Pamiętam kiedyś daaawno temu miałam kasetę vhs z kilkoma odcinkami bajki pt. "Gończe koty" - wydaje mi się, że to tak było. Zna to ktoś może? Bo jak szukałam czegoś o tym, to nic nie znalazłam :/
Bajka była świetna - dużo humoru (jak na tamte czasy), było tam kilka kotów (Kiciak, Ding-Dong, Staz ??) i samochód Pędząca Błyskawica, w każdym odcinku wiadomość ulegała samozniszczeniu w ciągu 5 sekund :D
i jak? kojarzy to ktoś?
Posiadam taką kasetę z Gończymi kotami.
Serial był po polsku z lektorem na tej taśmie...szkoda bo bym na Boomerangu pooglądał ;)
hehe, no wlasnie mi tez, obejrzalam juz wszystkie odcinki, jakie tam sa, ale na tym vhs'ie mialam jeszcze inne jakies
ta bajka jest swietna ;)
Znam,pamiętam i szukam:)
Dostałem kasete VHS z kilkoma odcinkami,jak na YT oglądnąłem intro,to aż łezka zakręciła mi się w oku:)
witam was. też to pamiętam, ale nigdzie nie mogę znalezc. Może podacie jakiś link, albo wrzucicie na youtube, bo ten link z góry został usunięty. A tak a'propo to jaki tytuł nosiły te koty po angielsku? racing cats?
pozdrawiam serdecznie
Ja pamiętam, że kilka odcinków widziałem bodajże w pierwszej prywatnej stacji, czyli w Top Canal. Ale głowy nie dam. Wiem tylko, że to widziałem i jeśli mnie pamięć nie myli, to koty rozwiązywały różne sprawy kryminalne. Jakoś tak to chyba było.
Świetny jest ten odcinek. Tak się zastanawiam dlaczego ten serial nie zrobił większej kariery. Z czego to może wynikać. Słaba wytwórnia? Słaba promocja? A może uznano, że pomysł niezbyt oryginalny? Bo faktycznie nasuwają się skojarzenia z Tip Topem i Scooby Doo, czyli kocio-psia ferajna rozwiązująca tajemnicze zagadki. No i kreska podobna do tych bajek Hanny Barbery.
Ale dla mnie to nie ma znaczenia. Kreskówka jest po prostu rewelacyjna! Szkoda, że u nas nikt nie wydał tego na DVD.
na YT jest kilka odcinkow w calosci, ale po angielsku, wystarczy ze wpiszecie Houndcats... i tak swoja droga, swietne teksty! taka stara kreskowka a smieszy mnie niesamowicie... bardziej niz 'za dzieciaka' :D
(jeny niedlugo beda 4te urodziny mojego postu tutaj ;) )