Dlaczego w filmach amerykańskich a wogóle zagranicznych , właściwie nie tylko w filmach ale i w serialach inaczej wygląda obraz na ekranie tv. w zagranicznych jest bardziej "zamglony", czy bardziej jakby "gęsty" czy jakoś tak , nie wiem czy to kwiestia klatek na sekunde , czy rozdzielczości a może formatu kodowania (ntsc?) sam nie wiem , widze tylko że polskie seriale wyglądają jak kręcone amatorką kamerą , a wziąć taki serial zagraniczny czy jakąś opere mydlaną porównać np. klan z jakąś brazylijską to od razu inaczej widać obraz...

potomek_szlachty

sam chcialbym znac na to odpowiedz. kogo bym sie o to nie pytal nikt nie potrafi udzielic odpowiedzi.

potomek_szlachty

różnica polega na sprzęcie, odpowiednich filtrach, obróbki cyfrowej, montażu i doboru oświetlenia na planie. niestety polska jest jeszcze do tyłu w tych kwestiach, ale do czasu. za niedlugo jakosc obrazu sie poprawi, ale na zachodzie tak czy inaczej znowu bedzie lepiej........ i tak dalej ==(spójrz na starsze zachodnie filmy, 10 lat temu wyglądały podobnie jak obecne polskie.....)==

zwol

mam na myśli jakość obrazu oczywiście......