Co by się stało gdyby nagle i podstępnie ktoś pozbawił Was telewizora,czy czegokolwiek do oglądania filmów,czy telewizji?

Nudzi mi się,a temat może być ciekawszy od durnych rankingów typu najlepszy film,aktor.

Ostatnio chyba jestem uzależniony od filmów.Jak co wieczór nie obejrzę czegoś ciekawego,to głupawki dostaje;)Bez telewizora chyba bym zwariował;)I niepokój mnie ogarnia jak w programie tv nie znajduję czegoś ciekawego.Normalnie uzależniony jestem;)

pirks4

Ja mam podobnie z filmami - jak nie obejrzę jednego dziennie, to się dziwnie czuję. Bez programów w TV w sumie się obywam, oglądam może z godzinę tygodniowo, ale bez filmów czułbym się bardzo nieswojo.

pirks4

Bez telewizora jakoś żyję, ale czasem potrzebuję obejrzeć film. Więc jakby mi ktoś skasował komputer i do tego pozamykał wszystkie kina, byłoby ciężko. Ale zawsze pozostaje wyobraźnia, pewnie książek więcej bym czytała. :)

mala_madi

Ja byłem MEGA uzależniony od kina . Filmy nominowane do oscara , złotej palmy , bafty , lwów , cezarów , bądz ich zwycięzców z każdego roku musiałem zobaczyc bo bym zwariował . Od czasu do czasu aplikowałem sobie dla odmóżdżenia komedie w stylu " straszny film . Pewnego razu stwierdzilem że musze z tym zerwac i odciołem sie totalnie od oglądania filmów . Teraz pochłaniam książki i wierzcie mi lub nie ale to był najlepszy wybór w moim życiu , jakiego dokonałem .

maciekb80

To teraz jesteś uzależniony od książek he he.Trzeba we wszystkim co się robi zachować umiar.Ja trochę oglądam filmów,trochę czytam i jeszcze kilka innych rzeczy robię.Nie można zapominać o tym,żeby wyjść z domu,spotkać się z ludźmi od czasu do czasu,ale nie za często bo wątroba może tego nie wytrzymać he he.Tak jak pisałem umiar jest wskazany we wszystkim co się robi.

Znawca kina

No troche jestem ale w tym nałogu kac mi nie grozi , marskość wątroby też za to można sie wiele dowiedzieć . Ale i film od czasu do czasu też staram sie jakis zaliczyć . Co do spotkań to jestem za takimi które inicjowane są w charakterze kinowego widza . Nie alkoholizujemy sie choć cola i popcorn też jest mało strawne dla organizmu (ja staram sie byc w związku z tym naczczo w trakcie seansu )

maciekb80

To ile tych książek pochłaniasz? bo ja to zaledwie jedną na dwa miesiące i czytam tylko książki oparte na prawdziwych wydarzeniach (Grzesiuk,Cejrowski,Masa,Patryk Vega-Złe psy itp.)

Znawca kina

ja dwie - trzy w miesiącu.

Grzesiuk super, Vega też. Cejrowskiego wolę jednak oglądać. Masy jeszce nie czytałem, ale mam

pirks4

Tomo mówi: "Kocham dramaty...... jestem od nich uzależniony:]"
Pzdr.
BiF_

pirks4

Też należę do osób uzależnionych od tv:P Nie wyobrażam sobie życia bez tv.. Ciężko mi często chodzić do kina bo trochę funduszy brakuje, dlatego kupiłam n-kę, ale jakby mi tv zabrali to bym zwariowała.. Zwłaszcza jeśli byłabym chora i musiała siedzieć w domu.. Popłakałabym się to pewne:P
No i mam tak że jeśli na tydzień przynajmniej 2 horrorów nie obejrzę to świruje, śnią mi się głupoty i chodzę jakaś taka rozdrażniona..
Taaak, jestem xellos i jestem uzależniona...

xellos

Ale to niegroźne uzależnienie chyba(od tv).Ja też kupiłem sobie platformę cyfrową.I jestem nieszczęśliwy,bo mi HBO wyłączyli(przez moją nieuwagę).Miesiąc bez niego będę musiał wytrzymać.Dziwne,częściej cinemaxy oglądałem,ale jak HBO nie ma,to czegoś mi brak...

