Piszcie tu jakie kreskówki były kilka-kilkanaście lat temu emitowane na polsacie. Emitowane były ok. godziny 15.00. Były to kreskówki mojego dzieciństwa :) (i pewnie wielu z Was też)
Ja pamiętam:

Transformers, Batman TAS, Nowe przygody Batmana, Batman Przyszłości, Pokemon, Yu-Gi-Oh!

Było ich wiele, wiele więcej!

PawelM

Maska, Kosmiczne wojny, Spider-man... Jak mi coś się przypomni jeszcze to dam znać.

PawelM

Bleyblade ^^

lebita

O właśnie Beyblade! Pamiętałem o tej kreskówce, ale za nic nie przypomniałbym sobie tytułu! Pamiętne czasy, gdy z kolegami urządzało się turnieje na "spinery" z chipsów :P

PawelM

Było coś jeszcze o małpach w kosmosie, ale nie pamiętam tytułu. Albo to jest właśnie tytuł.

PawelM

A wie może ktoś, jak nazywa się kreskówka, która emitowana była na polsacie jakieś 12 lat temu na zmianę z Batmanem. Opowiadała ona o jakiejś złodziejce dzieł sztuki i o chyłopaku i dziewczynie, którzy jej w tym przeszkadzali.(czy jakoś tak)

PawelM

http://www.filmweb.pl/serial/Gdzie+się+podziała+Carmen+Sandiego-1994-226730
Proszę bardzo

rogi89

O dzięki bardzo :) Zawsze oglądałem to przed pójściem do przedszkola :P

PawelM

Ja pamiętam jeszcze Godzille, Robocopa i jeszcze jeden tytuł, którego nie mogę sobie przypomnieć, ale pamiętam z tej bajki dinozaura w czapce i jakąś laskę z mechaniczną ręką ;D

polikusfantasy

Ja pamiętam że jeszcze byli faceci w czerni.

polikusfantasy

sorry za odgrzebywanie antycznego tematu, ale t kreskówka o której mówisz to zdaje się był Geeker

neuroraven

Wow! Dzięki, nie zapamiętałem tytułowego dinozaura w ogóle :D Dzięki tobie mogę odbyć małą podróż do przeszłości ;)

PawelM

Swego czasu modne były też "Rekiny wielkiego miasta", ale one raczej rano leciały.

PawelM

Pamietam bajke w ktorej byl rozowy kot w turbanie pod ktorym chowal 3 oko i mieszal ludzia w glowach to byla bajka anime ktos zna tytul ?

PawelM

Ktoś może kojarzy taką kreskówkę, którą czytał Henryk Pijanowski, a leciała na Polsacie w 2. poł. lat 90, gdzie osią fabuły było to, że grupka przedstawicieli wymierającej rasy obrońców (kamienia, księgi, snów? już dokładnie nie pamiętam) walczy ze złem w starym domu, bądź tenże jest ich kryjówką.