Ostatnio przypomniał mi się jeden z odcinków serialu przygodowego, którego akcja rozgrywa się w średniowieczu. Serial opowiada o przygodach rycerza, z którym podróżują jego rudowłosa przyjaciółka i chyba giermek czy jakoś tak, a i mają jeszcze osła. W którymś z odcinków jakiś "czarny charakter" w postaci chyba też rycerza przeszywa tą dziewczynę magicznym sztyletem, który jest zrobiony z lodu, a jej przyjaciele muszą odnaleźć drugi zrobiony z ognia,wbić go w miejsce tego lodowego, aby dziewczyna przeżyła, a i ma na imię Rebecca. Podczas, gdy ten dobry rycerz szuka tego sztyletu, dziewczynę okładają blokami lodu w jakimś grobowcu. Odcinek kończy się oczywiście szczęśliwie, więcej nie pamiętam. Zna ktoś może tytuł tego serialu? Kiedyś emitowali go chyba na TVP2 albo TVP1. Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję;)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
Magnolia214

też szukam tego serialu nazywał się dziwacznie ale ja pamietam odcinek z wilkołakiem którego zabili miczem ze srebra wiszącym nad progiem domu.Byłbym wdzięczny jakby ktoś skojarzył

Mam nowe informacje, może dzięki nim ty coś więcej sobie przypomnisz;) Jeśli chodzi o obsadę i sprawy techniczne to nic nie pamiętam Przypominają mi się jednak wątki z odcinków. Np. w trakcie tych podróży i przygód rycerza z tą jego przyjaciółką,ich "pomocnikiem" i osłem cały czas daje się wyczuć klimat, że ona coś do niego czuje, on chyba zresztą też. Ale jest jeszcze taka blondynka wiecie, która mieszka w pałacu i ogólnie cała trójka się zna, bo ojciec tej blondynki to przyjaciel tego rycerza. I coś tam było, że ten rycerz miał się nią opiekować jak przybył do ich posiadłości. I w tym momencie przypomniał mi się kolejny odcinek No więc w kolejnym odcinku był jakiś tam szaman, który stracił ukochaną żonę i za pomocą czarnej magii próbował przywrócić ją do życia. W tym celu potrzebował kości ludzi, a kiedy wszystkie "uzbierał" to musiał zdobyć tylko serce dziewicy oczywiście. I tu pojawia się ta blondynka jako ta dziewica, zostaje uprowadzona przez tego maga, ale rycerz po nią przybywa i chociaż ten czarownik ożywia te kości bez serca i wychodzi taka kreatura, to rycerz ją zabija, a blondyna wraca do pałacu i odcinek kończy się szczęśliwie. Wspomniałam, że ta Rebecca cały czas sprawia wrażenie zazdrosnej? Tak, to się rzuca w oczy.

użytkownik usunięty
Magnolia214

szukałem w szukajce ale za mało info.. wiesz może jaki rok produkcji albo z jakiego kraju?To by pomogło też chce go znaleźć.

Wiesz jak większość takich seriali to pewnie produkcja USA a jeśli chodzi o rok produkcji to coś chyba koło lat od 1999-2003 wiem że trochę mało dokładnie, ale normalnie staram się jak mogę...

Dobra mam nowe informacje! Jako Rebecca występuje tam Charlotte Comer, a tytuł to Mroczny rycerz. jak znajdziesz jakieś linki do pobrania odcinków będę wdzięczna jak dasz znać:)

użytkownik usunięty
Magnolia214

super! poszukam i dam znać na blogu o ile masz jakiś bo na pw nie moge jeszcze wysłać a tu usuna wpis...

użytkownik usunięty

sezon 1 wyszedł na dvd w Uk a 2 nie.Wszędzie wyskakuje batman.Teraz właśnie leci na Tele 5 ale niestety ja nie mam kablówki...

to weź na e-mail prześlij :Eleni@interia.eu

Magnolia214

sory że odgrzebuje temat ale ja tez nie mam tego programu a znowu lecą odcinki
może ktoś ma nagrane i mógłby udostępnić??