Niedziela 21.05.06 "Iwan Groźny" TVP 1 00:35
Wtorek 22.05.06 "Kumple" TVP 2 22:50
jak wyżej "Czlowiek na torze" 00:35
Niedziela 28.05.06 "Noce Cabirii" 1:30
To trochę skrócona ramowka TVP. Kiedy w koncu klasyke kina - filmy Eisensteina, Munka, Felliniego i innych będzie można obejrzeć o normalnych porach? Kiedy w koncu nagradzane nowe filmy poznaja wszyscy?? Jako obywatel RP domagam sie wypelniania misji przez TVP !! Dosc z ranczami i innymi milosciami, dosc z europa ktora mozna nie lubic!! W koncu za cos place abonament no nie ?
Obawiam się, że nawet jeśli dojdzie do tego, że arcydzieła światowego kina będą puszczane o przyzwoitych godzinach, to zaraz mnóstwo głupich młodych ludzi podniesie głos, że "co to ma być, jakieś czarno-białe chały puszczają, jak mogliby jakąś fajną strzelankę puścić". A swoją drogą, to zadziwiło mnie, że "Kumpli" tak późno puścili. Przecież film nieskomplikowany, jest skierowany do młodszego pokolenia...
No tak, szefostwo się zmienia, ale wszyscy, prawica, lewica, mają w d*** misję. Chodzi tylko o to, kto kontroluje "Wiadomości" :/
Otóż to. Misja misją, ale najwidoczniej nie kosztem pieniędzy. Jak TVP zacznie dawać ambitne kino po dwudziestej, szybko pójdzie z torbami. A przynajmniej "pionowi decyzyjnemu" TV tak się wydaje.
Pozostaje magnetowid i piętrzące się stosy kaset do obejrzenia "kiedyś tam, w przyszłości"
Hmm.. jestem przedstawicielką młodego pokolenia, a jednak z chęcią obejrzałabym klasykę :). Irytuje mnie straszne, gdy filmy, które z chęcią bym obejrzała są zawsze emitowane koło północy, a nie mogę ich obejrzeć z tego powodu, iż następnego dnia mam szkołę! Może by wreszcie wyrzucić te seriale... Klan ma już ponad 1000 odcinków i już nudzi (gorszy niż Moda na Sukces), a te krótkie serialyki w stylu wyżej wymienionego Rancza czy Pragi są już męczące... :/. Pozdrawiam :)