółtymi Łbami, by sprawdzali mi poza kolejnością. Większość zadowoliła się niewysoką łapówką.
Ale z jednym takim prawdziwkiem miałem wiele problemów. Początkowo się zgodził jak reszta, ale potem chciał więcej skubaniec jeden, a potem jeszcze więcej i jeszcze więcej. Dopiero po groźbach i torturach spasował i do dziś grzecznie i pokornie weryfikuje moje kontrybucje poza kolejnością.
;)
A tak na serio... joan już ci wszystko wyjaśniła.
Gdybym ci powiedział, to musiałbym cię zabić. A jestem w tym bardzo skuteczny:
http://www.youtube.com/watch?v=08uJanZEeMo
Mam małe pytanie związane pośrednio z tematem więc nie będę zakładał nowego. Mianowicie, dodałem dzisiaj tylko jeden plakat i wyskakuje, że mój dzienny limit dodawania się skończył, gdy tymczasem tutaj jak byk pisze, że można dodać 3 plakaty dziennie: http://www.filmweb.pl/contrib/status O co kaman?
U mnie jeszcze dwie godziny temu nie było takiego problemu, bo dodałem 2 plakaty (tzn. dwie kontrybucje)
Może chwilowy limit wprowadzili bo nie wiem czy ktoś plakaty sprawdza. Ja mam z przed 4 dni jeszcze w kolejce.
od dojścia 7 nowych weryfikatorów minęło już troszkę czasu a materiałów jest ile było wcześniej... nie widać żadnych zmian...
jeżeli chodzi o to, że na FW nie pojawiają się żadne nowe rzeczy to się mylisz - wystarczy zobaczyć, że 476 dodało coś w tym miesiącu (w 3 dni!) do bazy FW.
no tak, ja nie mówię, że nic się nowego na FW nie pojawia, tylko jestem zniesmaczony tym, że na akceptację jednej kategorii czeka się krótko, a na drugiej miesiącami...