1. Szukam serialu s.f. w stylu andromedy, firefly albo farscape. Takiego nieziemskiego, z
kosmitami i innymi planetami, które nie wyglądają jak kopiuj wklej ziemia (albo ziemia z
pewnej epoki). Gdzie jest dużo akcji, ale ma ona swoje uzasadnienie fabularne.
2. Szukam serialu fantasy jak Avatar: Legenda Aanga. Takich w które dzieją się w jakiś innych
krainach, światach.
-Mogą być seriale animowane, ale takich, które nadają się także dla dorosłych (nie infaltylne)
-Nie podawajcie mi tego co napisałem, że widziałem (jak widziałem to wszystkie seriale z
danej marki)
-Nie podawajcie anime dla małych dziewczynek (shoujo)
-Nie podawajcie tytułów, gdzie jedyne co jest s.f. to są mechy
-Nie interesują mnie seriale w których głównymi bohaterami są sami faceci
-Nie lubię seriali, gdzie co odcinek jest to samo wg podobnego schematu (patrz Gwiezdne
wrota)
Widziałem i mi się nie podobały: Battlestar Galactica, Gwiezdne wrota (wszystkie), Pamiętniki
wampirów (nuda), Merlin (1998), Defiance , Gra o tron (za dużo gadania, seksu i przemocy),
Code Geass, miecz prawdy (zbyt dziecinne), Last Exile (zbyt dziecinne), Fullmetal Alchemist:
Brotherhood (proste i dziecinne), Ergo proxy (nudna fabuła), Steins gates (nic się nie dzieje w
tym serialu), Cowboy bebop (poza odc. 1 i 5), Alphas (nuda, kiepskie aktorstwo), Buffy, Babilon
5 (dużo gadania i polityki, a mało akcji), Torchwood, Defying Gravity,
Widziałem i oceniam średnio: Star Trek, Terminator: Kroniki Sary Connor, Star Wars: The
Clone Wars
Widziałem i mi się podobały: Sword art online (do 14 odc.), Cowboy Bebop (odc. 1 i 5), Avatar:
Legenda Aanga, Legenda Korry, Doktor who (fajne, kreatywne i oryginalne), Dollhouse, ?
Ucieczka w kosmos (super kosmici i miejsce akcji), Herosi (1 sezon) , 4400, Star Wars: Clone
Wars, Andromeda, Firefly
Ja polecam No Ordinary Family
http://www.filmweb.pl/serial/No+Ordinary+Family-2010-567261
TO serial o rodzinnie która w wyniku wypadku uzyskała supermoce , niestety powstał tylko jeden sezon.
Jeśli szukasz czegoś kosmicznego to polecam Stargate SG1 albo Stargate Attlants.
Albo Star Trek: The Next Genertion
Przecież napisałem, że SG i Treki widziałem.
No Ordinary Family >>> Mi chodzi o poważne seriale nie komedie, poza tym akcja chyba cały czas dzieje się na Ziemi (a jak dla mnie takie rozwiązanie w fantastyce jest mało ciekawe i bezsensowne)
Moim ulubionym kapitanem w całym Star Treku był Jean-Luc Picard, a ulubioną postaciami Doktor Bashir i mechanik Miles o'Brien:-)