Oglądał ktoś może?? Nie mogę nigdzie znaleźć pierwszej ósemki, będę wdzięczny za pomoc. To pozostałe miejsca:
Odcinek 1
66 I bóg stworzył kobietę
65 Gladiator
64 Top Gun
63 Szczęki
62 Zmierzch
61 Urodzeni mordercy
60 Nagi instynkt
59 Tańczący z wilkami
58 Obcy- Ósmy pasażer Nostromo
Odcinek 2
57 Przekręt
56 Deszczowa piosenka
55 Amelia
54 Siedem
53 Batman (Tima Burtona)
52 Leon zawodowiec
51 Dyktator (1940)
50 Czułe słówka
49 Żywot Briana
Odcinek 3
48 Slumdog -milioner z ulicy
47 Kiedy Harry poznał Saly
46 Chicago
45 Fargo
44 W samo południe
43 Niebezpieczne związki
42 Dzikość serca
41 Pożegnanie z Afryką
Odcinek 4
40 Darty Dancing (Wirujacy Seks)
39 Żądło
38 Sprawa Kramerów
37 Dolce Vita
36 Brudny Harry
35 Pretty woman
34 Wszystko o mojej matce
33 Imię róży
Odcinek 5
32 Gorączka sobotniej nocy
31 Dziennik Bridget Jones
30 Śniadanie i tiffaniego
29 Szklana pułapka
28 Taksówkarz
27 Władca pierścieni (Petera Jacksona)
26 Absolwent
25 Thelma i Louise
Odcinek 6
24 Mamma Mia!
23 Rocky
22 Cztery wesela i pogrzeb
21 Lista Schindlera
20 Annie Hall
19 Dziecko Rosemary
18 Lot nad kukułczym gniazdem
17 Casablanca
Odcinek 7
16 Poszukiwacze zaginionej arki (Indiana Jones)
15 Forest Gump
14 American Beauty
13 Czas apokalipsy
12 Kabaret
11 Matrix
10 Milczenie owiec
9 Love Story
8 James Bond
7 Titanic
6 Pulp fiction
5 Psychoza
4 Ojciec Chrzestny
3 Pół żartem pół serio
2 Gwiezdne wojny
1 Przeminęło z wiatrem
Pozdrawiam :)
ludzie wy mi tu nie róbcie "łeeee" i nie proponujcie swoich typów bo w temacie ktoś poprosił a wykaz filmów, które pojawiły się w programie ''66 niezapomnianych filmów'' :) mi osobiście ostatnia 8 nie pasuje i sam bym obstawił inne typy, a w tym programie zabrakło wielu fajnych filmów takich jak ''requiem for a dream'', ''avatar'', czy choćby ''grease''
może się myle, ale wydawało mi się że ostatnio oglądałam któryś odcinek i był tam Harry Potter a tutaj go nie widzę ;)
może tak ;) ale swoją drogą, skoro taki Zmierzch się tutaj znalazł, to czy Harry Potter tym bardziej nie powinien? To tylko moje zdanie.
W ogóle te rankingi są źle zrobione. Takie gwiezdne wojny są bardziej w Polsce niezapomniane niż Przeminęło z wiatrem. Gwiezdne wojny wszyscy pamiętają, wszyscy kojarzą, że istnieją. Nawet osoby, które nie widziały kojarzą "Niech moc będzie z tobą", albo kojarzą miecze świetlne.
Zresztą w 66 niezapomnianych seriali skupili się tylko na serialach, które ludzie oglądają w TV, a seriale, które są bardzo oglądane w internecie, ale w tv ich nie było zostały pominięte. Tak jak kultowy Firefly, który można nazwać niezapomnianym, bo mimo iż ma już 10 lat, to ludzie nadal o nim pamiętają mimo iż od 10 lat nie wychodzą żadne nowe odcinki (serial urwano w trakcie pierwszego sezonu).
Żenadą było 66 niezapomnianych superbohaterów, gdzie większość tych osób nawet nie było superbohaterami.