Szukam filmu konkretnie miniserialu, który leciał kilka lat temu na TVP1. Byłam jeszcze w podstawówce, leciał chyba w ferie. Więc może być z lat 90' do max 2005 ( jednak już wtedy wydawał mi się że jest to "starszy")

W miejscowości był hmm trup, który był miejscową atrakcją - od iluś tam lat się nie rozkładał, bo bardzo nagrzeszył za życia. Do miejscowości przyjeżdża młoda kobieta, czymś przestraszona znajduje się nocą w "mauzoleum" i akcja się zaczyna, trup żyje, jest całkiem niegroźny, niewinnie został ukarany za chyba morderstwo, którego nie uczynił. Dziewczyna pomaga mu szukać sprawcy, którym okazuje się jego brat w zaświatach (Kacper vel Melchior vel Baltazar- był tam motyw obrazu na którym jeden z króli nosił imię jak ten brat -ale nie pamiętam który to był) Ogrom komplikacji z kontaktem z zaświatami i udowodnieniem winy, biznesmenem, który zbiera "takie martwe okazy" i atmosfera tajemnicy, która mnie wtedy wciągnęła.
Za wiele informacji nie podałam, ale niestety sama oglądałam ten film dobre 8-10lat temu i wywarł na mnie ogromne wrażenie mimo, iż sama fabuła była oparta jak widać na dość konwencjonalnym motywie.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
mszukamistrza

Nie znam odp., ale na tej stronie zostały zebrane wszystkie seriale emitowane w określonych latach przez TVP 1: http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Seriale_telewizyjne_emitowane_od_2006