Co sądzicie o pomyśle pokazywania meczów 2 ligi polskiej w telewizji regionalnej??? Według mnie to świetny pomysł i przydała by się jeszcze ekstraklasa ale to niestety tylko w Canal+,więc dobra i ta 2 liga:):):)
A tak przy okazji to jakim klubom kibicujecie??
pozdro(Śląsk-Wisełka-Lechia Gdańsk)
To propozycja chyba wylacznie dla fanatykow futbolu. Przecietny kibic nie wysiedzi 90 minut ogladaja mecz drugiej ligi, przeciez nawet w ekstraklasie poziom jest zenujacy a oglada go sporo ludzi tylko ze wzgledu na oprawe jaka serwuje canal+. Telewizja publiczna nawet ze szlagieru pilkarkiego nie potrafi zrobic widowiska.
Musze się z Tobą zgodzić co do oprawy meczxów transmitowanych w Canal+(poprostu majstersztyk).A co do 2 ligi to wcale nie jest taka zła
Pozdro
jak nie wysiedzisz to se idz do kibelka i czepnij sobie gruche oszołomie!!!!!!!!!!!!!!
Jestem za wprowadzeniem transmisji 2 ligi do TVP.
Jako kibic Cracovii, który w Krakowie bywa ostatnio rzadziej, chętnie obejrzał bym mecze Arki Gdynia! Żartuję. Ja nie jestem kibolem i po prostu sprawdzam czy Ty kolego Highlander też nim nie jesteście.
Na 2 ligę chodzę regularnie na Podbeskidzie(obecnie mieszakam w Bielsku, chociaż serce zostało przy Cracovii)
Polskiego futbolu w ogóle mało jest w telewizji. A dość mam już cukierkowej Ligi Mistrzów. Przecież to komercha!
Heh jak słysze o Cracovii i Arce oraz "kolejorzu",czyli tzw.Triadzie to mi się nóż w kieszeni otwiera,ale spoko nie jest to miejsce do spierania się o kluby;););)
Ciesze się że potwierdzasz moje zdanie że mecze 2 ligi na TVP 3 to super pomysł
A co do mnie to czekam na transmisje z meczy Jagielloni Białystok:)
Pozdro
Szanowny kolego,
Jak mieszkałem w Krakowie to miałem do czynienia z kibolami Wisły i Cracovii. I muszę powiedzieć, że różnią się tylko rodzajami szalików które noszą. To takie same zbiry, ta sama bandyterka, prymitywizm i hołota. Więc nie pisz mi, że jak słyszysz o Cracovii, Arce, Kolejorzu to Ci się nóż w kieszeni otwiera.
Zapytałeś: "jakim klubom kibicujecie" to odpowiedziałem. Czego się spowdziewałeś? Nie wszyscy kibicują Lechii.(Całe szczęście!)
pozdr
Moim zdaniem to znakomity pomysl. W 2 lidze jest kilka zespolow na poziomie wyzszym niz niektore 1-ligowe i nalezy je pokazywac.
Mysle tu o klubach ze szczytu tabeli: kolporter korona kielce, kujawiak wloclawek :D, arka gdynia, szczakowianka i sa takze kluby zasluzone w historii: ruch chorzow, widzew i lks lodz.
trzeba pokazywac mecze tych klubow bo to wyjdzie polskiej pilce na dobre.
A tak poza tym spragniony pilki noznej kibic ktory nie ma dekodera i nie moze ogladac 1 ligi chetnie obejrzy 2.
...no to czekamy na mecze Jagi!!!! A za rok Jagiellonia z Wisłą w ekstraklasie.... ach rozmażyłem się, ale poczekamy-zobaczymy...
telewizja regionalna zaczyna pokazywac pilke juz jutro. O 18:30 chyba bedzie meczyk Wisly Krakow z mistrzem Slowacji FK Zilina.
A ja czekam na mecze KujawiakaWloclawek!! :) Mam nadzieje ze awansuja
Chodza rowniez sluchy ze telewizja tele5 i polonia 1 chca pokazywac mecze 3 i 4 ligi! zobaczymy co z tego wyjdzie.
