Dziś tvn robi sobie jaja z widzów. Nie dość że dwa razy puszcza Legalną blondynkę 2 (21.00 i 1.00) to jeszcze powtarza film ze wczoraj czyli mega gniot: Atak pająków o 23.00. W ogóle stacje tak jak wczoraj, sie nie popisały i tylko ramówka tvp2 wygląda interesująco.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
tomasz_user

Jakąś książkę se poczytaj..

rolnik_sam_w_dolinie

Ja powiem tylko tyle, że jako kinomaniak nie oglądałem filmu w TV około pół roku już:) Śrubuję swój rekord:) W tym roku zakładam Cyfrę+, więc sytuacja się zmieni, HBO i te sprawy, ale jeśli chodzi o takie zwykłe stację, czyli TVP 1 i 2, Polsat, TVN, TVN7 itp. to jest jedna wielka porażka. Nie pamiętam już, żeby te telewizję puszczały jakiś ciekawszy i lepszy film, którego bym już nie oglądał. A TVN powinien zdobyć nagrodę w kategorii najczęściej powtarzane filmy w historii telewizji. Tam już nie da się patrzeć na reklamy ciągle tych samych filmów.

Dances_with_Life

A ja mam zwykłą kablówkę i niestety jestem zdana, na to co wyemitują ;-( Chyba też będę musiała sobie założyć jakąś telewizję cyfrową.
Sytuacja przedstawia się tak, że raz na jakiś czas wyświetlą porządny film, ale co z tego, gdyż serwują nam dwudziestominutowe reklamy? Staram się oglądać filmy, na programach, gdzie tym reklam nie ma, np. Ale kino - polecam tą stację, bo tam fajny film zdarza się częściej, niż w TVN, czy Polsat.
A programy na Wielkanoc w telewizji to już porażka do kwadratu!
No może będzie dziś Iluzjonista, jeden porządny film na całe święta, ale tak to nie ma nic!

ringerilia

wczoraj było jeszcze "Bez Przebaczenia" Eastwooda, ale po za tym to już nic dobrego nie widziałem w TV.

rolnik_sam_w_dolinie

a Ty idź do swoich kurek...

tomasz_user

tvp kultura i ale kino! trzymają w miarę wysoki poziom, "jedynka" i "dwójka" też czasem puszczają dobre kino ale niestety zazwyczaj późno w nocy. Canal+ i HBO są spalone, już dawno zrezygnowałem bo kosztują kupę kasy a tak na prawdę nie ma co oglądać. Temat TVN i polsatu lepiej przemilczeć.
Telewizja kłamie.
oi!

Elmo_Is_Dead

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Brak mi słów do tego co wyrabiają w telewizji od kilku miesięcy przerzuciłam się na stronę seans 24 tam oglądam nowe i stre filmy do których mam sentyment. A pozatym telewizja powtarza te wszystkie filmy ponieważ nie ma kasy na nowe...

Elmo_Is_Dead

No tak - tvp kultura - niezawodny kanał. Kilka dni temu puścili Rashomon (na który od jakiegoś czasu polowałem), a na dniach ma lecieć też Dziewiąte wrota. W sumie tvp1 i tvp2 są też ok, chociaż ja wolę tvn7 ;p
Canal+ i HBO nie dane mi było posiadać ;( A tvn i polsat - porażka. Kilka dni temu oglądałem znamię to reklamy były praktycznie co 20 minut i trwały około 10-15 minut.

Polon92

Nie chcę się powtarzać co inni bo podobnie jak większość uważam to mam jeszcze złą wiadomość dl tych co nie mogą się patrzeć na kretyńskie reklamy, niebawem wa wejść ustawa pozwalająca dwukrotnie zwiększyć ilość reklam w ciągu godziny , polecam przeczytać ten artykuł.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/filmy-i-serwisy-informacyjne-bedzie-mozna-czesciej-przerywac-reklamami

EHNATON2

O, a dla mnie to dobra wiadomość. To będzie dobry pretekst, żeby się pozbyć na dobre telewizora z domu, bo noszę się z tym już od dłuższego czasu.

EHNATON2

No, no, no widzę, że tv robi wszystko żeby zniechęcić do siebie widzów - dzięki Ehnaton za przydatny link.
A potem się dziwią, że piractwo się szerzy po kraju... Ja rozumiem, że oni muszą zarabiać, ale jakieś granice etyczne chyba są...

Polon92

Oni granic etycznych nie znają , liczy się przede wszystkim kasa!!! TVN, Polsat, jako nadawcy naziemni /komercyjny moim zdanie powinno się ich wykurzyć z nadchodzącej naziemnej tv cyfrowej i dać szanse lepszym.
Te dwie stacje już się nie źle nachapały a poza tym mają swoje platformy cyfrowe.

