Szukam ciekawego serialu:
1. Serial animowany przygodowy fantasy lub s.f., ale taki jak Awatar: Legenda Aanga
czyli, który jest na tyle uniwersalny i ciekawy by zainteresować dorosłego widza. Które
nie są infantylne i mają ciekawe postaci.
Widziałem i były fajne: Spider-man TAS, Batman TAS, Awatar: Legenda Aanga,
Legenda Korry, Sword art Online (do 14 odcinka), Futurama
Widziałem i mi się nie podobały: X-men TAS, Fullmeatal Alchemist: Brotherhood, Last
Exile
2. Serial komediowy, który jest oryginalny, czyli taki, w którym nie ma do bólu
oklepanych wątków serwowanych z miliard razy w innych sitcomach. Takie które mają
swój własny styl i pomysł. Mile widziane takie, które wrzucają jakieś elementy
dramatyczne (jak w Horych Doktorach, czy późniejszych sezonach Jak poznałem waszą
matkę)
Widziałem i były fajne: Jak poznałem waszą matkę, Hoży doktorzy, Teoria wielkiego
podrywu, 2 spłukane dziewczyny, Przyjaciele, 8 prostych zasad, Futurama,The Guild,
Ranczo, 39 i pół (I sezon), Allo Allo, Niania, Bulionerzy
Widziałem i były średnie (to znaczy ja leci w tv to może zerknę, ale nie tak ciekawe bym
oglądał po kolei). Głównie one mają schematy o których wcześniej wspominałem
Jim wie lepiej, Tak kochanie, Nowe życie Fran, Nowe przygody starej Christine, dwóch i
pół, Rozwodnik Gary, Joey, On, ona i dzieciaki;
Nie podobały mi się: Pępek świata, Wszyscy nienawidzą Chrisa, Sposób użycia,
Camera cafe, Mamuśki, 39 i pół (2 i 3 sezon), Halo Hans, Faceci do wzięcia, Hela w
opałach, Ale się kręci
3. Serial o życiu młodych ludzi, ale nie przesłodzone serialiki jak różne Jeziora marzeń,
czy Plotkary, ani "dorosłe" i skupiające się na patologia Skins. Chodzi mi o coś po
środku.
4.Serial z oryginalną, ciekawą fabułą. Czyli taką, że nie powtarza się co odcinek to
samo, ani nie powiela oklepanych schematów. Stąd seriale kryminalne odpadają.
Proszę nie podawać:
-seriali dla nastolatek (typu pamiętniki wampirów)
-seriali o zoofilach, pedofilach i różnych takich
-seriali o gejach (jakiś motyw w tle przeżyje)
-gdzie co chwila wrzuca się na siłę seks, który jest pokazany w sposób nie przesadnie
obrazowy (jak w serialach HBO)
Skoro spodobał Ci się Big Bang, to może brytyjski serial komediowy:
http://www.filmweb.pl/serial/Technicy-magicy-2006-318471
Widziałeś?
Nie lubię brytyjskich seriali. Poza tym w Bing bangu podobały mi się nawiązania do fantastyki i humor z nim związany. A z tego słyszałem to tego w tym serialu nie ma.
http://www.filmweb.pl/serial/Fatalny+rewolwer-1997-182633
Fajny serial, który kiedyś oglądałem bodajże na tv4. Ciekawa fabuła - przeklęty rewolwer, który co raz zmienia swojego właściciela.
"w którym nie ma do bólu oklepanych wątków" - po czym wymieniasz bardzo oklepane seriale :D
Jak poznałem waszą matkę- Oryginalna narracja, odchodzenie od oklepanych schematow
Hoży doktorzy- świetne połączenie komedii i dramatu, odchodzenie od oklepanych schematow
Teoria wielkiego podrywu- Oryginalna tematyka, z czasem serial poszedł w schematyczność
2 spłukane dziewczyny- oryginlane, przedtem nie było seriali o biedocie i to jeszcze dwie główne bohaterki.
Reszta może i jest trochę mniej lub bardziej schematyczna, ale wypisałem wszystko co widziałem.
Polecam Community, najwyżej będę miał na sumieniu kolejnego antyfana tego serialu :P