KYRTAPS

mnie sie podobała ciezsze ze dostal polsat a nie Tvn i lub pupliczna

kinoman85

Moim zdaniem Polsat nie przyłożył się.
Wydarzenie zrelacjonował w dużym skrócie.
Zapowiedzi Dowbora przerywały ciekawe momenty i wypowiedzi laureatów.
Poza tym masa reklam i całość podzielona na dwie części.
Twórcy relacji skupiali się tylko na największych gwiazdach.
Nie dowiedziałem się, kto dostał nagrody w wielu ważnych kategoriach [zdjęcia, muzyka itd.]
Poza tym, momentami denerwowały mnie niezbyt śmieszne żarty Stuhra i w wywiadach wymuszanie odpowiedzi, że gwiazdą kina sie w Polsce podoba.

KYRTAPS

Nienawidzę Dowbora - to po pierwsze, wkurwia mnie ten człowiek niezmiernie. Ogólnie to wszystko było jakieś mało spójne i mdłe. Pokazywano cały czas te same twarze. Nie mogę porównać z jakąkolwiek galą rozdania europejskich nagród bo innych nie widziałam. Nawet fajnie, że Stuhra to prowadził, chociaż miał kilka tępych tekstów...Żałuję bardzo, że nie dali relacji "na żywo".

village_babiczka

No właśnie, czemu to nie było na żywo?
Może polsat nie jest w stanie utrzymać ciężaru transmisji... i wyglądało na to, że do polski przyjechało tylko troje czy czworo celebrities, też chciałabym zobaczyć więcej bo na więcej liczyłam.

KYRTAPS

Kasa, kasa, kasa.

Oglądalność była by niska gdyby dali transmisję na zywo. Bo przecież kto chce ogladać twarze rezyserów, o których nigdy nie słyszał.
Zrobili szum o Penelope i Pedro i ich sprzedawali.

KYRTAPS

Wiesz, chyba tak ale w takim razie po co w ogóle się za to zabierali?
Jednak jak tv publiczna coś zaczyna to doprowadza to do końca z leprzym lub gorszym skutkiem. A Polsat i tak trafił w dziesiątkę z siatkówką, kasa popłyneła pewnie szerokim strumieniem...

użytkownik usunięty
pia125

mnie denerwował sam sposób prowadzenia, jąkali sie, czytali z kartek i to tak perfidnie, poza tym jak ktos juz wspomniał "tępe" żarty Sztura typu "sam bym wyreżyserował Penelope" (mozna sie doszukiwac róznych podtekstów:P) a poza tym wlasnie zbyt duzą uwage przywiazano do osoby owej Penelopy .... (nie lubie jej:P)
Fajnie,że Polański dostał nagrode za całokształ... Mysle jednak, ze w Polsce do tego typu imprez podchodzi sie z małym "lekceważeniem", dlatego nie bylo relacji na żywo (Dowbor by nie zadążył:P)i nie bylo to tak idealne jak bysmy chcieli... jednak Polska to Polska, ktos powiedzial,ze jestesmy w czołówce europejskiego kina, moze na wzgląd na same wielkie postacie (chociazby Polanski, Kieslowski itp.) ale mimo to nie kochamy az tak bardzo kina (znaczy wiekszosc Polaków)...

KYRTAPS

Drętwo, nudnie i sztucznie. Nie pokazali koncertu Kayah i jak ktoś wyżej napisał laureatów nagród za zdięcia, muzykę itp. Skrócili połowe gali. Julie Delphy chyba przeczuwała że tak będzie, bo już na wstepie się pożegnała.
Maćka nie należy aż tak surowo oceniać. Nie był wcale gorszy od Sophie (która również się starała). Zresztą jak oboje przyznali było to ich pierwsze prowadzenie tak ważnej uroczystości.
Efekt jest taki, że między 20 a 21.30 skakałam po kanałach.

KYRTAPS

kiepściutko... i te reklamy -_-... i kto pisał żarty Sthura?? na pewno nie facet od SHREK'a :P...

szkoda, że Mads Mikkelsen lub Cillian Murphy nie dostali nagrody dla najlepszego aktora ;/... nie można mieć wszystkiego :P..

nie zabardzo lubię Romana Polańskiego, ale dobrze że dostał nagrodę za całokształt - należało mu się :)

KYRTAPS

Szczerze?
Jestem rozczarowany i to bardzo, a czemu?
Już odpowiadam...
Zamiast relacji na żywo była okrojona powtórka
Dowbor miał być idealnym kandydatem na człowieka Polsatu, ale wyszło jak zwykle..
Myślałem, że poznam większość laureatów, a dowiedziałem się tyle co z TeleExpressu
Wspominali coś o Fabickim i jego filmie, niestety po przerwie była cisza...
Sophie próbowała coś po Polsku i całkiem fajnie to wyglądało, ale graniaca dzieląca ją ze Stuhrem była widoczna od pierwszych minut...
Facet stoi ze statuetką wypowiada się co i jak, a tu nagle po raz kolejny Dowbor na ekranie
To wszystko składa sie na to że ta relacja, bo to chyba ona bardziej przyczyniła się do mojej oceny tej uroczystości bardzo mnie rozczarowała.
Było oczywiście też kilka atutów:
-nagroda dla Polańskiego
-spory udział polskich twórców na tej gali
-piękna jak zwykle Penelope
-miłe zaskoczenie co do głównej nagrody
...ale nie zmienia to faktu, że nieco męczyłem się przy oglądaniu tego wydarzenia