pirks4

Ja cały czas sobie powtarzam, że wszystko jest w porządku ;) A z tym hbo to rozumiem, miałam podobnie, a najdziwniejsze że właśnie jak musiałam 'chwilę' żyć bez niego to akurat w programie wyłapywałam filmy, które tak bardzo chciałam obejrzeć.. :P
No bo jak to się mówi - trawa jest bardziej zielona gdzie nas nie ma, czy jakoś tak:)

pirks4

A nie uważacie,że telewizja,mądrze oglądana,rozwija człowieka,daje sporą wiedzę o świecie?

pirks4

http://www.filmweb.pl/topic/545234/Czy+znacie+ludzi%2C+kt%C3%B3rzy+nie+maj%C4%85 +w+domu+telewizora.html

hauser

To jest rozmowa o fanatykach telewizorka:)

pirks4

Ja jak niczego ciekawego nie znajdę w programie telewizyjnym to się wkurzałm :P. Też jestem uzależniona od TV. Niedawno zabrali mi (rodzice :/) Canal+, Canal + film, HBO, HBO2, POLSAT!!! Ciężko to znoszę.. Bez polsatu.. trudno. A najgorzej jest jak widzę w tym programie telewizyjnym jakieś fajne filmy na Canal + i tego typu programach. Np ostatnio: "Sydney i 7 nieudaczników" Tam gra moja ulubiona Sara Paxton, a ja sobie nie mogę obejrzeć... Albo w walentynki mój ukochany, ulubiony, najlepszy film "Księżniczka i żołnierz". W sobotę. A już w niedzielę też film który kocham "Biały Kieł"..Miałam jechać do babci i sobie obejrzeć i by było spoko ;] Ale się dowiedziałam że nie mogę :P
Ale chociaż kupiłam sobie Nagrywarkę z DVD ;D ;D ;D ;D

Soulja_Boy_x3

Bez Polsatu można żyć.Bez C+,lub HBO już ciut trudniej...Współczuję.

Soulja_Boy_x3

Ale może jak będziesz grzeczna:),rodzice oddadzą ci twoje kanały:)

Soulja_Boy_x3

Hahaha. Z polsatem już nie ma szans. Jakby miał być to 16 zł na miesiąc. Jakoś nie warto. A tamte... hmm.. hmm.. Ja grzeczna nie będę ;P

Soulja_Boy_x3

Kurde, a miałam kupić tą nagrywarkę jak miałam jeszcze Canal +. I Polsat. Wtedy by było warto. Na tym canal +i HBO jest pełno powtórek to chociaż bym nagrała "Alex Rider: Misja Stormbreaker" . I mogłabym ciągle oglądać Alexa Pettyfera.. <3
;P

pirks4

Jak by mi ktos odebrał filmy i tv to pociął bym mu twarz i obsypał solą :P Proste...

Wyslannik_smierci

No tak , w końcu jesteś wysłannikiem śmierci :P
Ja się chyba powstrzymam. :P

użytkownik usunięty
pirks4

ja tak nie mam.
Gdyby nagle i podstępnie ktoś pozbawił mnie telewizora,czy czegokolwiek do oglądania filmów,czy telewizji byłabym mu wdzięczna. Może po miesiącu bym zatęskniła. Kiedyś nie oglądałam telewizji przez kilka lat. Na film można iść do kina.

No, ale w kinie się płaci. Ostatnio jechałam do kina i na wszystko typu autobus, popcorn i cola, bilet do kina, hamburger (3 :P) straciłam 50 zł.

użytkownik usunięty
Soulja_Boy_x3

Jak kasiasta jesteś, to tracisz 50 zł. Ja zazwyczaj mieszczę sie bez problemu w 20 zł, a jak mieszkałam w centrum miasta to i za 13 zł miewałam seanse. Trochę mi tęskno za tamtym miejscem i tamtym kinem.

