Szukam filmu konkretnie miniserialu, który leciał kilka lat temu na TVP1. Byłam jeszcze w podstawówce, leciał chyba w ferie. Więc może być z lat 90' do max 2005 ( jednak już wtedy wydawał mi się że jest to "starszy")
W miejscowości był hmm trup, który był miejscową atrakcją - od iluś tam lat się nie rozkładał, bo bardzo nagrzeszył za życia. Do miejscowości przyjeżdża młoda kobieta, czymś przestraszona znajduje się nocą w "mauzoleum" i akcja się zaczyna, trup żyje, jest całkiem niegroźny, niewinnie został ukarany za chyba morderstwo, którego nie uczynił. Dziewczyna pomaga mu szukać sprawcy, którym okazuje się jego brat w zaświatach (Kacper vel Melchior vel Baltazar- był tam motyw obrazu na którym jeden z króli nosił imię jak ten brat -ale nie pamiętam który to był) Ogrom komplikacji z kontaktem z zaświatami i udowodnieniem winy, biznesmenem, który zbiera "takie martwe okazy" i atmosfera tajemnicy, która mnie wtedy wciągnęła.
Za wiele informacji nie podałam, ale niestety sama oglądałam ten film dobre 8-10lat temu i wywarł na mnie ogromne wrażenie mimo, iż sama fabuła była oparta jak widać na dość konwencjonalnym motywie.