EHNATON2

Ta, marzenie... Polsat oglądam raz na ruski rok, a tvn - gdyby tylko puszczał filmy wcześniej niż o 21.30 to by było super, zamiast szymona, klubu szalonych dziewic itd.
No i przesadzają z reklamami, ale co można zrobić.

tomasz_user

tomasz_user, muszę cię zmartwić, bo prawdopodobnie jesteś baranem, któremu wydaje się, że "ty" trzeba zawsze pisać z wielkiej litery

dadudi

To żeś wypalił kolego ni z gruszki ni z pietruszki naprawdę...

Dances_with_Life

przeciez wczoraj w tv lecialy dobre filmy.... od 20 hanami kwiat wisni na kulturze, o 22 na tvp2 iluzjonista i krupier na ale kino, a o polnocy requiem na kulturze i red rock west na tvp2. takze caly wieczor mozna bylo spedzic przed tv

Nienasycony_Buhaj

Ja nie oglądam filmów również TV przez reklamy i podejście jakie mają do mnie jako do widza ludzie, którzy są odpowiedzialni za telewizję/ramówkę itp. Mianowicie oni mają mnie za idiotę, więc ja im odpłacam tym samym wyłączając kanał. Tak, wiem, że to symboliczne, bo niby co to dla nich różnica czy będzie jeden telewizor więcej włączony na ich kanale czy nie, ale ja się z tym lepiej czuję. A dlaczego tak uważam?
Ktoś myśli, że będę oglądał film z kilkoma reklamami trwającymi po kilkanaście minut?! Po pierwsze ja tracę na tym czas, ponieważ film, który trwa 2,5 godziny, oglądam w 3,5 godziny, bo wiadomo, że przez 15 minut reklamy ja nic ciekawego nie zdążę zrobić, więc każda taka reklama to mój czas stracony. Ktoś powie - przecież muszą reklamy robić - i niech robią. JEDNĄ, 10 minutową W POŁOWIE FILMU, w przerwach między filmami i programami, wiadomościami, bajkami itp. Mało mają czasu na antenie? TVP1 i TVP2 może mają ramówkę do dupy i rzadko się zdarzy, że jakiś film puszczą dobry, ale czasami im się uda, i ja częściej tam oglądam niż na Polsacie czy TVN-nie, ponieważ leci mi film i tyle.

Pamiętam, że miarka się przebrała jak oglądałem kiedyś na TVN-nie "Tańczący z Wilkami" (film trwa 3 godziny normalnie bez reklam) i oglądając jakieś 45 minut filmu (wcześniej też już reklama była) dali reklamę, która z zegarkiem w ręku trwała 27 minut!!! Poszedłem zrobić sobie kanapki, aby mieć na film jak wrócę (mam taką manię, że lubię jeść i oglądać) to zjadłem te kanapki jeszcze przed skończeniem reklamy bo nie mogłem się już powstrzymać, i wtedy powiedziałem, DOŚĆ! Wyłączyłem telewizor, ściągnąłem "Tańczącego z Wilkami" i obejrzałem w spokoju na drugi dzień. Od tamtej pory (a było to dawno) nie oglądam już praktycznie filmów na Polsacie, TVN-nie i całej reszcie, raz na pół roku może jakiś film na jedynce albo dwójce wypatrzę, ale to rzadko się zdarzy, żebym już nie oglądał go.

Tak właśnie skończyła się moja przygoda z filmami w TV. Bo programy typu Discovery, Animal Planet, sport, czy wiadomości to oczywiście oglądam dalej, ale filmów już nie. Niedługo zamierzam założyć sobie Cyfrę+ więc mam nadzieję, że będzie lepiej:)

Dances_with_Life

dantes7 -Jak bym czytał siebie! Ja od dwóch lat mam cyfrę i za niewielkie pieniądze można oglądać ciekawe kanały ;moje ulubione to Ale Kino, TVP Kultura, Canal+ ten ostatni można załapać się na promocję tak jak ja miałem 10 miesięcy gratis a od nowej umowy dali mi na 2 lata tylko trzeba ich zaszantażować że odchodzisz do konkurencji.
A co do reklam jak już muszą puszczać to powinni wyświetlać podczas ich emisji czas ile będą trwać ,tak robi np. Comedy Central lub Super stacja.

Dances_with_Life

Normalnie miałem tak samo z 'Brazil' .
Film rozpoczął sie o 0.45 , miałem nadzieje , że już o tej porze podarują sobie tak natrętne reklamowanie , jednak już o 1.05 = reklama .... 1.20 reklama trwa nadal .
I dlatego .. fuck'em .

W sumie najgorsze jest to , że oprócz reklamowania podpasek i proszków , każdy blok reklamowy zawiera jeszcze dodatkowo 5 - 8 minutowy fragment , gdzie stacja reklamuje swoje własne programy .

użytkownik usunięty
tomasz_user

nie pamiętam, kiedy ostatnio oglądałam tv, własnie z tego powodu i jeszcze tego, że wolę oryginalne ścieżki dźwiękowe a nie lektora. Zainwestowałam więc w dobry odtwarzacz dvd:D