No mam nadzieje że 3 i 4 liga też wkroczy do TV bo warto to pokazywać!!!
Pozdro dla wszystkich miłośników polskiej piłki(nie ważne jaki klub jest bliski waszemu sercu:):):))
Jak dla mnie bomba!!! Jezeli nie mozesz isc na meczyk obejrzysz sobie go w TV!! Tymbardzie druga lige , a kazdy z nas ma swoja ulubiona druzyna w swoim miescie nie???? Ja sie ciesze bardzo!! Wkoncu ktos pomyslal!!
Moim zdaniem warto oglądać drugą lige poniewrz w przyszłym sezonie
nie zobaczymy tych samych zespołów co awansują do pierwszej ligi
no chyba że się ma Canal+ :)))) ja nie mam :)) POZDRAWIAM
Wracam do tematu 2 ligi w Tvp...Wiem że teraz nie było transmisji z powodu złych warunków atmosferycznych(śnieżyca,zmroż ona płyta boiska,jezioro zamiast murawy)jest to spowodowane że podgrzewaną murawe w Polsce mają tylko Legia Warszawa,Groclin Grodzisk Wielkopolski i oczywiście cudna Wisełka Kraków:):):)Ale teraz już nie chodzi mi o złe boiska tylko o to że TVP coś chyba nie jest skora do prowadzenia tych transmisji,a ostatnio rzecznik TVP wypowiedział się żę i tak TVP pokazuje mnóstwo sportu w porównaniu z innymi stacjami telewizyjnymi(no tak chyba że liczą skoki narciarskie i lekkoatletyke:/:/:/)Dla mnie to jest znak że pan Korzeniowski(mimo że był wielkim sportowcem)jest raczej kolejnym cieniutkim prezesem w TVP i chyba nie lubi piłki nożnej bo twierdzi że transmisjke są za drogie(a za co ja płace abonament??????)No tak rozumiem może lepiej pokazywać mistrzostwa świata w bierkach to będzie taniej.....Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji:):):)
No heheeh ja gram w te gry i musze przyznać że jest to dobra zabawa i ciesze się że popierasz moje zdanie:Więcej piłki nożnej w TVP(w tym polskiej ligi):):):)
Zgadzam się z Highlanderem, dobrze, że jest chociaż II liga. Ja oglądam nawet Puchar Afryki jak nie ma ciekawszych meczy, to i II ligę pooglądam.
Zwłaszcza, że jutro gra Widzewek, ech gdzie te czasy kiedy w Łodzi była Liga Mistrzów, do dzisiaj mam bilety na pamiątkę.
Z sentymentu pozdrowienia dla Petry Płock, kiedyś byliśmy przyjaciółmi.
No a dziś o 14:30 na TVP3 pierwsza transmisja.Mecz Korona Kielce-Widzew Łódz,czyli 3 i 4 drużyna 2 ligi zapowiada się ciekawie:):):)Mimo że nie lubie tych zespołów to jednak z ciekawością obejrze,bo to kandydaci do awansu do 1 ligi:):):)
Pozdroofka
Moim zdaniem to dobry pomysł z tą drugą ligą w TVP3. Przynajmniej coś ciekawszego niż bieg przełajowy dzieci do lat ośmiu i wiele podobnych relacji w TVP3. Z polskich klubów to na Legie kidyś jeździłem , ale to było dawno. Jak gra Wisła czy Polonia w europejskich pucharach to oczywiście im kibicuje. Po trzeba kibicować Polakom a nie jak niektóre zromby którzy kibicują np. Wiśle to jak gra np. Legia w pucharze Uefa życzą im przegranej (to jest oczywiście tylko przykład). A z europejskich oczywiście Juve
No ja zawsz też tak robie że jak np.gra Legia w pucharach to życze jej przegranej:P:P:PTaki już mam urok.A co do klubów to Śląsk-Wisełka-Lechia Gdańsk.a w 2 lidze interesuje mnie Jagiellonia Białystok:):):)Ale i tak będe oglądać te mecze:):):)Bo warto!!!
