Witam wszystkich. Mam prośbę- poszukuję tytułu dwóch seriali:

1) pierwszy serial był emitowany lata temu, na TVP 2, w porze popołudniowej i opowiadał o perypetiach damsko- męskich. Główna bohaterka miała kręcone włosy, zaś główny bohater był typem przykładnego przystojniaczka, z zarostem (bodaj), ciemny blondyn. W pamięć wrył mi się ostatni odcinek tego serialu, bowiem okazało się iż wszystko co się działo przez cały serial było tylko snem/wytworem wyobraźni bohaterki,ponieważ uderzyła się w głowę czy coś w tym stylu, i przywidzialo jej się co by było gdyby związała się z tym facetem...

2) drugi serial także był emitowany lata temu, tym razem bodaj na Polsacie, opowiadał o świecie, który się dzieje po drugiej stronie lustra, zaś przejście do niego umożliwiało antyczne lustereczko, główną bohaterką była dziewczyna, nie pamiętam tylko czy została ona uwięziona po drugiej stronie lustra i próbowała przez cały serial powrócić do swojego świata czy też mogła się między oboma światami poruszać,tutaj także wrył mi się w pamięć ostatni odcinek, gdzie ojciec dziewczyny, który też jakoś przypadkiem musiał się dostać do tamtego świata po powrocie do naszego świata wylądował w sklepie z kasetami video czy coś w tym stylu, nie jestem pewiem czy ten świat po drugiej stronie nie był po prostu wrotami czasu- do przeszłości, także coś tam dzwoni, ale nie wiem w którym kościele, dlatego proszę Was o pomoc: ) Tutaj znalazłem nawet pewną propozycje, ale nie jestem pewien czy to jest to: http://www.filmweb.pl/serial/Po+drugiej+stronie+lustra-1995-159672

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
febo

Odnośnie drugiego to całkiem możliwe że to "Po drugiej stronie lustra" - Leciało na polsacie i były tego dwie serie z dwoma różnymi bohaterkami, tak że jak nie pierwsza seria to może być że druga. Pamiętam że reguła była taka że lustro było swego rodzaju bramą do innego czasu i musiało być ustawione dokładnie w tym samym miejscu w teraźniejszości i przeszłości. Tu masz intro, może coś sobie skojarzysz:
http://www.youtube.com/watch?v=-jVdv9EOLmU

gagarin77

dzięki gagarin, tak, na 99% to ten serial, zagadką pozostaje ten pierwszy tylko.