Soulja_Boy_x3

No ale pierwszy raz jechałam autobusem do kina a to że straciłam 50 zł wcale mi nie odpowiada. Następnym razem wydam tylko na bilet, a na dowóz, cole i popcorn tak już mama załatwi :P xD

Soulja_Boy_x3

Albo narzeczony;).Ale tak to już jest z tymi wyjazdami do kina,poza biletem kusi coś jeszcze;)

pirks4

A co byłoby gdyby nikt nigdy nie wymyślił telewizji i kina?

Nessy

Teatr miałby się lepiej.

mala_madi

Słusznie.

pirks4

No ale jednak trochę sporo wynosi koszt wyjścia do kina, a dla studenta czasem takie wyjście oznacza duże poświęcenie.. :( Dziś jednak stwierdziłam, że muszę się w końcu odchamić i wybieram się na seansa, bo już tęsknie za tym specyficznym zapachem popcornu.. Zwykle czekam aż na Vod pokażą się filmy których nie udało mi się obejrzeć na wielkim ekranie..

pirks4

http://www.filmweb.pl/f190512/Straszne+skutki+awarii+telewizora,1969 ;)

pirks4

Bez telewizora to kilka dni spokojnie mogła bym przeżyć :P ale nie więcej bo jednak nie ma to jak dobry film pod koniec dnia...

pirks4

Narzeczony xD Nie zdradzę wieku, ale o wiele za młoda na takiego :P
A co do kina... Duży plus to karmelowy popcorn :) Ostatnio go odkryłam.

Soulja_Boy_x3

A tak podsumowując moje rozważania... Bez kina przeżyję, ale bez telewizora nie da rady. ;)

Soulja_Boy_x3

Telewizor kiedyś oglądałem namiętnie, gdy dzieliłem komputer z bratem.
Od momentu zakupu laptopa telewizor oglądam jak jeździ Kubica i skacze Małysz ;) Od czasu do czasu jak gra reprezentacja Polski, czy to w siatkę, czy w nogę.
Telewizja to totalne nieporozumienie :D Teraz jakby mi zapłacili, żeby oglądał to nie wiem czy bym skorzystał :P
Chodzi mi oczywiście o nasze polskie programy.
Bo takie jakieś Discovery, National Geographic etc. to mógłbym zobaczyć.

A filmy w tv? Profanacja :)

pzdr

Kwic

Się zgadza, Kwicu!

Pamiętam jak byłem małym brzdącem (nie żebym był stary, czy cuś), to wtedy w publicznej tv, grało się hity takie jak Angels Dirty Faces Curtiza, Ryan's Daughter Leana i wiele, wiele innych. Rok 95' sto filmów na stulecie kina- mnóstwo wielkich filmów, w piątkowe wieczory na tvp1 i czwartkowe na tvp2, głównie klasyka amerykańska, ale również Kurosawa, Bergman, Fellini... to były czasy!
Podobnych inicjatyw nie uświadczymy dziś w publicznej telewizji. Szkoda!

Jimmy

Kiedyś tvp miała nie tylko dobre filmy, ale w ogóle świetną ramówkę.

Jimmy

Polac mu !!

pirks4

.dla mnie najgorsze jest to, że w weekend, gdy mam odrobinę czasu (a tylko co drugi weekend mam wolny) chcę coś fajnego obejrzeć, to nic w tiwi nie leci :/ nawet muzyki nie da się posłuchać bo na mtv2 czy hits są jakieś kichy..

..prawdopodobnie miałabym po odłączeniu tv syndrom odstawienia przez 1-2 dni i chodziłabym po ścianach ;) ale potem może w końcu wzięłabym się za bazgrolenie czy coś.

diana6echo

Bo to już jest takie przyrodnicze prawo,że jak człowiek ma czas to w tv nie ma nic ciekawego,lub człowiek to wszystko już obejrzał.Wydaje mi się,że układacze ramówek wychodzą z założenia,że kiedy ludzie mają czas i tak będą gapić się w telewizor.Więc można im puścić byle co.