szacunek Highlander, to sie nazywa bycie kibicem , a nie zasranym burakiem. Ja tam kiedyś na Legii bywałem, kibicowałem, ale nigdy na inne drużyny nie bluzgałem, bo Ci ludzie mi nic nie zrobili. Niestety nie wszyscy to rozumieją, ale to jest psychologia tłumu. Jak jesteś na meczu wśród tylu ludzi to niestety większość idzie za tłumem i bez zastanowienia wyrywają krzesełka i bluzgają na przeciwnika. Może dlatego już na mecze nie jeżdże. A w drugiej lidze lubie KSZO, bo kiedyś chyba grał tam Janusz Jojko, spoko gościu jak dla mnie. Jak drużyna miała problemy z kasiorą i nie było komu grać to powiedział że zagra z chłopakami mimo 40 na karku i tego że żona mu zabraniała.
pozdro
No ja Jojko pamiętam bardzo dobrze po tym jak na stadionie Lechii jako bramkarz Ruchu Chorzów strzelił sobie samobója...Pózniej kibice krzyczeli:"Jojko bramke strzel"Ale to spoko gościu:):):)
Kszo nie lubie bo ma powiązania z Triadą(Lech-Arka-Cracovia).
Co do chuliganów to ja sam mam zakaz stadionowy do sierpnia,ale nie za chuligaństwo tylko inne rzeczy...W każdym razie nie nawidze tzw.pseudokibiców bo to tępaki i ludzie prości jak konstrukcja młotka...Niestety młodzież się na nich wzoruje,a oni robią tylko złą opinie normalnym kibicom...Pozdro
Nie wiedziałem o tych powiązaniach KSZO z Triadą(nie wiedziałem o Triadzie, ale w polskiej piłce słabo się orientuje) Ale Jojko to jest gościu równy. Dudek i tak gorsze bobry puszczał
UWAGA! Dotarłem do takiego artykułu....
Kibice nie zobaczą II ligi w telewizji
Do dziś Telewizja Polska nie podpisała umowy z Polskim Związkiem Piłki Nożnej na transmisję spotkań II ligi. I nie podpisze.
TVP3 miała od tego roku transmitować wybrane mecze II ligi piłkarskiej. Prawa do transmisji udostępniono za darmo. Choć runda rewanżowa ma rozpocząć się w najbliższy weekend, do dziś nie podpisano jednak umowy w tej sprawie.
- Nie wiem, dlaczego TVP ociąga się z podpisaniem umowy. Ze strony PZPN wszystko jest przygotowane - niepokoi się Marcin Stefański, szef departamentu rozgrywek PZPN. Jak dowiedziało się Życie Warszawy, decyzja była odwlekana przez jednego z wiceprezesów TVP. Wczoraj ostatecznie okazało się, że transmisji nie będzie.
Dlaczego? To tajemnica, ale na Woronicza aż huczy od plotek. Jak jednak mają się do tego deklaracje władz TVP o chęci pokazywania i promowania sportu na antenie telewizji publicznej? - Widocznie takie są potrzeby programowe - lapidarnie skomentował rzecznik TVP Jarosław Szczepański.
W niedzielę widzowie mieli obejrzeć transmisję spotkania Korony Kielce z Widzewem Łódź. Nie obejrzą. - Na prośbę telewizji przesunęliśmy termin tego meczu. Zależy nam na promocji w ogólnodostępnej telewizji II ligi, dlatego przekazaliśmy prawa na rundę wiosenną za darmo. Wierzymy, że wszystko zakończy się pozytywnie - dodaje Stefański. Oba kluby, które walczą o awans do ekstraklasy, poczyniły już przygotowania do spotkania pod kątem transmisji telewizyjnej. Znalazły sponsorów, przygotowały banery reklamowe. Dzięki relacji z meczu kluby mogłyby zarobić dodatkowe pieniądze. Telewizja musi jedynie ponieść koszty związane z transmisją - około 50 tys. zł.
źródło: Życie Warszawy