Szukam seriali animowanych, które:
-mówią o bohaterach z komiksów marvela lub DC
-mają jakąś fabułę, wiążącą poszczególne przygody (jak w Spider-man TAS)
-są ciekawe dla dorosłego człowieka
-nie są dziecinne
-opierają się na komiksach
-gdzie bohaterowie mają osobowość
-gdzie wszystko nie jest takie cukierkowe, ale pojawiają się dramatyczniejsze elementy
fabuły
Widziałem i podobały mi się: Spider-man TAS, Batman TAS (choć nie obejrzałem do
końca, bo za bardzo brakowało mi fabuły łączącej odcinki)
Widziałem i średnio mi się podobały: Liga Sprawiedliwych, Avengers: potęga i Moc
Widziełem i mi się nie podobały: X-men, X-men: ewolucja
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_television_series_based_on_DC_Comics
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_television_series_based_on_Marvel_Comics
coś mi się wydaje, że więcej tracisz czasu na wymyślanie kryteriów, jakie mają spełniać poszukiwane przez ciebie filmy i seriale oraz zakładanie co kilka dni tych twoich durnych tematów i odpisywanie osobom, które chcą ci pomóc (najczęściej: "widziałem, nie podobało mi się" i "nie o to mi chodziło"), niż samo oglądanie filmów czy seriali...
Listę to ja sobie mogę sam wygooglować. Mi chodzi o podanie tych, które są poważniejsze i mają fabułę. Taki spis mi nic nie mówi.
Nie oglądam, bo nie mam czego oglądać. Nie zakładam durnych tematów. Po prostu wszędzie można szukać filmy i seriale po bzdetach, które są dla mnie nie istotne, ale nie można szukać wg fabuły, klimatu, tego czy jest bardziej czy mniej dramatyczne. Dlatego muszę się pytać, bo na filmweb nie da się wyszukać wg tych kryteriów, a i sam filmweb nie mówi zbyt wiele o tych filmach i serialach. A ja nie chce oglądać wszystkiego jak leci.
Skoro sam mogłeś wygooglować listę, to zrób to, a potem przejrzyj strony poszczególnych seriali, które są na tej liście. Średnia ocen, gustomierz, forum pod każdym z seriali czy średnia twoich 81 znajomych to według mnie wystarczająca pomoc, aby nakierować cię na to, co może ci się spodobać. A jak nie filmweb, to są też inne strony o tematyce filmowej, gdzie możesz poszukać informacji. Ale nie, lepiej zakładać co kilka dni podobne tematy, podawać swoje durne kryteria, narzekać na propozycje innych użytkowników, a w końcu i tak niczego nie oglądasz.
Skoro większość filmów i seriali to oklepane i schematyczne historie, to może zostań scenarzystą, reżyserem i producentem i sam nakręć coś nowatorskiego i wiekopomnego. Powodzenia życzę, miszczu...
Człowieku. Co mi po liście, skoro nie będę wiedział, które się nadają dla dorosłego a które nie. Średnia ocen mi tego nie powie, gustomierz też. Mi chodzi o konkretną informacje,a nie wróżenie z fusów.
"A jak nie filmweb, to są też inne strony o tematyce filmowej, gdzie możesz poszukać informacji. "
Nigdzie nie znajdę informacji czy serial animowany nadaje się dla dorosłego i czy ma ciągłą fabułę.
"Ale nie, lepiej zakładać co kilka dni podobne tematy, podawać swoje durne kryteria, narzekać na propozycje innych użytkowników, a w końcu i tak niczego nie oglądasz."
Bo inaczej się nie da czegokolwiek znaleźć. Zamiast robić offtop to byś pomógł człowiekowi.
"Skoro większość filmów i seriali to oklepane i schematyczne historie, to może zostań scenarzystą, reżyserem i producentem i sam nakręć coś nowatorskiego i wiekopomnego"
Ja chce oglądać, nie kręcić. Zresztą w Polsce nikt nie da kasy na wartościowy film.
Średnia ocen kompletnie o niczym nie mówi, bo wiele dobrych filmów ma przecietne oceny, a wiele beznadziejnych wysokie noty.
Mi chodzi o konkretną informacje, które z tych seriali się nadają dla dorosłego- nie znajdę tego na filmwebie czy nigdzie indziej. Jak nie chcesz pomagać to sie odczep.
Jak niby mam znaleźć coś ciekawego dla mnie skoro ani w google ani w filmwebie nie mogę szukać wg kryteriów fabuły lub jego klimatu. Mam dość oglądania w kółko tych samych schematycznych motywów, historii z gejami wpychanymi na siłe, historii o miłości, gdzie zamiast miłości jest tylko bezuczuciowy seks. Nie mam możliwości przejrzenia listy tego co mnie interesuje, więc muszę się za każdym razem pytac ludzi. Mam tego dość, bo ludzie podają te same tytuły, albo znacznie odbiegają od tematu.