pirks4

Ostatnio się zastanawiałam nad tym, że w telewizji nie ma nic ciekawego do obejrzenia. I właśnie w weekendy kiedy człowiek ma czas i chęć obejrzeć coś ciekawego, zabawnego czy wzruszającego, to niestety ale nie ma takiej możliwości. Pamiętam, że kiedyś przebierało się w filmach na weekend.
"Wydaje mi się,że układacze ramówek wychodzą z założenia,że kiedy ludzie mają czas i tak będą gapić się w telewizor". Nie mogłabym tak, w takich przypadkach po prostu wyłączam tv i siadam do kompa, albo idę na spacer z psem. Układacze ramówek nie zarobią na moim bezmyślnym oglądaniu tv, za to pies skorzysta ;)

pirks4

Dwa lata już mija, gdy zrezygnowałem z kablówki i jakiejkolwiek anteny w tv. Telewizor służy mi tylko do oglądania filmów z DVD. Kiedyś byłem strasznym telemaniakiem i pierwsze co robiłem po przyjściu do domu, to właśnie włączałem tv. Nieważne czy go oglądałem, czy nie. Zacząłem się łapać na tym, że czas tracę na bezsensownym przełączaniu kanałów, na niczym nie mogąc się zawiesić. Do tego jeszcze te reklamy:/ I w pewnym momencie powiedziałem: dość! Na początku było dziwnie i czasem nie wiedziałem co z sobą zrobić, ale teraz już zupełnie mi tego nie brakuje. Jestem wolny!
Człowiek to takie stworzenie, które do wszystkiego się przyzwyczaja...

pirks4

Od TV nie byłam uzależniona nigdy. Jeśli już coś ma gadać w tle, to włączam radio. TV służy mi głównie jako źródło filmów. W piątek przeglądam program, zaznaczam to, co mnie interesuje i włączam w danym czasie (lub - częściej - nagrywam i dopiero potem oglądam). Wbrew pozorom i powszechnej opinii o kiepskiej ofercie kinowej TV, całkiem sporo filmów obejrzałam dzięki Ale Kino, Zone Europe, TVP2, TVP Kultura czy TVN7, któremu po wiek wieków będę wdzięczna za emisję "Pierwszego kroku w kosmos".

Natomiast gdyby nagle przyszło mi zrezygnować z filmów, to też nic by się nie stało. Przecież są jeszcze książki. :) Czasem zresztą robię takie przerwy z własnej woli. Choćby ostatnio. Oglądam mało (lub nic), za to sporo czytam.

Diana

"Wbrew pozorom i powszechnej opinii o kiepskiej ofercie kinowej TV, całkiem sporo filmów obejrzałam dzięki Ale Kino, Zone Europe, TVP2, TVP Kultura czy TVN7"

No, chociaż jedna normalna.:) W telewizji leci naprawdę sporo dobrych filmów, tylko że trzeba miec czas, kablówkę i chęc do oglądania czegoś innego poza amerykańskimi wyrobami.

_Garret_Reza_

Żeby nie być gołosłowną - moje telewizyjne "żniwo" na przestrzeni niecałych dwóch miesięcy:

"Kukułka" - TVP2
"Belle epoque" - TVP2
"Biały kanion" - TVP2
"Patton" - Ale Kino
"Słodki drań" - Ale Kino
"Zieloni rzeźnicy" - Ale Kino
"Pocałunek kobiety pająka" - TVP2
"Dzisiejsze czasy" - TVP Kultura
"Śledząc" - Ale Kino
"Pierwszy krok w kosmos" - TVN7
"Salaam Bombay!" - TVP Kultura
"Rok diabła" - TVP Kultura

Diana

nigdzie nie obejrzałem tylu dobrych filmów, co na Zone Europe i Ale Kino - wiadomo że wszystkiego się nie kupi, ani nie chce się tyle tego ściągać z sieci
(już nie wspominając, że o wiele rzadszych filmów trudno w necie)

ech, ostatnio była "Rosyjska Arka", ale przegapiłem :

Martinn

Żałuj, bo to fascynujące kino!

Ale powtarzają (ostatnio we piątek było), sam się zbieram by to nagrac.;)

_Garret_Reza_

Na jakim kanale?

Diana

Ale Kino.

_Garret_Reza_

nie ma czego żałować,bo to nie jest niestety fascynujące kino...