Na stronie Mój Filmweb zamiast polskich znaków wyświetlają się gustowne znaki zapytania.
I nie sądzę żeby sam się naprawił, bo to najwyraźniej jakiś problem z fontami w Twojej przeglądarce/systemie.
Skoro u siebie nic nie zmieniała, to ciężko powiedzieć, że to jej wina, że przestało działać po updacie serwisu. No i raczej nie ma takich problemów na innych portalach, nie sądzisz? Bo by nie płakała, że tu nie działa.
To, że Ty masz dobrze, nie znaczy, że to nie wina partaczy z FW. To ich psi obowiązek tak sklecić kod, żeby u wszystkich wyświetlało się poprawnie.
Po pierwsze nie widzę żeby podawała jakiekolwiek informacje czy cokolwiek zmieniała, na jakim sprzęcie ani żadnych innych. Teraz dopiero napisała, że ma to i na windowsie i ios co rzeczywiście jest dziwne. Niestety nie używam ani jednego ani drugiego, także nie mogę sprawdzić.
Po drugie, faktycznie ja tak nie mam. A Ty tak masz? Czy ktokolwiek poza meliottą tak ma? Sorry, ale gdyby taki problem występował u wielu użytkowników od tygodnia to na forum miałbyś gównoburzę i tematy tylko o tym, a ja tu widzę jeden lakoniczny post jednego użytkownika. W takich przypadkach z automatu zakładama winę użytkownika, jak z tymi wszystkimi którym "coś tam się nie wyświetla", a potem się okazuje że poinstalowali jakie ad/script blockery których nie ogarniają albo używają Internet Explorera 6.0 i zdziwienie, bo 3/4 stron nie działa.
Najdziwniejsze jest to, że problem występuje tylko i wyłącznie na stronie Mój Filmweb, profil, główna itd. są ok. Dlatego podstawowym podejrzeniem był problem z kodowaniem na tej właśnie konkretnej stronie, ale jeśli dotyczy to tylko niektórych użytkowników, to z kolei problem może leżeć po stronie mojego profilu. Btw. używam tylko adblocka i nie jest on przyczyną, wyczyszczenie plików cookie też nie pomaga.
U mnie też akurat to poprawnie.
"W takich przypadkach z automatu zakładama winę użytkownika"
Zwykle ja też, ale:
1. za wyjątkiem FW - tu automatycznie zakładam winę partaczy z FW, z powodu ich niewiarygodnej niekompetencji i zdolności do psucia absolutnie wszystkiego
2. nie zaraz po updacie strony - zbytni zbieg okoliczności
3. nie wiem, może wyjątkowo dobrze czytam między wierszami, ale dla mnie, pomimo lakoniczności, post melliotty nie wyglądał na płacze "głąba który nie ogarnia".
I będzie występował dalej. U większości problem nie występuje, a więc na 100% zostanie olany. Musisz się albo pogodzić albo zmienić coś u siebie na kompie, żeby odzyskać kompatybilność z tym bublem zwanym FW.
Jeżeli problem nie jest globalny (a widziałem już kilka osób, które to zgłaszały) to raczej wina profilu, a nie kompa, bo występuje na różnych komputerach/urządzeniach
To nie wina kompa, problem z kodowaniem znaków był już poruszany, to taka loteria i akurat wypadło m.in. na Ciebie. Pocieszmy się tym, że czas goi rany a milczenie jest złotem :P Pozostaje chyba tylko czekać, tęgie mózgi FW aż parują nad rozwiązaniem i to nie tylko problemu znaków. Duchem jestem z Tobą :D