...groza powraca!... śmierć, zniszczenie, strach... już niedługo... w tą środę... na TVP 2... o godzinie 19:55
GODZILLA KONTRA KRÓL GIDORAH
...film uważany za jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy) spośród wszystkich filmów o tym zmutowanym potworze... Królu Potworów...
...ja polecam... choćby dlatego, że Godzilla nie jest tak często pokazywana w naszej TV...

Snaga_Przeklety

...co tu się dzieje?... złożyłem temat... chciałem o Godzilli podyskutować... a temat nagle zniknął?!.. był na forum 15 minut... nagle zniknął... moje posty pojawiają się z pół godzinnym opóźnieniem!... co jest grane?...
Godzilla dopiero w środę a już nieźle miesza...

Snaga_Przeklety

Godzilla to moja najwieksza milosc dziecinstwa :). Koniecznie ogladajcie, te filmy sa urocze.
Noz sie w kieszeni otwiera, gdy sie widzi, jak bezduszny jest ten amerykanski twor w porownaniu z nasza japonska przyjaciolka.

użytkownik usunięty
Moomac

no w sumie moja też - trudno zapomniec =)

Snaga_Przeklety

...i nie można zapomnieć, że każda japońska Godzilla to nie tylko rewelacyjny film... to także ekologiczne przesłanie dla pokoleń...

...amerykańska Godzilla... phi...

Snaga_Przeklety

jsne SUPERNATURAL jest zajebiste!!!!!!!!!!!!!!

Jensen_Ackles_Blog

...sorry... ale o co ci chodzi?... nie rozumiem... jakie SUPERNATURAL?...

użytkownik usunięty
Snaga_Przeklety

e tam, godzilla... najważniejsze, że Snaga wrócił!! hehe...

... :D ... miło to czytać :)...
...nie wiedziałem, że moja obecność na FW jest tak zauważalna, że cieszycie się na mój powrót...

...ale Godzilla też jest bardzo ważna!...

Snaga_Przeklety

Przepraszam, ale czy to chodzi o ten filmik, z którego scenkę można sobie pobrać na dole tej strony?
http://www.badmovies.org/movies/kingghidorah/index.html [www.badmovies.org/movie...]
Jeśli tak, to pragnę zauważyć, że ta strona nosi tytuł "badmovies" :]
A jeśli ktoś lubi takie klimaty, to polecam jeszcze następującą sekwencję:
http://www.badmovies.org/movies/monsterzero/index.html [www.badmovies.org/movie...]

Przyznam, że w pamięci utkwiły mi te starsze Godzille, z Takashim Shimurą jako naczelnym potworologiem... Pamiętam, jak latałem po nie do wypożyczalni w początku lat 90. Pierwsza "Godzilla" - GROZA :) No ale i tę chętnie obejrzę, jeśli będę miał okazję. A kto nie widział przynajmniej trzech japońskich Godzilli ten po prostu Mothra, albo nawet Hedora!
A jeszcze mam pytanko na serio bardziej: nie wiecie który z cykli filmowych cieszył się w Japonii większą popularnością: "Godzilla", czy "Zatoichi" (chodzi o ten cykl 26 filmów z Shintaro Katsu)... Ja osobiście wolę raczej niewidomego szermierza i słyszałem, że w Japonii niegdyś też stawiano go wyżej...

Woyciesz

... :D ...te foty które tu podałeś Woyciesz... teraz już wiem, że czeka mnie prawdziwa uczta!...

...wcale nie dziwi mnie, że Godzillę można zaliczyć do "badmovies"... choć sam uwielbiam filmy z tym Potworem... nie mogę powiedzieć, żeby to było ambitne kino...
...wydaje mi się, że są to filmy tylko dla pewnej grupy ludzi...

...ten Zatoichi... cholera... nawet jednego filmu z tego cyklu nie widziałem... wstyd się przyznać... :(

Snaga_Przeklety

Godzilla=good movie!
Niech wszyscy wbiją to sobie do głowy ;)

Chidder

...Właśnie!... a jak sami sobie nie wbiją to ktoś duzy i zielony im natłucze...

Snaga_Przeklety

Dobra, dobra, jest good!...
Natomiast ja chciałem zapewnić, że CAŁA ta stronka jest fascynująca. Chciałbym zauważyć, że fragmenciki można sobiepobrać, tam pod fotosami do filmów.

Ten "Zatoichi" Kitano był remejkiem klasycznej serii z lat 60. i 70. (+ jeden film z 1989)... To typowe kino z machaniem katanami, ale pojawiają się tam czasem nieźli aktorzy (Mifune), czy reżyserzy (Okamoto). Wiele się tego obejrzeć nie da, no ALE...
Pozdrawiam!
GRRR!

Snaga_Przeklety

Oho, a teraz sobie przypomniałem, że widziałem pierwszą wersję akurat tej "Godzilli" i pamiętam, że była świetna:
http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=128401#123629 [www.filmweb.pl/FilmDesc...]

