Moje nadzieje na ślub Jona z Danką padły już w piątym odcinku ale to co zorbili tu to jakaś je...ana parodia. Na naradzie nikt się nawet nie zająknął że on jest prawowitym królem. Jak dla mnie lepszym końcem dla niego by było jak by go smok zabił, przynajmniej umarli by razem.
Ale pomijając już to, powiedz nie lepiej jak by już go smok zabił? Z honorem by odszedł a nie zesłany jak zwykły śmieć
Chodziło mi o to że był królem pólnocy potem okazało się że może być królem wszystkiego a potem, spadaj gościu na mur
Czemu wszyscy płaczą za Jonem. Od momentu zmartwychwstania najbardziej nie Martinową postacią w serialu.
Dawniej wszyscy kochali ten serial bo nic nie bylo pewne. Bohaterowie nie byli bezpieczni a ich cele rzadko kiedy były osiągane.
Ale nagle przez tą modę na nienawidzenie 8 seoznu(który pod względem realizacji jest słąby do fabuły nic nie mam może oprócz nk) nikt nie widzi że to zakończenie ma ręce i nogi. I zakładam że jest tworem autora książki.
Czemu nie mówili o jonie? Czy to takie trudne?
1 Zamknięty w celi. Nawet jakby wybrali go na króla szary robak go zabija zanim się obejrzy
2 Połowa ludzi która decyduje nienawidzi jona za zabicie Danki
3 Wszyscy widzieli co odjebała Danka. Więc kto zaufa kolejnemu thargarenowi po mad kingu i mad dance
4 Oni już nie potrzebuje thargaryena. Dany była potrzebna bo miała smoki Była jedną z najlepszych opcji by pozbyć się Cersei którą mało kto lubił.
Ale można było go honorowo uśmiercić a nie poniżyć. I to mnie właśnie boli najbardziej. Śmierć w walce/zabicie przez smoka albo coś innego ale nie to co z nim zrobili
Ale czemu?
Nie był nikim wyjątkowym. Był zwyczajnym bohaterem. Jak każdy inny. Ma być lepiej potraktowany bo fani go lubili? Pójście na mur nie jest poniżeniem. Był nikim na początku i wrócił do stanu w którym powinien zostać.
Od momentu zmartywychwstania bez sensu kreowano go na głównego bohatera który jest nieskazitelny i wszystko mu wychodzi. ( jest to pomyłka twórców serialu i pewnie przez tą nieskazitelność go nie lubiłem)
W got nigdy nie było głównego bohatera i dziękuje twórcom że nie posadzili jona na tronie bo to nie byłby dobry koniec