Witam
Z powodu tego, że wszystkie seriale, które oglądam są w produkcji, szukam nowych, by zapełnić lukę wolnego czasu. Próbuję podejść do Hannibal'a, bardzo interesuje mnie postać tytułowego bohatera, typowego perfekcjonisty, takich szukam. Dodam, że takie seriale jak GoT, Vikings, Sherlock czy Dexter, uważam za najlepsze jakie oglądałem. Szczególne interesuje mnie tematyka tego ostatniego. Czekam na propozycje, pozdrawiam.
Oglądałem, zatrzymałem się gdzieś pod koniec pierwszego sezonu. Jakoś mnie nie zaciekawił, troszkę nudny. Ale dziękuję, tak jak do Hannibal'a, spróbuję do niego podejść jeszcze raz.
To może spróbuj "Detektywa": http://www.filmweb.pl/serial/Detektyw-2014-654010 albo "Zabójcze umysły": http://www.filmweb.pl/serial/Zab%C3%B3jcze+umys%C5%82y-2005-220082.
Ok, dam znać jak się zapoznam.
Btw, jakie jest twoje ścisłe top seriali? Może jest tam tytuł, którego nie znam :)
Może nie top, ale 10 ulubionych (ze wszystkich, jakie do tej pory obejrzałam):
- Miasteczko Twin Peaks
- Przystanek Alaska
- Rodzina Soprano
- Podkomisarz Brenda Johnson
- Breaking Bad
- Dexter (choć od 3-go sezonu jedynie "odhaczałam" kolejne odcinki)
- House M.D. (jw., ale od 5-go)
- Przyjaciele
- Gra o Tron
i... Przyjaciele :)
Bardzo dziękuje za polecenia "Detektywa", obejrzałem ile mogłem, czekam na kolejny sezon. Dodatkowo wziąłem się za "Hannibala", również go skończyłem. Znasz coś równie godnego polecenia, jak już wspomniałem wcześniej, głównie szukam ciekawych bohaterów, takich jak wymieniony wyżej Hannibal ? Postaram się zająć "Zabójczymi umysłami", ale nie jestem pewien czy znajdę ten serial, ma już swoje lata :)
Homeland niestety średnio mi się spodobał, aktorzy oraz historia do mnie nie przemawiają, ale dziękuję za propozycje :)
Zabójcze umysły to super serial. Nie będziesz mieć najmniejszych problemów w znalezieniu go. Niby serial stary ale ma już 9 sezonów i nadal wychodzą nowe odcinki. Ja jeszcze oglądam The following, ale wiem, że ma wiele negatywnych opinii. Fajnym serialem są też Partnerki. Serial jest oparty (może nie w całości, ale pewne wątki) na świetnych książkach Tess Gerritsen.
Bardzo polecam serial Utopia, mistrzostwo.
Powinien przypaść Ci do gustu serial Fargo( mordercy i inni :)
Fargo chyba za stary dla mnie, teraz zainteresowałem się Under the Dome, zapowiada się świetnie, więc polecam :)
Serial Fargo jest z 2014 roku jeżeli chodzi o datę premiery
http://www.filmweb.pl/serial/Fargo-2014-688850
Może Ci się pomyliło z filmem który został nakręcony w 1996?
A co do Under the Dome to chętnie się zainteresuje bo również szukam czegoś do oglądania :)
Jeżeli chodzi o wątek morderców, to np. Bates motel (chociaż ten wątek dość wolno się tam rozwija, serial jest moim zdaniem godny polecenia i ciekawy) czy Fargo (też uważam za bardzo dobre, ale ma specyficzny klimat, nie każdemu się musi podobać). The fall akurat nie lubię, ale może ci podpasuje, wielu się podoba, wg mnie nudny.
Swoją drogą mamy chyba dość podobny gust, bo Hannibal i Dexter to jedne z moich ulubionych seriali :) /w sumie mało powiedziane, Dexter jest absolutnym numerem jeden/
Moim zdaniem gorszy byl np. sezon trzeci, ale ogolnie masz racje. Mimo to Dexter to nadal bezsprezcznie moj ulubiony serial ;)
Zabrałem się za oglądanie, świetny!
Chciałbym zapytać, czy znacie seriale podobne do Scherlock'a? Naoglądałem się już morderstw, szukam czegoś właśnie typu Peaky Blinders.
Btw, w tym serialu muzyka jest genialna :)
tego typu w sensie, historyczny w tamtych czasach czy raczej gangi, przestępcy a może jedno i drugie?
Głównie chodzi mi o to, żeby był stosunkowo poważny (czyli zajmował się np tak jak w Sherlocku, morderstwami), ale żeby zdarzały się zabawne momenty :)