Snaga_Przeklety

Dewastacja zacznie się dzisiaj o godzinie 19:50 na TVP2. Bądźcie tam ;)

Snaga_Przeklety

...jest 23 sierpnia 2006... świat zapamięta ten dzień... dziś ziemia zatrzęsie się!... matki zapłaczą na treagicznym losem swych dzieci!... polegną wszyscy... bogaci, biedni, mądrzy, głupi...
...już dziś o godzinie 19:50!...
PRZYGOTUJCIE SIĘ! TO OSTATNIE CHWILE WASZEGO NĘDZNEGO ŻYWOTA

Snaga_Przeklety

!!ŚWIAT BĘDZIE ISTNIAŁ JESZCZE TYLKO 2 GODZINY 30 MINUT!!

Snaga_Przeklety

Swoją drogą, aktor grający Godzillę powinien dostać oskara ;)

Chidder

Tylko który?... swoją drogą aktorzy grający Godzillę mają bardzo ciekwe filmografie... to musi być niezły zaszczyt zagrać GODZILLĘ :D

http://www.filmweb.pl/Kenpachiro,Satsuma,filmografia,Person,id=44768 [www.filmweb.pl/Kenpachi...]

http://www.filmweb.pl/Katsumi,Tezuka,filmografia,Person,id=148010 [www.filmweb.pl/Katsumi,...]
(najlepsze role: 1961: Mosura jako Tułów larwy Mothry)

http://www.filmweb.pl/Haruo,Nakajima,filmografia,Person,id=48463 [www.filmweb.pl/Haruo,Na...]
(1961: Mosura jako Głowa larwy Mothry; 1969: Szerokość geograficzna - zero (Ido zero daisakusen) jako Latający lew/Gigantyczny szczur)

...już niedługo usłyszymy ten legendarny ryk!!...

Snaga_Przeklety

Taaa... Włożyć ten legendarny, gumowy kostium to musi być marzenie każdego aktora w Japonii ;) Ten kostium waży kilkadziesiąt kilo, więc rozwalanie Tokio to nie jest taka miła zabawa... To prawdziwa SZTUKA!

Chidder

...człowiek wiele by dał, żeby w tym gumowym stroju wpaść do tekturowego Tokio i wdeptać je w ziemię... eeeeh... marzenie...

Snaga_Przeklety

10 MINUT

Snaga_Przeklety

...po reklamach uderzy GODZILLA!!!...

pro415

...nie spodziewaj się punktualności po TVP... :)
już widzę czołówkę!

Snaga_Przeklety

Już się nie moge doczekać, narazie są jeszcze reklamy...

Snaga_Przeklety

Już jest :-)

Snaga_Przeklety

MECHAGIDORACH!!!... tego się nie spodziewałem... Tokio tego nie wytrzyma...

Snaga_Przeklety

Tokio zburzone po raz n-ty... I po raz n-ty je odbudują ;)
To miasto zdaje się mówić: ZDEPTAJ MNIE! :P

Snaga_Przeklety

No to ja przełamię ponure milczenie, które zapadło, gdy popioły rozwiewał wiatr...
Miałem rację, że stare Godzille, te z lat 50. i 60. są lepsze. Na plus tej części mogę napisać, że aktorstow nie poprawiło się, ani nie pogorszyło ani trochę :P
"Godzilla 1991" była rewolucyjna w treści (zła Godzilla oraz jej geneza), ale nie zmienia to faktu, że padłem martwy już po pół godzinie i włączyłem sobie jeszcze tylko na ostatnie 10 minut.
Oczywiście, że jest to good movie, ale w rozumieniu specyficznym.
Pozdrawiam fanów :)

Woyciesz

...wcale Ci się nie dziwię Woyciesz, że nie dotrzymałeś do końca... Ja oczywiśćie zobaczyłem całość... filmy o Godzilly to jednak specyficzne kino, które nie kazdemu musi się podobać... aktorstwo w filmie nie poprawiło się, ani nie pogorszyło :)... czyli jest takei sobie... jak zawsze w filmach o Godzilli!... fabuła jak na film tym potworze, była nawet interesujaca :/...
...te stare fimy są lepsze, napewno jeśli patrzymy też pod kątem czasów w jakich je kręcono...
...film chyba wyłącznie dla fanów napromieniowanego dinozaura :)... no ale przyznać musisz, że jej ryk jest niepowtarzalny...

...no i TOKIO znów zostało zrujnowane!...

Snaga_Przeklety

tak tak ryk Godzilli jest niepowtarzalny;-)...

czemu od razu zrujnowane po prostu zaczną zbierać swoje zgliszcze i jeszcze będziemy świadkami: "the return of the tokio"... ale to już kategoria czarna komedia albo i thriller przy odrobinie szczęścia...

Arinne

"return of Tokio" może być, ale pod jednym warunkiem... to musi też być "return of Godzilla"!...

Snaga_Przeklety

W "Godzillach" efekty akustyczne zawsze są najlepsze. A w wypadku tego filmu wypatrzyłem, a raczej wysłuchałem taką ciekawostkę:
muzyka tej części była wzorowana na świetnym soundraku oryginału z 1954 (akurat oglądałem go parę dni temu). W kilku miejscach miałem nawet wrażenie, że jest to dokładnie ta sama muzyka (pewnie dlatego, że tu znów Godzilla była zła, jak jakaś Hedora, czy Megalon)...
Pozdrawiam wszystkie ofiary!